We krijgen een game-hemel in Eindhoven!

Aangeboden door eSports Center Eindhoven 12 maart 2019

Jaa, dat is vet. Vanaf 15 maart heeft Eindhoven een eSports Center op Strijp-S! Dit is de allereerste sportvereniging voor gamers onder de rivieren. Je kunt er ook als niet-lid gezellig een avondje komen gamen. FIFA 2019, Apex Legends, Super Smash Bros: het is slechts een kleine greep uit het game-assortiment. Snel gaan kijken… en spelen

In Korea en Japan is eSports heel populair. Daar worden de wedstrijden die in deze competities gespeeld worden, beter bekeken dan de gemiddelde voetbalwedstrijd. Ja echt! In de VS is het al net zo’n trend aan het worden en langzaam maar zeker begint ook Europa en vooral Nederland aan het gamen te slaan. Bij eSport Center Eindhoven kun je binnenkort met z’n vieren gamen in een apart kamertje, je kunt in de gemeenschappelijke ruimte plaatsnemen achter een van de pc’s, óf je reserveert met je team een van de twee competitieruimtes.

Échte wedstrijden

Even voor de niet-gamers onder ons: wat is eSports en wat is het verschil met gewoon gamen? “Gamen doe je voor de lol met je vrienden, zoals een avondje gezellig FIFA of Mario Kart spelen”, legt Dick Rennings, communications manager van eSports Center Eindhoven uit. “eSports, of electronic sports, zijn games die in competitie gespeeld kunnen worden op een PC, of op een console als Playstation 4, Xbox of de Nintendo Switch. Amateur gamers of professionals gaan met elkaar de strijd aan, individueel of in teamverband. Meestal online, maar ook op grote evenementen.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: Dick Rennings

Streamen

“eSports kun je online volgen”, gaat Dick verder. “Net als wanneer we massaal voor de televisie zitten voor het WK voetbal, kijken veel mensen via hun laptop of smartphone naar gamers die live Apex Legends of een potje FIFA spelen. Meestal via Twitch, dat is een site waar games worden gestreamd. Wat daar leuk aan is? Er gebeurt superveel tijdens zo’n spel, je kunt chatten met andere kijkers én je kunt op elk moment van de dag live gamers zien spelen.”

Tekst loopt door onder de foto

eSports Center Eindhoven
Foto: Dick Rennings

Lid worden is geen verplichting

Community manager Koen Bronswijk: “Wanneer we ons concept uitleggen, vergelijken we het vaak met een voetbal- of hockeyclub. Wij willen dat, net als bij dat soort verenigingen, gamers én hun kinderen lid worden, maar we staan natuurlijk ook open voor bezoekers die spontaan komen binnenlopen. Lidmaatschap is absoluut niet verplicht. We willen graag teams vormen en dan als vereniging mee gaan doen met landelijke en internationale competities.”

Tekst loopt door onder de foto

eSports Center Eindhoven
Een van de console-rooms Foto: indebuurt

Weg met het zolderkamer-imago

De ruimte van eSport Center Eindhoven is groot en vooral ook heel licht. “Daar is over nagedacht” legt Koen uit. “We willen af van het imago dat gamers alleen op een donkere zolder zitten. We hebben hier vijf kamertjes met zitzakken en consoles waar je met z’n vieren drie uur lang een spel naar keuze kunt spelen. Daarnaast hebben we een algemene ruimte waar iedereen samen kan komen en er zijn twee Warrooms. Daar kunnen respectievelijk vijf en tien gamers die een team vormen, competitie spelen tegen teams waar ook ter wereld. De warrooms en de consolekamertjes zijn te reserveren. De rest is vrije inloop.”

Doneer je game voor speltegoed!

Tijdelijk heeft eSports Center een leuke actie. Omdat ze hun assortiment games willen uitbreiden, kun je via de website de games die zij nog missen en die jij niet meer gebruikt doneren. Is de game in orde, dan krijg je een pasje met de nieuwwaarde van de game als tegoed erop. Een mooie kans om een leuke donatie te doen aan de vereniging en je krijgt er ook nog eens wat voor terug!


Meer over eSports Center Eindhoven ontdekken?

eSports Center Eindhoven vrijetijd en uitgaan

Ir. Kalffstraat 313a , Eindhoven

Bekijk meer:vrijetijd en uitgaan
  • Wil jij een 'Nieuw in Eindhoven' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Eindhoven.

adv.