Wat doe je in afwachting van het laatste seizoen van Game of Thrones? Dit dus!

Aangeboden door Jolie Spellen 13 januari 2019

Jolie Spellen is de laatste échte spellenspeciaalzaak in Eindhoven. Ze hebben natuurlijk een webshop, maar veel mensen snuffelen liever live rond in deze gezellige winkel. Snappen we. Ze hebben véél. Majesty bijvoorbeeld. Superleuk spel. Net wat voor de GOT liefhebbers onder ons!

Spelletjesfanaten opgelet: Jolie eigenaren Leo en Rinie willen graag het spel Majesty aan je voorstellen: een eenvoudig kaartspel met een middeleeuws thema. Lekker om te spelen terwijl je wacht op het laatste seizoen van Game of Thrones… en straks tussen de afleveringen door uiteraard.

(Tekst loopt door onder de foto)

Jolie Spellen
Foto: Jolie Spellen

Waardevolle onderdanen leveren geld op

Wat houdt het spel in? Als aankomende Koning of Koningin probeer je het meest welvarende vorstendom op te bouwen om gekroond te worden. Daar heb je de hulp van je onderdanen bij nodig. Een eenvoudige molenaar of een vrouw van adel, het maakt niet uit: iedereen kan een beslissende rol in jouw vorstendom spelen. Neem je op het goede moment de meest waardevolle persoon in dienst, dan kun je veel geld verdienen. Maar pas op voor de koningen in de buurt, want regel je niet genoeg wachters, dan kun je het leger van de concurrent verwachten.

(Tekst loopt door onder de illustratie)

 

Jolie Spellen
Majesty speelmateriaal Illustratie: Jolie Spellen

Het gaat er dus om dat je je onderdanen zorgvuldig uitkiest. Iedereen heeft zijn eigen voordelen: de een zorgt voor geld, de ander voor verdediging en weer een andere persoon kan je genezen. Wie de juiste combinatie van personen in zijn koninkrijk weet te verzamelen, wint het spel. Majesty is dan tactisch, maar absoluut niet moeilijk. Kinderen vanaf zeven jaar kunnen al meedoen. Je speelt het met twee tot vier personen. Een potje duurt ongeveer een halfuur, dus je kunt het even snel tussendoor spelen of er een paar na elkaar doen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Jolie Spellen. Meer over Jolie Spellen ontdekken?

Jolie Spellen speciaalzaken

Gesloten10:00 - 18:00

Lardinoisstraat 18, Eindhoven

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.