Vrijgezellendag: zo vieren wij dat in Eindhoven

Door Ankie de Turck 11 november 2017

In China is het al twintig jaar een nationale feestdag op elf november: Singles’ Day. Deze ‘anti-Valentijnsdag’ is ooit in het leven geroepen om te laten zien dat singles het net zo leuk kunnen hebben als stelletjes. Ja duh! Natuurlijk zitten er héél veel voordelen aan single zijn. Wij konden er in ieder geval zo een paar uit onze mouw schudden voor de Eindhovense singles.

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Lekker sporten!

 

Het is dus wetenschappelijk aangetoond dat singles veel beter in shape blijven. We schijnen als we in een relatie zitten iets minder behoefte te hebben om de boel op peil te houden. Laten we het zo zeggen: de sport wordt (over het algemeen) een beetje verwaarloosd naarmate je meer op je gemak bent bij je geliefde. Een avondje bankhangen met een bak m&m’s is namelijk óók fijn. Als single heb je daar geen of minder last van. Meer dan genoeg sportscholen in Eindhoven waar jij je spieren kunt trainen.

Een kat adopteren

 

Er bestaat een hardnekkig vooroordeel dan veel singles bij gebrek aan beter een kat hebben. De zogeheten ‘kattenvrouwtjes’. Waarom er geen ‘kattenmannetjes’ bestaan is ons een raadsel overigens. Maar goed, zit wel een kleine kern van waarheid in. Niets fijner om tegen je eigen wollebal aan te kruipen in bed. Snurkt niet in ieder geval niet. Dus doe eens gek en adopteer de kat die het beste bij je past. In het Dierenopvangcentrum De Doornakker zitten genoeg schatjes op je te wachten.

Spontaan borrelen

 

Stel: een vriend of vriendin belt of je over een uurtje aan komt schuiven voor een lekkere borrel in de kroeg. Hmm, klinkt leuk! Dus zonder te overleggen kun je je meteen in je danspak hijsen en de hort op. En eenmaal op de dansvloer hoef je je ogen natuurlijk niet in je zak te houden en kun je ongegeneerd flirten.

Filmpje pakken


Hoe fijn is het om in je eentje naar de bioscoop te gaan? Ongemakkelijk? Nee joh! Je zit toch met z’n allen in het donker voor je uit te staren. In je up kun je tenminste zelf uitkiezen welke film je wil zien. Geen compromissen sluiten en met een lang gezicht naar een schietfilm of romcom hoeven kijken. En ga je vroeg op de dag, dan is het lekker rustig. Local Jot kan dat bevestigen.

Jezelf verwennen

 

Met cadeautjes, lekker eten en kleding bedoelen we dan. Meer dan genoeg leuke winkels in Eindhoven om te ontdekken. Tussendoor ga je dan uitgebreid lunchen bij één van de vele nieuwe tentjes die de afgelopen tijd geopend zijn. Dat sjouwen met tassen is uiteraard enorm belastend voor je rug en nek, dus die laat je meteen even losmaken bij een wellness salon. Die dag vliegt voorbij!

Cocoonen

 

Juist geen zin om naar buiten te gaan? Je kunt ook gewoon een dagje cocoonen. Zo vanuit bed met coupe warboel in één rechte lijn naar de bank. De tv aanslingeren en blik op oneindig. Ok, misschien ga je heel even naar buiten om een zak chips, ijs en dat soort dingen bij de dichtstbijzijnde supermarkt te scoren. Om vervolgens met de buit in je eigengemaakte nest te kruipen. En niemand die hier commentaar op kan leveren. Heerlijk!

Knijp er even tussenuit

 

Met Eindhoven Airport om de hoek is het natuurlijk wel heel gemakkelijk om even een reisje te maken. Hou de aanbiedingen van de luchtvaartmaatschappijen goed in de gaten, want vaak vlieg je voor een prikkie. Een weekendje naar Londen of Barcelona, net wat jij wil. Zie je een leuke actie? Klikken maar, want je hebt alleen rekening te houden met jezelf. Bon voyage!

<< < Pagina 1 / 7 >
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen