Dit is veel leuker dan carnaval vieren: Escaperoom

Aangeboden door Escape-room (esc) Eindhoven 31 januari 2018

Waarom zijn escape rooms toch zo populair? Waarom willen we ons eens een echte Sherlock Holmes voelen? We voelden Bas – bedenker van Escaperoom VideoLab –  hierover aan de tand. “Je plaatst jezelf in een omgeving waar je normaal gesproken niet zo snel in zou komen. Bovendien komt ieders ware aard naar boven, haha.”

Het is al een aantal jaren geleden dat Bas voor het eerst een escape room in Eindhoven bezocht, dat was Xitroom. “Volgens mij was dat de eerste in Eindhoven. Inmiddels zijn er daar heel wat nieuwe locaties bijgekomen. Ik vind dat eigenlijk wel leuk, zie het ook niet als concurrentie. Want als je een kamer eenmaal hebt uitgespeeld, hoef je er niet nog eens heen, het is echt verslavend.” En wij vragen ons dan weer af waarom.

Met elkaar op avontuur

Escape rooms zijn niet alleen een feest voor puzzelaars, je moet nog veel meer skills in huis hebben om op tijd te ontsnappen. Daarom is het ook zo’n populair groepsuitje. Iedereen kan zijn aandeel leveren. Rekenwonders, creatievelingen, handige harry’s: ze zijn allemaal nodig. Je gaat met elkaar op avontuur met maar één doel: hoe komen we hier in gódsnaam uit?

Je kunt even iemand anders zijn

Ontsnappen uit een escape room is ook even ontsnappen uit je dagelijks leven (en carnaval in dit geval). Er gelden andere regels en dat zijn de enige waar je je op dat moment aan moet houden. Daarnaast word je ook een beetje gedwongen om ‘out of the box’ te denken. Voor echte controlfreaks is dat even slikken, anderen vinden dat opgesloten zitten echt fantastisch. Leerzaam is het dus sowieso.

Oh my, zit die zó in elkaar?

Die ene collega waar je alleen af en toe een praatje mee maakt in het voorbijgaan blijkt superleuk en grappig, je broer waarvan je denkt dat hij zich alleen maar bezighoudt met gamen blijkt ineens hartstikke creatief. Je zit samen in hetzelfde schuitje en dat zorgt voor een saamhorigheidsgevoel, je moet immers wel samenwerken. En dat kan weer leiden tot verrassende inzichten. Moet je zien waar zo’n uurtje escape room allemaal goed voor is. Een sessie therapie is er niets bij.

Probeer het eens met 20% korting

Ben jij ook gek op escape rooms? Probeer het dan zelf eens! van 5 tot en met 18 februari (ook alle dagen tijdens carnaval) hoe jij het er vanaf brengt bij Escape Room VideoLab met 20% korting.

Escape-room (esc) Eindhoven

entertainment

Nu open09:30 - 23:15

Torenallee 20, Eindhoven

Bekijk meer:entertainment

adv.