Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Nexxt VR heeft alles aangepast voor superveilig gameplezier: ‘Wij zijn er klaar voor’

Aangeboden door Nexxtvr Eindhoven 13 mei 2020

De restaurants, bars en bioscopen zijn helaas nog altijd dicht. Maar… er gloort licht aan de Eindhovense tunnel, want vanaf 13 mei kunnen we wél weer naar Nexxt VR  voor een potje Virtual Reality. “We hebben alles opnieuw ingericht”, zegt bedrijfsleider Harm Derks. “Groepen die in hetzelfde huis wonen, kunnen nu bij ons heel veilig een avond komen gamen.”

Toen half maart alles dicht ging, sloot ook Nexxt VR meteen haar deuren. Harm: “Wij konden in de setting die we hadden onmogelijk voldoen aan de RIVM-veiligheidsnormen.  Heel verdrietig, want we liepen net zo lekker. Maar de gezondheid van iedereen is natuurlijk het allerbelangrijkste. We hebben daarop alles leeggeruimd en waren van plan om de huur van het pand op te zeggen.. Toen kregen we een briljant idee.”

Tekst loopt door onder de foto

Nexxt VR
Foto: Nexxt VR

Plan geschreven

“We dachten: we zitten in een gigantisch groot pand”, zegt Harm. “Wanneer we alles opnieuw inrichten volgens de veiligheidsnormen en richtlijnen en we passen ook veel andere dingen aan, dan kunnen studenten, gezinnen of vrienden die in hetzelfde huis wonen tóch komen gamen. We hebben een uitgebreid plan geschreven en voorgelegd aan de gemeente. Die heeft het goedgekeurd. Toen konden we aan de slag.”

Tekst loopt door onder de foto

Nexxt VR
Foto: Nexxt VR

Grondig desinfecteren

“Groepen van 2 tot 24 mensen uit hetzelfde huis kunnen, net als eerst, een twee uur lang game-event bij ons boeken”, legt Harm uit. “Deze groepen delen we op in teams van twee tot zes personen die elk een eigen ruimte krijgen om te gamen, maar van waaruit ze elkaar wél kunnen zien. Mochten er nu meerdere groepen tegelijk binnen zijn, dan spelen die sowieso in verschillende ruimtes. We desinfecteerden de ruimtes en VR-helmen en geweren altijd al na gebruik, maar we doen dat nu nog éxtra grondig.”

Bestelling doorgeven

In de ruimtes stonden altijd koelkastjes. Daaruit mocht je tijdens het twee uur durende avontuur pakken wat je wilde en op de tafels stonden schalen met lekkers. Hoe is dat nu? Harm: “Snacks en drankjes zijn nog steeds gratis, maar je kunt nu aan ons doorgeven wat je wilt en we komen het brengen met een dienblad.”

Tekst loopt door onder de foto

Nexxt VR
Foto: Nexxt VR

Andere coaching

Zombies knallen in Deathmatch, elkaar verslaan tijdens een potje Archery, of met trillende benen vanuit en wolkenkrabber naar beneden kijken vanaf the plank… deze en alle andere games kun je in de nieuwe setting bij Nexxt VR gewoon weer spelen. “Alleen de coaching zal anders zijn nu”, zegt Harm. “Eerst hielpen wíj je wanneer je op de plank stond, of we maakten je helm vast. We zorgen er nu voor dat mensen in de groepen elkaar zelf helpen, zonder dat de veiligheid in het gedrang komt uiteraard.”

Openingstijden

Vanaf 13 mei is Nexxt VR elke woensdag tot en met zondag geopend. Je kunt hier een arrangement reserveren voor jou en je groep.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Nexxtvr Eindhoven. Meer over Nexxtvr Eindhoven ontdekken?

Nexxtvr Eindhoven entertainment

Geopend10:30 - 21:00

Mathildelaan 1a, Eindhoven

Bekijk meer:entertainment

Lees ook:

Nexxtvr Eindhoven

Dit wil je winnen: een avond uit je dak met je vrienden tijdens een virtual reality event bij Nexxt VR

Heb je weleens bovenop en wolkenkrabber gestaan en dan vanaf een heel smal plankje de diepte in geke...
Nexxt VR

Wij gingen zombies knallen bij Nexxt VR: ‘We want more!’

Heb je weleens bovenop en wolkenkrabber gestaan en dan vanaf een heel smal plankje de diepte in geke...

adv.