Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Mag dat: in je adamskostuum het gras maaien en het gazon inzaaien?

Door Chloë van der Smitte 2 juli 2020

Lekker aan het tuinieren, maar het zweet breekt je uit? Misschien je adamskostuum maar eens tevoorschijn ‘toveren’. Maaruh.. Mag dat eigenlijk wel, in je blote kont het gras maaien en nakend het gazon inzaaien?

Het levert ongetwijfeld bijzondere taferelen op als Eindhovenaren massaal in de blote kont door de tuin flaneren. Wij geven toe: we verwachten niet dat jullie massaal je tuinierskloffie in de kast laten liggen. Heb je wél interesse? Dan heb geluk, want we zochten het uit voor je!

Waarom naakt tuinieren?

Inderdaad, waarom zou je naakt tuinieren? Volgens AD vond een Amerikaanse nudistenorganisatie dat tuinieren net zo goed naakt gedaan kan worden. Het kan volgens deze organisatie zelfs bijdragen aan een positief zelfbeeld. Een echte win-win-situatie dus: een strakke tuin en een positief zelfbeeld.

Mag het?

Voordat je besluit om alle kleren uit te gooien, is het handig om te weten dat naakt tuinieren niet overal is toegestaan. In je eigen tuin mag het in principe wel. Je mag alleen niet zichtbaar zijn vanaf de openbare weg. Natuurlijk kunnen de buren wel de politie bellen, maar het is de vraag of daar iets mee wordt gedaan. Hoeveel moeite ze hebben gedaan om je te zien bijvoorbeeld.

Naast het feit dat je een bezoekje van oom agent riskeert wanneer men je vanaf de straat kan zien, zijn brandnetels, hommels, rozenstruiken, distels en de waakhond van de buren ook beter te behappen wanneer je kleren aan hebt.

Lees ook:

binnenstad eindhoven

Mag dat: shoppen met een groepje vriend(inn)en in tijden van corona?

We kunnen weer volop winkelen. De binnenstad  is ingericht op anderhalve meter shoppen en ook in de ...

Mag dat: bloempjes uit de natuur plukken voor in een vaasje op tafel?

Bloemen houden van mensen. En andersom. Superfijn om een fraai bosje op tafel te hebben staan. Zeker...
ballonnen

En wat denk je? Mag je nog steeds ballonnen oplaten in Eindhoven?

Je kent het vast wel: je hebt een feestje of bruiloft en je wilt gezellig met vrienden een pluk ball...

 

adv.