Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kruip in de huid van Max Verstappen: hier kun je karten met korting!

Aangeboden door Kartcircuit de Landsard 12 juli 2019

Wil jij voelen hoe het is om in een snelle kart over de baan te vliegen, op een écht outdoor-circuit? Bij Outdoor-Kartcircuit de Landsard kruip je in de huid van Max Verstappen. En als je in de maanden juli en augustus komt karten dan krijg je nog korting ook. Leuke tip voor een dagje uit met je familie, vrienden of collega’s. Kun je eindelijk laten zien dat er een echte coureur in jou schuilt… of niet.

Op een steenworp afstand van Eindhoven Airport vind je Kartcircuit de Landsard. Dit is een echte racebaan! De stapels autobanden, de afzettingen en de pionnen die het parcours markeren, maken het helemaal af en het hoge gezoem van de karts die voorbij scheuren dragen er nog éxtra aan bij. Het is een hele lange baan. “1.070 meter om precies te zijn”, vertelt medewerkster Jacqueline. “Met outdoor-karting kun je écht dat ultieme racegevoel ervaren.”

Tekst loopt door onder de foto

Landsard Karting
Kartcircuit de Landsard Foto: indebuurt

‘Max en Jos hebben hier gereden’

Kartcircuit de Landsard bestaat al 34 jaar. Heeft Jos Verstappen hier eigenlijk ooit gereden? Jacqueline: “De meeste F1 coureurs beginnen in de kart-sport. Jos en Max hebben hebben hier vroeger ook Nederlandse kampioenschappen gereden ja.” Op deze baan rijden professionals met eigen karts, maar je kunt hier ook karts huren.

Arrangement mét barbecue

“Iedereen mag hier karten als hij of zij groter is dan 1.40 meter”, vertelt Jacqueline. “Er is geen leeftijdgrens en je hebt, behalve een licentie die je hier kunt kopen, geen rijbewijs nodig.” Omdat de doelgroep zo breed is, is deze kartbaan de ultieme plek voor een familie uitje of een bedrijfsfeest. Jacqueline: “We hebben verschillende arrangementen. Met koffie en gebak vanaf tien personen en ben je met een hele grote groep, dan kun je na de wedstrijd gezellig bij ons komen barbecueën. Wij verzorgen alles van A tot Z en we houden rekening met speciale eetwensen.”

Tekst loopt door onder de foto

Landsard Karting
Kartcircuit de Landsard Foto: indebuurt

Scoreborden

Naast het circuit is zich een verhoogd café restaurant mét balkon. Vanaf hier kun je de baan goed zien. Binnen hangen grote schermen met daarop de scores van degenen die op dat moment aan het racen zijn. Jacqueline: “Wanneer je met honderd man hier bent, kan niet iedereen tegelijk de baan op. Degenen die niet op de baan zijn, kunnen gezellig hierboven wat drinken en zien wie er op kop ligt. Beneden staat nóg een bord met rondetijden en omdat je bij inschrijving je e-mail adres opgeeft, worden je tijden ook nog doorgemaild.

Prijzen

Mensen nemen vaak zelf een beker mee als prijs en voor kinderen hebben wij medailles. En ja, we hebben ook een podium voor de nummers één tot en met drie voor het fotomoment. Tussen de eerste en de tweede heat, dat zijn races van tien minuten, zit vaak al een paar seconden verschil. Leuk om te zien dat mensen daar blij van worden.”

Altijd veilig

De 4-takt 200 CC karts kunnen zeventig kilometer per uur. “Althans de karts die we verhuren”, zegt Jacqueline. “Eigen karts gaan veel harder. Daarom rijden die ook nooit tegelijk met de huurkarts over de baan. We zorgen er sowieso voor dat de situatie altijd veilig is. Onze mensen houden de baan in de gaten tijdens wedstrijden en de karts worden goed onderhouden. Iedereen krijgt voordat hij of zij gaat rijden een overall en een helm. Dichte schoenen zijn ook verplicht, maar die moet je zelf meenemen. Met teenslippers kunnen we je helaas niet laten rijden. Extra droge kleding is ook geen overbodige luxe, want als het regent rijden we gewoon door.”

Tekst loopt door onder de foto

Landsard Karting
Kartcircuit de Landsard Foto: indebuurt

Gratis heat

Wanneer je komt karten met een groep, beslis je eerst hoelang je wilt komen rijden. Je kunt natuurlijk zélf teams maken, maar vaak doen ze dat bij De Landsard voor je. Jacqueline: “Op die manier krijg je gemengde groepen. Dat is leuker. Wij kennen niemand en anders gaan alle snelheidsduivels bij elkaar in het team.” De Landsard heeft een spaarsysteem. Tijdens heats kun je punten scoren. Heb je tien punten gescoord, dan krijg je de elfde heat gratis. Wow!

Zomerkorting

Deze outdoor-kartbaan heeft nóg iets leuks: kom je in de maanden juli en augustus rijden, dan krijg je zomerkorting. Voor 2 x 10 minuten betaal je geen €38,50 maar €30,- Hier krijg je een gratis jaarlicentie ter waarde van €2,50 bij én een gratis tosti! Deze actie is alleen geldig op dinsdag en woensdag.

Reserveren

Schuilt er een Verstappen in jou of wil je gewoon eens de adrenaline terwijl je over de baan vliegt? Reserveer dan hier.  Je kunt ook bellen naar: 0612273206. Lijkt een bedrijfsuitje, een dagje racen met je familie of vrienden jou wel wat? Kijk dan hier voor de mogelijkheden en bel of mail om een afspraak te maken.

Kijk hier voor nog meer foto’s van Kartcircuit de Landsard:

Kartcircuit de Landsard Foto: indebuurt
Foto: Kartcircuit de Landsard
Foto: Kartcircuit de Landsard
Foto: Kartcircuit de Landsard
Foto: Kartcircuit de Landsard

Meer over Kartcircuit de Landsard ontdekken?

Kartcircuit de Landsard kartbanen

Vandaag gesloten

Landsardseweg 47, Eindhoven

Bekijk meer:kartbanen

adv.