Parkeren in Eindhoven: hier kan het gratis of goedkoop

Door Arno de Natris 18 juli 2018

Wil je naar het centrum van Eindhoven en ga je met de auto? Maar geen zin om vele euro’s af te rekenen bij de parkeergarages? Hier kun je vlakbij de binnenstad, bij Strijp-S, bij het PSV Stadion of net buiten het centrum gratis of goedkoop parkeren.

Op het terrein van de TU/e

Dichtbij de binnenstad ligt de campus van de universiteit. Parkeren kost je hier 50 cent per kwartier ofwel 2 euro per uur. Je kunt gewoon naar binnen rijden en mocht er onverhoopt geen plek meer zijn dan rijd je binnen een half uur weer gratis naar buiten. Vanaf de TU/e loop je via het station zo het centrum in. Tenminste: als je een passagepas hebt.

Winkelcentrum Woensel

Er zijn bijna 2.000 parkeerplaatsen bij het grote winkelcentrum in Woensel. Parkeren kost er maximaal 3,50 voor een hele dag. Vanaf Woensel rijden er zowat continu bussen naar het centrum.

Op P+R Meerhoven

Tegenover de McDonald’s aan de Noord-Brabantlaan en dichtbij de snelweg ligt P+R Meerhoven (P1). Voor maximaal 3 euro parkeer je er een hele dag. Dan pak je de bus naar het centrum en dat kost je dan slechts 50 cent per reiziger.

Parkeren bij het Philips Stadion

Je rijdt binnen daar waar aangekondigd staat dat dit de goedkoopste parkeergarage van Eindhoven is, aan de PSV-laan net achter het PSV Stadion. Dan kun je de bus pakken of gewoon lopen naar het centrum. Het is niet ver.

Dichtste bij centrum en gratis

Aan de Kanaaldijk-Zuid liggen gratis parkeerplaatsen, aan het water. Van hier af is het maar een stukje naar de binnenstad.

taxi eindhoven

Betaald voor taxi spelen, mag dat?

Stel, honderden reizigers zijn gestrand op het station omdat de treinen niet rijden of de buschauffe...
politie Eindhoven

Nu. Even. Niet: op deze 6 plekken wil je geen bekenden tegenkomen!

Eindhoven is een bruisende stad, maar ergens ook nog steeds een dorp. Niet zelden kom je tijdens een...

Meer over

Doen Verkeer

adv.