Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Verrekijker in de aanslag: Elon Musks ruimteschip is zaterdag te zien vanuit Eindhoven

Door Rachèl Sloven 27 mei 2020

Bij helder weer en dat is het waarschijnlijk, kunnen we vanavond boven Eindhoven, ruimteschip Crew Dragon van Elon Musks SpaceX zien, meldt het AD. Zie je een klein stipje aan de zuidelijke hemel snel naar het oosten bewegen? Dan was-ie dat.

Update: helaas is de lancering op het laatste moment uitgesteld, omdat de weersomstandigheden uiteindelijk te slecht waren. Het team zal zaterdag 30 mei om 21.22 uur Nederlandse tijd een nieuwe poging doen. De vraag is of je het ruimteschip dan nog te zien is vanuit Eindhoven omdat het dan waarschijnlijk nog te licht is buiten. Fingers crossed!

Je moet wel even goed opletten, want na een paar minuten is het ruimteschip Europa alweer gepasseerd, op weg naar het International Space Station (ISS). Zwaaien heeft geen zin, want waarschijnlijk lijkt de Crew Dragon vanuit Eindhoven meer op een heldere ster die door de hemel schiet, dan op een ruimteschip.

Hoe laat?

Rond 22.56 uur – 22 minuten na de lancering vanaf Cape Canaveral in Florida – passeert de Crew Dragon, met daarin twee Amerikaanse astronauten, Europa. Het ruimteschip heeft de hoofdraket Falcon 9 dan al afgestoten. Het is dan donker genoeg – de zon gaat om 21.44 uur onder – om een klein stipje te ontwaren dat heel snel naar het oosten beweegt.

De beste plek

Je kunt natuurlijk vanuit je achtertuin naar boven turen vanavond, maar het beste zicht heb je op een plek met de minste lichtvervuiling en iets meer horizon dan de gemiddelde stadstuin. Het Stadswandelpark, de Karpendonckseplas, of de Genneper Parken zijn geschikte spotplekken. Je kunt ook naar de Stratumse Heide. Daar is het pas écht goed donker. Wel een zaklamp meenemen en een of twee vrienden, want je moet een flink stuk door het bos om er te komen.

Bron: AD

Lees ook:

Ufo's Eindhoven

Eindhovense mysteries: is er buitenaards leven in Eindhoven?

Heb jij er wel eens een gezien? Steeds vaker hoor je én zie je dat er UFO’s gespot worden over de he...
Nieuws Eindhoven

UFO’s in Eindhoven?! 5 x deze UFO-meldingen kwamen binnen in onze stad

Het is vandaag (26 april) Alien Day! Wist je dat we in Nederland een UFO-meldpunt hebben? Daar kwame...

Meer over

Getipt Nieuws

adv.