Uitje van de week: dansen, eten, drinken en struinen bij Gestels Hoogtij

Door Ankie de Turck 20 maart 2019

Zoals elk jaar wordt de eerste dag van de lente gevierd in de Schrijversbuurt. Onder de noemer Gestels Hoogtij kun je eens kennismaken met deze hartstikke leuke wijk aan de rand van de binnenstad.

De wijk is het thuishonk van vele kunstenaars, muzikanten en creatieve ondernemers. Tijdens Gestels Hoogtij laten zij zien wat ze allemaal in huis hebben. Zo kun je een kunstroute bewandelen, is er een modeshow van de Sprookjeskamer en een rommelmarkt. Eten en drinken hoort er natuurlijk ook bij. Bij Soeppa slurp je heerlijke soepjes (goh!) naar binnen, je drinkt er een echt Eindhovens biertje van Beerze of  – iets veiliger – een straffe bak koffie van Dafeïne.

Wijntjes proeven

In de Schrijversbuurt stikt het sowieso van de bourgondiërs, dus aan restaurantjes en lunchrooms geen gebrek. Ook kun je deelnemen aan een wijnproeverij van Varna Wijnen. In de Rozenknop, wat de leukste muziekkroeg van Eindhoven is, spelen diverse bandjes én je kunt er alvast proeven van de nieuwe kaart.

Uiteraard worden de kinders niet overgeslagen. Ze krijgen een stempelkaart waarmee ze deel kunnen nemen aan kei leuke activiteiten van bedrijfjes als de Sprookjeskamer en Guilty Pleasure.

Geelgroene vlaggetjes

Wij zouden zeggen: loop gewoon een rondje door de buurt en zie wat je allemaal tegenkomt. Je herkent de deelnemers aan Gelstels Hoogtij gemakkelijk aan de geelgroene vlaggetjes bij de ingang

Wanneer? 24 maart
Tijden? Van 13.00 –  17.00 uur

Lees ook:

Koningsdag Eindhoven 2019

Yes! Koningsdag 2019 valt op een zaterdag en dit is er te doen in Eindhoven

Koningsdag 2019 staat alweer bijna voor de deur. Natuurlijk is er ook dit jaar weer van alles te bel...
Sanneke van Houtum

Hobbykok Sanneke deelt het recept van haar ultieme vegaburger

Twee jaar geleden bekeek Sanneke van Houtum (31) uit Eindhoven een video van Arjen Lubach. Daarin ve...

Meer over

Doen Getipt

adv.