Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De thuis-DDW wordt gegarandeerd een feest met een Frietje Wuhan van DDW Afhaal TV

Door Rachèl Sloven 17 oktober 2020

Wat is de allerbeste manier om een virtuele DDW in vol ornaat te beleven? Precies: op de bank met je laptop en een puntzak friet of een dampend bord stamppot! Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 oktober bestel je jouw DDW-comfort food daarom lekker online, via een bijzonder ‘afhaalrestaurant on air’!

Dit jaar geen gedwaal langs exposities en allerhande design-events met een biertje en vette snack tijdens de DDW. De 2020-editie speelt zich namelijk online af. Dat wordt nu gelukkig wél extra gezellig, want gedurende de hele DDW verzorgen telefonist Steye van Dam, allround bezorger en ‘wonderboy’ Mander Liefting en aardappel-chef Piet Bergman DDW Afhaal TV vanuit de Voormalige Sociale Dienst. Je kunt niet alleen een heerlijk Frietje Wuhan of een stamppot bestellen en afhalen, maar je kunt alles eromheen ook nog eens live volgen vanuit je huis.

Tekst loopt door onder de foto

De Frietshow Met
Piet en Steye in 2017 tijdens De Frietshow Met Foto: Wouter Hendriks

Eten moeten we tóch

Om van Dutch Design Week 2020 toch nog een feestje te maken, staken Steye, Piet en Mander de koppen bij elkaar om iets ludieks te verzinnen. “Het idee is simpel: eten moeten we tóch”, legt Steye uit. “Dus je kunt de hele DDW van 17.00 tot 21.00 uur een eenvoudig en smaakvol rechttoe rechtaan menu a la STAMPIET en FRIET VAN PIET komen afhalen. Ondertussen kun je alles via een livestream meebeleven: Piet die staat te koken, onze gesprekken over design en eten, ik, die telefoontjes aanneemt, wachtende, hongerige klanten die staan te klappertanden in de kou, dat soort dingen. Onversneden afhaal-reality dus. Tussendoor komen er telefonisch natuurlijk designers aan het woord en is er muziek. Er zal zich ter plekke nog wel aandienen dat de moeite van het bekijken waard is, schat ik zo in.”

Leuk en gezellig

Mander zal zo nu en dan op de vintage Citta Gilera-brommer van Steye springen om random ineens gerechten te gaan bezorgen. “Die brommer wordt as we speak gerepareerd, dus het kan zomaar zijn dat we Mander erop uit sturen om friet te bezorgen”, gaat Steye verder. “Wat we precies allemaal gaan doen, zal tijdens de week vanzelf ontstaan. We gaan gewoon beginnen zaterdag. Het gaat vooral heel leuk en gezellig worden.”

Tekst loopt door onder de foto

Mander Liefting
Mander Foto: Maartje van Wulfften Palthe

Warm of koud

Het menu bestaat uit een puntzak Frietje Wuhan met twee exclusieve, tongstrelende sauzen en Piet kookt minimaal twee verschillende stamppotten per dag met bijgerechtjes. Er is een vlees en een vega-variant en de stamppotten zijn in de basis lactose en glutenvrij. De gerechten zijn warm, óf ze worden zodanig verpakt dat ze thuis gemakkelijk nog even extra opgewarmd kunnen worden in een oven of een magnetron. Je bestelt jouw gerecht via [email protected], of je belt, smst of Whatssapt naar het telefoonnummer dat op de avond zelf prominent in beeld zal verschijnen.

Corona-afhaalregels

Heb je iets besteld, dan krijg je een tijd door waarop je je maaltijd kunt komen afhalen in de Deken van Somerenstraat. De afhaalbalie is open van zaterdag 17 okt tot en met zondag 25 oktober, van 17.00 – 21.00 uur. Let wel even goed op de corona-afhaalregels: één persoon erin, één persoon eruit, maaltijden mogen niet ter plekke worden genuttigd. Voor specifieke dieetwensen, vragen, suggesties en bestellingen kun je mailen naar [email protected] Het Facebook-event vind je hier. Wil je graag iets komen vertellen of laten zien in de liveuitzending? Stuur de heren dan ruim van tevoren een mailtje met daarin je plan.

Lees ook:

Piet Bergman

Piet zit nu zonder werk: ‘We moeten die kale zomer zien op te fleuren’

Hij is creatief cateraar, foodperformer, selfmade kok, verzamelaar, presentator/side kick, organisat...
strijp-s blok59 eindhoven

Geen fysieke DDW: op deze 8 plekken geniet je het hele jaar door van design

Helaas: een fysieke Dutch Design Week zit er dit jaar niet in. Dat betekent niet dat je je portie ku...
Sectie-C

Geen fysieke DDW: ‘Jammer, maar dan bedenken we wat anders’

Dat het grootste Eindhovense evenement van het jaar in afgeslankte vorm zou gaan plaatsvinden, wiste...
Dutch Design Week

Yes: DDW 2020 gaat door, maar dan in een mini-variant én online

Hét event waar veel Eindhovenaren trots op zijn: Dutch Design Week. We hebben voor alle designliefhe...
Theo Maassen & Steye van Dam

Hilarisch! Acteur Steye stelt Theo Maassen aan ons voor

Een interview met Theo Maassen is niet gemakkelijk te regelen. Meneer laat zich zelden strikken. Ons...

adv.