Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Eens een keer iets anders: doe mee aan de knotsgekke Frikandellen Contest!

Door Ankie de Turck 18 oktober 2017

De frikandel wordt over het algemeen gezien als een simpele snack. Een lekkere vleesrol om de maag snel mee te vullen. Grote kans dat hij op onderste trede van jouw culinaire ladder staat. Toch sund.

Daarom wordt deze lekkernij tijdens de frikandel contest van Beerze naar een hoger niveau getild. Briljant idee! Hoe komen ze erop?

Het is allemaal begonnen aan de tafel van de familie Langenhoff. Al jarenlang worden de frikandellen hier op zeer creatieve wijze onder handen genomen tijdens de wekelijkse ‘donderdag-frietdag’. Om er een vleugje uitdaging aan mee te geven wordt er met thema’s gewerkt.

Bekijk hem eens van een andere kant

Deze thema’s lopen zeer uiteen. Van ‘Maak een nieuw logo voor Eindhoven’ naar ‘Griekse filosofen’. Waar het op neerkomt is dat ze daar bij die familie Langenhoff de frikandel eren door hem speciaal te maken. Vanuit andere invalshoeken naar hem te kijken en de credits te geven die hij verdient.

Vorig jaar zijn ze voor het eerst naar buiten getreden met deze traditie. En daar kwamen prachtige ontwerpen uit naar voren. Het werd des te meer duidelijk dat de frikandel zich prima leent voor een lekker experimentje.

Neem de frikandel mee op reis

Daarom vragen we jullie dit jaar om je frikandel mee op reis te nemen. In de meeste buitenlandse keukens is de frikandel nog een onbekend fenomeen. Dus bevrijd deze bruine knaap uit Nederland en maak hem internationaal. Thais, Afghaans, Italiaans…wat jij wil. De enige zachte eis is dat je hem (of is het eigenlijk haar?) een Latijnse naam geeft (check de Facebook pagina voor meer info).

Praktische zaken

Je kunt nog meedoen, mits je een waardige frikandel-creatie kunt inbrengen. Je gaat het opnemen tegen kandidaten als de Burger, Beef and the Wingman, Cooks en Calypso. Meld je aan via Facebook of stuur een mailtje naar [email protected] met je motivatie/idee/eventueel de titel van je creatie.

Calypso verzorgt de frikandellen (al mag je er ook zelf eentje meenemen), verdere ingrediënten/garneringen dien je zelf te verzorgen. Tenslotte: de frikandel dient door de jury te allen tijde warm genuttigd te kunnen worden.

Waar: Bar Bistro Calypso
Wanneer? maandag 23 oktober van 21:00 tot 23:55
Kost dat? Helemaal voor nop

Ter inspiratie:

adv.