Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Een dagje meelopen bij de scouting in Eindhoven: hartstikke leuk!

Door Jasper Scheffers 21 maart 2019

Dat scouting hartstikke tof is weten al duizenden kinderen in Eindhoven. Het is hartstikke bekend, maar weet jij eigenlijk precies wat het inhoudt en wat je er kunt leren? Lijkt het je leuk om er meer over te weten: op 23 en 30 maart zijn er open dagen bij verschillende scoutinggroepen in Eindhoven. We hebben alle informatie voor je op een rijtje gezet:

Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Een héél grote club

Er zijn in Eindhoven 25 scoutinggroepen actief, ieder met een eigen blokhut, leden en activiteiten. Al deze groepen samen vormen de Regio Scouting Eindhoven waar maar liefst 2800 leden en 700 vrijwillige kaderleden (ook wel leiding of staf genoemd) bij aangesloten zijn. We kunnen wel stellen dat dat een flinke club is. Ze komen ook regelmatig samen om allerlei leuks te ondernemen. Gaaf toch? Ga gewoon eens een kijkje nemen bij één van de groepen, gewoon omdat het kan.

Graaf Folke Bernadotte (GFB)

Scouting Eindhoven

Bij de Graaf Folke Bernadotte, afgekort GFB, is iedereen van 13.00 tot 16.00 uur meer dan welkom. Er zijn verschillende superleuke activiteiten georganiseerd. Het is een jongensclub, maar tijdens de open dag op 30 maart worden ook meiden met open armen ontvangen.

Wanneer? 30 maart van 13.00 – 16.00 uur
Waar? Van Oldenbarneveltlaan 1a (naast de waterzuivering)
Meer informatiewww.gfb2.nl

Scouting Burgemeester Welschen

Scouting Eindhoven

Scouting Burgemeester Welschen in Meerhoven is op vrijdag 29 maart én zaterdag 30 maart te bezoeken. Op vrijdag kunnen de allerjongsten (van 5 tot 7 jaar) in de middag tussen 15.30 en 17.00 terecht. Oudere kinders (van 7 tot 15 jaar) kunnen tussen 18.30 en 20.00 uur een kijkje komen nemen.

Op zaterdag is iedereen van 5 tot 15 jaar welkom van 14.00 tot 16.00 uur, vanaf 11 jaar zelfs al een half uurtje eerder. De oudste leden, van 15 tot 18 jaar zijn in de avond van 19.30 tot 21.30 uur aan de beurt.

Waar? Sliffertsestraat 43
Meer informatiewww.scoutingmeerhoven.nl

Scouting Johannes Vianney

Scouting Eindhoven

Alle jongens en meisjes van 4 t/m 15 jaar zijn op 30 maart van 14.00 tot 17.00 uur welkom bij Johannes Vianney op Landgoed Grote Beek. Kinderen kunnen op deze dag al meteen meespelen, zodat ze zien wat het inhoudt. Voor de 15 tot en met 21-jarigen is er ’s avonds van 19.30 tot 00.00 uur iets leuks georganiseerd.

Waar? Grote Beekstraat 12. Volg vanaf de ingang aan de Boschdijk 771 de bordjes P4 en P6 om bij Johannes Vianney uit te komen.
Meer informatie: www.vianney.nl

Scouting Doornakkers

Scouting Eindhoven

Scouting Doornakkers pakt het anders aan: op 23 maart gaan ze zelf de wijk in. Er is allerlei leuks georganiseerd en jij kunt gewoon aansluiten bij die feestelijkheden. Als afsluiter kun je nog een lekkere pannenkoek scoren.

Waar? Van 14.00 – 16.30 uur op het grasveld bij Basisschool de Boschakker aan de Jozef Israëlslaan in Tongelre.
Meer informatie vind je hier.

Scouting is er voor iedereen!

via GIPHY

Scouting is er voor iedereen: jongens en meisjes, jong en oud. Iedereen mag op 23 en/of 30 maart een kijkje komen nemen. Ben je ouder dan 21 jaar en wil je toch iets met scouting doen? Ga eens langs bij de groep die je leuk lijkt. Nieuwe leiding is namelijk ook hartstikke welkom.

Lees ook:

Vestdijk Eindhoven

Mysterie opgelost: hier zijn ze op dit moment allemaal mee bezig op de Vestdijk

Sinds september ligt de Vestdijk al open. In verschillende fases wordt de straat omgetoverd tot een ...

Mysterie: wat is ‘de Klotputten’ in Eindhoven?

Ben jij ook nog steeds bezig met dat ene goede voornemen om meer te gaan sporten? Loop jij nog ieder...
Page 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.