Dat wordt heel gaaf: Robot Love in Campina Melkfabriek

Door Arno de Natris 19 augustus 2018

Kunnen we met robots liefde delen? Die vraag staat centraal in de interactieve tentoonstelling Robot Love waar je vanaf september naar toe kunt, in de voormalige Campina zuivelfabriek aan het Eindhovens Kanaal. “Wandel door het bijzondere gebouw en ontdek wat jij nu écht voelt, denkt en vindt van de invloed van techniek en innovatie op onze maatschappij.” Kijk, dat klinkt interessant.

Tijdens de expo maak je op een boeiende manier kennis met allerlei robots. “Robot Love zoekt de verbinding tussen mens en robot. Robots en artificiële intelligentie als nieuwkomers moeten veel leren en worden opgevoed. Dat vereist aandacht, zorg en bovenal liefde. Om de belofte up close & personal with robots waar te maken zet Robot Love in op het bereiken van een breed en zeer divers publiek”, aldus de organisatie.

“Robot Love heeft een optimistische benadering van robotisering en omarmt de komst van robots en AI, juist omdat het ons ook kansen biedt betere mensen te worden. Tegelijk worden ook de minder fraaie consequenties ervan onderzocht. Er is ruimte voor fascinatie, maar ook voor conflict, voor kwetsbaarheid, maar vooral voor liefde. Dat doet Robot Love door de organisatie van een expo experience op het snijvlak van kunst, design en wetenschap.”

Zuivelfabriek

De expo met allerlei mooie events gaat van start op 15 septemberen je kunt er tot 2 december naar toe. Dan kun je ook eens de oude zuivelfabriek van binnen zien. Dat wordt binnen een paar jaar een echte culturele hotspot.

The Robot Love Expo Experience will host more than fifty artists in de Campina Melkfabriek this fall. Some of them have…

Posted by Robot Love on Monday, 30 July 2018

Tongelreep

Doet een beetje pijn: foto’s van het zwemparadijs van de Tongelreep nú

Dit zijn foto's die je eigenlijk niet wil zien. Eigenlijk zou je hier brandschone baden, lachende ki...
Eindhovens kanaal nieuwbouw

Het Eindhovens Kanaal wordt het tofste stukje Eindhoven en wel hierom

Jarenlang al is het gebied rond het Eindhovens Kanaal een treurige industriezone waar je niet wilt z...

Meer over

Doen

adv.