Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

75 jaar vrijheid vieren: dit is er allemaal te doen in Eindhoven!

Door Chloë van der Smitte 11 september 2019

Elk jaar herdenken we op 18 september de dag dat de geallieerde legers Eindhoven binnentrokken. Zij bevrijdden ons als een van de eerste steden in Nederland van de Duitse bezetting. En Eindhoven zou Eindhoven niet zijn als we dit speciale moment niet groots vieren. Dit jaar wordt het nóg grootser aangepakt: op 18 september 2019 is het alweer 75 jaar geleden dat we bevrijd werden. Er zijn tal van festiviteiten georganiseerd en wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje! 

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Freedom Walk

Struikelstenen in Eindhoven
Struikelstenen in de Willemstraat. Foto: indebuurt.nl

De Freedom Walk is een gratis stadswandeling langs gedenkwaardige locaties in de binnenstad met een lengte van ruim vier kilometer. De route start en eindigt bij de Heuvel Galerie en voert je langs plekken zoals de struikelstenen die verspreid door de stad liggen en het Anne Frank plantsoen. De complete route vind je hier!

Operation Market Garden

Operatie Market Garden 2019
Foto: Operatie Market Garden 2019

De Operation Market Garden is een tocht met zo’n 450(!) historische voertuigen, vanaf België tot Nijmegen. Zaterdagmiddag doet de stoet Eindhoven aan. Verwacht heel veel kippenvelmomenten!

Operatie Market Garden 2019

Kippenvel! De grootste bevrijdingsroute ooit stopt volgende week in Eindhoven

Zet zaterdag 14 september vast in je agenda, want er staats iets bijzonders te gebeuren in Eindhoven...

Presentatie boek Bevrijding Woensel

Posted by Stichting 18 September on Friday, 12 July 2019

Op 17 september wordt het boek ‘Bevrijding Woensel – Ooggetuigen vertellen’ gepresenteerd in Vitalis De Horst / Kronehoef om 10.30 uur. Het boek is samengesteld aan de hand van meer dan honderd ooggetuigenverslagen en vijfhonderd grotendeels niet eerder verschenen foto’s. Daarmee krijg je een unieke kijk op de bevrijding van stadsdeel Woensel. Het boek is vanaf 17 september te koop in beperkte oplage, meer info vind je hier.

Bevrijdingsdefilé

Het Stadhuisplein staat op 18 september in het teken van het jaarlijkse Bevrijdingsdefilé. Net zoals ieder jaar wordt het bevrijdingsvuur door wielrenners uit Bayeux naar het Stadhuisplein gebracht. Tussen 18.45 en 21.30 uur is er een grootse optocht met veteranen, legervoertuigen, muziekkorpsen en sportverenigingen. Meer info vind je hier.

Lichtjesroute

Posted by Stichting 18 September on Thursday, 27 June 2019

Met het inluiden van het Bevrijdingsdefilé start ook meteen de Lichtjesroute. Van 18 september tot en met 13 oktober verlicht een 22 kilometer lange route de stad. Rijd, fiets of loop jij ook weer mee dit jaar? Meer info over de route vind je hier.

Toneelstuk ‘De Weg naar Vrijheid’

Posted by Stichting 18 September on Wednesday, 28 August 2019

Met dit theaterproject maken ouderen met jongeren een voorstelling over het leven tijdens de oorlog en bevrijding van Eindhoven. Er zijn drie voorstellingen te zien in de theaterzaal van het CKE, de eerste is op 19 september om 19.00 uur. Voor meer informatie over de shows en tickets kijk je hier.

Ameezing

Posted by Ameezing Eindhoven on Friday, 22 March 2019

Ameezing is een meezingprogramma voor jong en oud op het Stadhuisplein. Het Lampegats Gemengd Mannenkoor doet de uitvoering terwijl jij in volle borst mag meeblèren! Aanvang: 20.00 uur. Meer info over het event vind je hier.

Freedom Ride

Posted by Stichting 18 September on Friday, 12 July 2019

Ben je wel in voor een fietstocht? Dan kun je ook meedoen aan de Freedom Ride. Op zaterdag 21 september is het vanaf 9.00 uur verzamelen bij het wielercafé Cyklist op het NRE-terrein. De tocht van 75 of 100 kilometer (dat mag je zelf kiezen) voert je langs markante plaatsen in Eindhoven. Meer info vind je hier.

Liberation 040

Posted by Liberation 040 on Friday, 22 February 2019

Een bevrijding is natuurlijk niet compleet zonder een feestelijk bevrijdingsfestival. Op zaterdag 21 september wordt het 18 Septemberplein omgetoverd tot een festivalterrein door studenten uit Eindhoven. Zo staan Gers Pardoel en dj La Fuente klaar om er een onvergetelijk feest van te maken. De volledige line-up check je hier.

Vier de bevrijding… En Plein Public

Posted by Stichting Zonder Haast on Sunday, 7 July 2019

Ook op het Wilhelminaplein is er op zaterdag 21 september een gezellig festival te vinden met veel kunst, cultuur en muziek. Zo besteden ze extra aandacht aan de bezetting, de vrijheid, de historie en de diversiteit van Eindhoven. Meer info over het programma vind je hier.

Lees ook:

Operatie Market Garden 2019

Kippenvel! De grootste bevrijdingsroute ooit stopt volgende week in Eindhoven

Zet zaterdag 14 september vast in je agenda, want er staats iets bijzonders te gebeuren in Eindhoven...
martin van dijk distinguished gentlemans ride

Martin zit strak in pak op de motor: ‘Tweedjasje erbij, strikkie om en gaan!’

Geboren en getogen Eindhovenaar Martin van Dijk (34) doet dit jaar mee aan de Distinguished Gentlema...
margo

Binnenkijken bij Margo: ‘We hebben een jaar lang geklust en nu is het eindelijk af!’

Wie bij het klushuis van Margo Kampshof (25) en haar vriend Ben Bron (28) binnenloopt, kan de verflu...
Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen Getipt

adv.