6 x waarom je een dagje naar Weert wil volgens Kirsten

Aangeboden door Stichting Weert Marketing

Kirsten en haar zoontje in Weert

Kirsten verhuisde van Eindhoven naar Weert en is verkocht: “Het is hier net Eindhoven, maar dan in het klein.”

Weert is maar een half uurtje met de auto van Eindhoven en met de trein ben je er zelfs in twintig minuten al. Wat Kirsten betreft dus sowieso de moeite waard om er eens een dagje uit te gaan: “Dat is de kracht van Weert: je hebt hier alles, maar je hebt niet het gevoel dat je je moet haasten om alles te zien.”

Eén dag is genoeg om alles te kunnen doen, dus waarom zou je niet een dagje naar Weert gaan? Deze winter staan er allerlei leuke activiteiten op het programma. Ook voor de rest van het jaar heeft Kirsten een paar mooie aanraders. Die lees je hieronder.

Start je dag met koffie en vlaai

Hoe kan het ook anders: in Limburg is er vlaai. Kirsten geeft een tip om je dagje Weert goed te beginnen. “Als je het station uit loopt, zie je al direct Antje van de Statie. Hier hebben ze heerlijke vlaai van Bakker Vries, en begrip in Weert. Als ik een tip mag geven: ga voor de kruimelvlaai!” zegt Kirsten.

Achter de Weerter minivlaaitjes zit ook nog een verhaal, licht Kirsten toe: “Antje van de Statie was een ondernemende dame die vroeger aan reizigers minivlaaitjes verkocht.” Het pand weerspiegelt deze mooie geschiedenis en voor de deur staat natuurlijk een standbeeld om Antje te eren.

Winkelen in Weert

Het staat voor ieder dagje buiten de stad wel op het programma: shoppen! Kirsten vertelt over haar favoriete winkels in Weert. “Ik ben fan van de conceptstore Warenhuis. Hier vind je lokale dingen uit Weert, van biertjes tot handgemaakte producten.”

Dat is een spot die je niet moet missen als je in Weert bent, dus. Ga je in het weekend? Bezoek dan vooral de zaterdagmarkt. Ook hier zijn allerlei lokale dingen te halen. Of ga naar de koopzondag op 18 december. Dat hele weekend staan er trouwens mooie dingen op het programma. Van een inpakservice tot houtworkshops voor kinderen.

Museum W

Na een ingrijpende verbouwing is Museum W sinds afgelopen mei weer geopend en Kirsten is te spreken over de nieuwe look van het museum. “De nieuwe, gouden gevel is echt een eyecatcher. Het museum brengt een stukje design naar Weert.” Aan de buitenkant is het museum nog mooi oud en authentiek, binnen is het strak en modern, zoals je van een museum verwacht.

Ook de tentoonstellingen zijn de moeite waard. Zo is er nu Telling Stories te zien. Deze expositie bestaat uit videoportretten en foto’s met een verhaal. Alsof je in real life door Instagram scrollt, of eigenlijk loopt. Hier zie je een combinatie van historisch belangrijke personen en de vreemdeling op straat, van vervlogen tijden tot nu.

Eten en drinken

Vlaai bij Antje van Statie en de zaterdagmarkt in Weert zijn een goed begin voor allerlei lekkers, maar de stad heeft meer dan dat. “Ik haal mijn delicatessen bij Puur. Ze hebben hier van alles, maar ik raad echt de soep aan! Op het bord zie je welke verse soep er die dag is. Welke soep het ook is, ik vind hem altijd lekker.” Tip: je kunt hiernaast ook lunchen bij Smaeck, een barista koffie drinken of borrelen.

Wist jij dat ze in Weert de hoogste dichtheid eigen bierbrouwers hebben (hier komen we op terug bij nummer 6)? Niet gek dus, dat je heel wat lokale biertjes vindt op de kaart van Dennenoord. Maar vooral lunch je hier lekker na een boswandeling, vertelt Kirsten: “Je eet hier met een mooi uitzicht over het water. Want in Weert ben je zo in de stad én zo in de natuur.” Dennenoord ligt namelijk in natuurgebied De IJzeren Man – in Weert dus, niet in Eindhoven!

Wandelen in Weert

Een dagje in Weert hoeft dus niet alleen maar stad te betekenen. Via het kanaal loop je van het centrum naar het Zuilenkabinet. Kirsten: “Hier mag nog vrij graffiti gemaakt worden, dat is uniek. Daarom verandert het ook steeds en blijft het leuk om te zien. Er is nu bijvoorbeeld een piece van Studio Giftig.”

En als we het dan toch over niet te missen kunst hebben: op tien minuten lopen van het centrum van Weert staat het grootste werk van Job Smeets, getiteld On the Shoulders of Giants. Een uniek en imposant werk dat je eigenlijk niet kunt missen.

Bierbrouwerij

De hoogste dichtheid bierbrouwers van Nederland zit dus in Weert. Dat is omdat je bij de Weerter stadsbrouwerij zélf bier kunt maken! Alleen, met je vrienden, je club, je bedrijf – het maakt niet uit. Ben je niet zo’n bewuste brouwer? Dan is een rondleiding door de brouwerij minstens zo leuk. Uiteraard mét proeverij. Alsof dat nog niet genoeg is: er valt hier ook te genieten van live muziek. Reken maar op Limburgse gezelligheid om hier je dagje Weert af te sluiten.

Stichting Weert Marketing

Beekstraat 54, 6001GJ Weert

Meer informatie

Stichting Weert Marketing

Beekstraat 54, 6001GJ Weert

Meer informatie

Meer in deze categorie

Doen

Ga naar “Kilo’s vintagekleding inslaan: hier in Eindhoven ga je dit weekend los”

Kilo’s vintagekleding inslaan: hier in Eindhoven ga je dit weekend los

Vintage kleding shoppen vintage kilo sale
Ga naar “Dagje uit! Dit is er te zien én te doen tijdens het ABN AMRO Open”

Dagje uit! Dit is er te zien én te doen tijdens het ABN AMRO Open

Aangeboden door ABN AMRO Open

Ga naar “Carnavallen bij nieuwe feestlocatie in D’n Schuur: dit is het programma”

Carnavallen bij nieuwe feestlocatie in D’n Schuur: dit is het programma

Carnaval 2020

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99”

JUMBO TOILETPAPIER van € 17,08 voor € 11,99

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99”

AH Planten op stam van € 6,99 voor € 4,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 5 februari 2023
Ga naar “Dekbedovertrek € 9,99”

Dekbedovertrek € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023
Ga naar “JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis”

JUMBO GOUDSE OF WAPENAER 30+ OF 35+ KAAS 1+1 gratis

 • Jumbo
 • Geldig t/m 7 februari 2023
Ga naar “Katoenen shopper € 9,99”

Katoenen shopper € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 12 februari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker bloedafname”

Medewerker bloedafname

 • Diagnostiek voor U
 • Parttime

Topper

Ga naar “Ochtendmedewerker parttime”

Ochtendmedewerker parttime

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “SPOED: Management Assistent gezocht!”

SPOED: Management Assistent gezocht!

 • Cibeo
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Office Assistent”

Office Assistent

 • Walters People
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Vrachtwagenchauffeur C(E)”

Vrachtwagenchauffeur C(E)

 • Olympia
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Lampegatse Optocht 2023”

Lampegatse Optocht 2023

 • 18 februari 2023
carnaval 2022
Ga naar “Club Craft: The Dark Arts”

Club Craft: The Dark Arts

 • 4 februari 2023
Bierfestival EindhovenBierfestival Eindhoven
Ga naar “Koningsnacht en Koningsdag in Eindhoven”

Koningsnacht en Koningsdag in Eindhoven

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Koningsdag 2022Koningsdag 2022
Ga naar “Art Eindhoven”

Art Eindhoven

 • Van 4 feb t/m 5 feb
Klokgebouw Eindhoven
Ga naar “Van Moll Fest 2023”

Van Moll Fest 2023

 • Van 8 jul t/m 9 jul
Bier drinkenBier drinken