Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

In de benenwagen: 6 x een ‘Eindje Om’ in Eindhoven deel 2

Door Rachèl Sloven 24 oktober 2020

Het is herfstvakantie, maar helaas zijn we zoveel mogelijk op huis aangewezen door de huidige coronamaatrgelen. Maar wandelen mag gelukkig nog wel! Zolang het maar niet met meer dan vier mensen is van een ander huishouden. We hebben al eerder laten zien hoe heerlijk het is om een tochtje van een paar kilometer te voet af te leggen. Vooral in en om onze eigen stad. ‘Eindje Om’ is een initiatief van Gemeente Eindhoven, waar Eindhovenaren buurtwandelingen van maximaal 3 á 4 kilometer delen met hun stadsgenoten. Zo zie je steeds wat nieuws van je eigen omgeving en je hoeft er niet ver voor weg. Ideaal voor een mooie herfstwandeling! Daarom vandaag deel 2.

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

De wandelingen brengen je langs bijzondere plekken, lopen over verrassende paden en nodigen uit tot spontane belevenissen, leuke ontmoetingen en lekker buiten bewegen. De gemeente vroeg Eindhovenaren om hun mooiste wandelingen te delen via de website. Momenteel kun je daar dertien Eindjes Om vinden! De eerste zeven heb je vast al honderd keer gelopen. Toch? Hier de volgende zes. Moet je er nodig even uit? Check dit:

Eindje Om Karakterbomen

Eindje Om
Karakterbomen Foto: Gemeente Eindhoven

Deze gave wandeling brengt je langs meer dan twintig Karakterbomen in het Wasvengebied. De prachtige bomen vertellen het verhaal van het cultuurlandschap. De wandeling, voorzien van gedichten, geeft een beeld van het verleden, heden en de toekomst. Wil je meer informatie over de Karakterbomen in Groendomein Wasven? Bij het restaurant van de Wasvenboerderij is een wandelgidsje te verkrijgen. Dit Eindje Om is ongeveer drie kilometer lang. Meer informatie over de route vind je hier.

Eindje Om TU/e terrein

Eindje Om
TU/e Terrein Foto: Gemeente Eindhoven

 

Deze wandeling brengt je langs de Dommel over de campus van de Technische Universiteit Eindhoven, voorbij het Maxima Medisch Centrum, door de buurt Karpen. Een leuke sportieve wandeling voor duurwandelaars die graag iets meer willen dan gewoon wandelen. Dit Eindje Om is ongeveer zes kilometer lang waarmee het een uitzondering is op de andere Eindjes Om. Hier vind je de route.

Eindje Om de Dommel door de stad

Eindje Om
Dommel door de stad Foto: Gemeente Eindhoven

Deze wandeling brengt je langs verrassende stukjes groen zoals de stadstuin en cultuurhistorische objecten zoals de fabrieksmuur van NV Linnenfabrieken Briel & Verster. Ook passeer je (tuin)kunstwerken zoals de voetbrug die verbinding maakt tussen het museum,  de ‘Rode Loper’, de oude kademuur en bruggen met faunapassages. Met een beetje geluk zie je een ijsvogel, een grote gele kwikstaart of een weidebeekjuffer. Ook vind je op deze route langs de Dommel op verschillende plaatsen bordjes. Deze bordjes herinneren aan de vele fabrieken die vroeger langs de rivier hebben gestaan. De wandeling duurt ongeveer negentig minuten. Een folder met meer informatie over de wandeling vind je hier.

Eindje Om Vlokhoven

Eindje Om
Vlokhoven Foto: Gemeente Eindhoven

Deze wandeling brengt je langs een historisch dorpsgezicht met de Lieve-Vrouw Van Lourdeskerk en karakteristieke huizen, voorbij de Samaria Kunsttuin. De zitjes en het insectenhotel zijn gemaakt van bomen die eerst in de straat stonden. Dorst? Bij het trapveldje (Taborstraat) is een tappunt waar je je flesje gratis kunt vullen met fris water. Dit Eindje Om is ongeveer tweeënhalve kilometer lang. Hier vind je de route.

Eindje om Achtse Barrier

Eindje Om
Achtse Barrier Foto: Gemeente Eindhoven

in 2017  heeft de Eindhovense Doortje via Adopteer een Straat de Fransebaan in de Achtse Barrier geadopteerd. Samen met buurtbewoner Paul maakt ze de Fransebaan schoon. Want, als iedereen een stuk afval zou oprapen, zou de wereld er heel anders uit zien. Wil je tijdens deze  wandeling de buurt ook een stukje schoner maken? Neemt contact op met Adopteer een Straat voor een grijper, afvalzak, enzovoort. Het Eindje Om is ongeveer vier kilometer lang. Hier vind je de route.

Eindje om Pieter Eiffhuis

Eindje Om
Pieter Eiffhuis Foto: Gemeente Eindhoven

Dit Eindje Om brengt je langs de authentieke Maria Koningin van de Vrede kapel. langs plekken met bloemrijke weides vol bloemen en vlinders. Na de wandeling kun je koffie en thee drinken bij het Pieter Eiffhuis. Het Eindje Om is ongeveer twee kilometer lang. De routekaart met beschrijving vind je hier.

Jouw eigen Eindje Om?

Weet jij ook een leuk Eindje Om? Stuur m dan naar [email protected] en wie weet komt íe erbij!

Lees ook:

De omgeving ontdekken! 9 x mooie fietsroutes door Brabant

Wanneer de zon schijnt, is het heerlijk om op de fiets te stappen en de omgeving te verkennen. Braba...

In de benen! 5 x leuke hardlooproutes in Eindhoven

Of je nou net begonnen bent met hardlopen, of dat je al jarenlange ervaring hebt: een nieuwe route p...

Dit zijn 5 x de állermooiste fietsroutes in en om Eindhoven

Toe aan wat frisse lucht na een paar dagen thuiswerken? Stap op de fiets en ontdek nieuwe, rustige p...
wandelen natuur

3 x supermooie fiets- en wandelroutes in en rondom Eindhoven

Er is zoveel moois te ontdekken in Eindhoven. Zaken waar je waarschijnlijk al tig keer voorbij bent ...
local tim davits

3 x mooie fietsroutes in en rondom Eindhoven volgens local Tim

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

adv.