Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

5 x deze supervette evenementen willen we in Eindhoven óók

Door Rachèl Sloven 11 juli 2019

Goed, in Eindhoven kunnen we ons prima vermaken met leuke feestjes. Met Bourgondisch Eindhoven, Lepeltje Lepeltje, GLOW en DDW is er het hele jaar door wel iets leuks te doen. Maar af en toe worden we stiekem een béétje jaloers als we supervette evenementen voorbij zien komen bij onze collega’s in andere indebuurt-steden. Dat willen wij ook!

Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Teckeldag in Zoetermeer

Foto: Indebuurt Zoetermeer

Ode aan de worsthond! Ieder jaar in mei komt heel teckel-minnend Nederland, én liefhebbers uit België, Duitsland, Engeland naar Zoetermeer om daar de teckel te vieren. Zo’n vijfhonderd teckels, hun baasjes en andere fans genieten van een teckel-wandeling, de stormbaan, het teckel-diner en teckel-ijs (ja, je leest het goed: gemaakt van appelmoes en honing en een hondensnack als ijswafel). Vijfhonderd viervoetertjes bij elkaar, dat moet wel een snoezig gezicht zijn. Wij zien zo’n dag vol harigheid hier in Eindhoven ook wel zitten. Misschien dan geen Teckeldag, maar een Labradordag? Beagledag? Kooikerdag? We moeten natuurlijk wel een béétje origineel blijven.

Obstaclerun Amersfoort

Foto: Ietse Horneman / indebuurt Amersfoort

Hardloopwedstrijdje? Prima, maar dan niet eentje met een saaie route! In Amersfoort hebben ze daar de allerbeste oplossing voor: een Obstaclerun dwars door de stad. Behalve een rondje rennen, klim en klauter je over gigantische opblaasbare obstakels. Superleuk voor grote én kleine kinderen. Wij zien het wel zitten: rondje door de mooie binnenstad en dan eindigen op het springkussen op de Markt? JA! Gelukkig voor ons hebben wij Emoves, Urban Culture Weekend.

Watergevecht XXL

Foto: Cees Wouda / AD

Dit is geen terugkerend evenement, maar wél een heel vet feestje. In Amerfoort werd laatst een mega groot watergevecht op poten gezet. Op een snikhete dag kwam iedereen in zwemkleding naar het Eemplein en daar ging het he-le-maal los. Zelfs de brandweer hielp een handje mee met twee bluswagens. HOE TOF! Gemeente Eindhoven, kunnen wij hier ook even toestemming voor krijgen tijdens de volgende hittegolf?

Vierdaagse feesten in Nijmegen

Foto ter illustratie ANP

Stiekem zijn we wel jaloers op die gezelligheid in Nijmegen. Of je nou wel of niet van wandelen houdt, de feesten rondom de Vierdaagse zijn best wel tof. Zouden wij ook wel willen. Onze collega’s in Nijmegen zijn er alweer klaar voor. Misschien ook leuk voor bij ons?

Kasteeltuinconcerten in Helmond

Kasteeltuinconcerten
Kasteeltuinconcerten Foto: indebuurt

Ieder jaar in juli en augustus komt heel Helmond samen in de tuin van ‘hun’ kasteel, voor het leukste muziek-event van het jaar: De Kasteeltuinconcerten. Die willen wij ook! We hebben geen Kasteel, maar misschien is het Stadswandelpark een mooie locatie? ‘Stadswandelparkconcerten’. Klinkt goed, toch?

Welk evenement zie jij graag in Eindhoven?

Laat het weten via [email protected] of in de comments op onze Facebookpagina. Wellicht zie je jouw favoriete evenement terug in dit lijstje!

Tot die tijd moeten we hier maar van genieten:

park hilaria

Alle festivals in Eindhoven van 2019 op een rijtje!

Zomer in eigen stad betekent lekker veel feestjes en festivals om naar uit te kijken. Pak je agenda ...
Pagina 1/6
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Doen

adv.