Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Teckel Nani zoekt baasje: ‘Ze is een schat van een hond, mét gebruiksaanwijzing’

Door Chloë van der Smitte 14 augustus 2020

Maak kennis met Nani, een teckel van drie jaar oud. De dame kwam in het asiel terecht, omdat zij helaas niet goed klikte met de andere hond in het huishouden. Daarom zoekt Nani een nieuw forever home! 

Nani is volgens de verzorgers van dierenasiel De Doornakker een lief en actief hondje. Ze wandelt graag met je mee en rent er op los op de speelweide. Verder is ze geen allemansvriendje, maar eenmaal het vertrouwen gewonnen, vindt ze het heerlijk om met je te knuffelen. “Ze is een schat van een hondje, al zit er wel een gebruiksaanwijzing bij.”

Hongarije

Nani is geboren in Hongarije en via Belgie uiteindelijk in Nederland terecht gekomen. “Waarschijnlijk heeft ze als pup in Hongarije niet de nodige socialisatie gehad waardoor ze snel angstig is voor mensen die ze niet kent, zoals bezoek dat ze niet zo vaak ziet. Ze reageert hierop door flink te gaan blaffen, in de hoop dat die ‘enge mensen’ dan wel weg zullen gaan.”

Tekst loopt door onder de foto

teckel nani
Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker

Waaks

Ook op honden die ze niet kent, kan de teckel dame fel reageren, al doet ze dat niet bij iedere hond. “Nani is behoorlijk waaks en ziet het als een serieuze taak om haar eigenaar luid en duidelijk te vertellen dat er iemand aan de deur staat of bijvoorbeeld de tuin in komt.” Ook als ze alleen thuis is, blaft ze als ze iets hoort. Als toekomstige eigenaar zou je haar dus de nodige sturing moeten geven zodat Nani niet gaat overdrijven.

Plan een date!

Nani wordt daarom liever niet in een appartement of flat geplaatst, de voorkeur gaat naar iemand met een tuin in een rustige buurt waar ze niet te veel prikkels krijgt. Denk jij dé match voor haar te zijn en begrijp jij haar gebruiksaanwijzing? Aarzel dan niet te lang en neem contact op met De Doornakker voor een kennismaking!

Lees ook:

8 x zo merk je dat het nondeju keiheet is in Eindhoven

De mussen vallen zwartgeblakerd van het dak, temperaturen van 36 (!) graden, code oranje... kortom, ...
Hittegolf Eindhoven

Zwemmen in natuurwater in en om Eindhoven: hier check je waar het veilig is

Bloody hot! Dan zit er maar één ding op: zwemmen! Maar waar kan dat in en om Eindhoven in natuurwate...
binnenstad eindhoven

Aantal coronabesmettingen neemt toe: zo zit het in Eindhoven

Het is al weken het gesprek van de dag: de stijgende coronabesmettingen in ons land. Uit de nieuwe u...

Meer over Dierenopvangcentrum De Doornakker ontdekken?

Dierenopvangcentrum De Doornakker dierenopvang

Gesloten13:00 - 16:00

Doornakkersweg 51, Eindhoven

Bekijk meer:dierenopvang

Meer over

Dieren

adv.