Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Hier kun je je huisdier naartoe brengen als je op vakantie bent

Door Rachèl Sloven 10 juli 2019

Lekker! De vakantie komt er weer aan. Waarschijnlijk lig jij straks ergens te genieten in de zon. Maar wat nu als je furry friend niet mee kan op reis? Geen nood! Wij zochten een aantal fijne katten- en hondenopvang opties in Eindhoven voor je uit. 

Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Opvang in een pension of -crèche

Hond
Foto: Pixabay

Als je op vakantie gaat, kun je je hond of kat naar een pension of – crèche brengen. In Eindhoven zit één hondenopvangplek die je trouwe viervoeter in de vakantie opvangen: Happypaws. Hier stoppen ze je hond niet een een kale schuur met hokken, maar vangen hem op in een liefdevolle en huiselijke omgeving. De meeste pensions zitten in het buitengebied rond Eindhoven, in een bosrijke omgeving. Dat is voor honden natuurlijk supertof. Check Dierenhotel Welschap in Veldhoven, Happy Valley in Liempde of Katnapolsky in Nuenen.

Hondenopvang bij een gastgezin

Hond

Wil je dat je hond alle aandacht krijgt op zijn opvangadres? Dan kun je hem tijdens je vakantie naar een gastgezin brengen. Er zijn verschillende websites waar je een tijdelijk baasje in Eindhoven voor je hond kunt vinden zoals: pawshake.nl, care.com, en petbnb.nl .

Opvang in je eigen huis

Kat Poes

Je hond kan natuurlijk niet dagenlang alleen thuis zijn, maar andere huisdieren zoals katten, knaagdieren of vogels kunnen dat wel. Het is voor katten veel fijner om thuis te blijven, dan dat ze moeten verkassen. Filozoika en Dierendiensten komen graag jouw huisdier van brokjes en een schone kattenbak voorzien.

Gaatie mee!

Honden
Foto: Pixabay

Oké, je kat wordt hier niet blij van en je cavia blijft waarschijnlijk ook liever thuis onder het toeziend oog van de buurvrouw, maar je hond kan natuurlijk prima mee op reis. Ga je vliegen? Check dan hier wat je allemaal moet regelen. Zijn de vaccinaties en orde bijvoorbeeld en mag je hond in een reismand naast je in de stoel, of moet hij worden ingecheckt als cargo? Ook zijn er landen waar je hond lange tijd in quarantaine moet. In het geval van een korte reis kun je dan tóch misschien beter een pension regelen. Elk land heeft zijn eigen regels wat betreft invoereisen voor honden. Hier lees je welke.  En heb je alles geregeld, dan boek je zo’n heerlijke, hondvriendelijke vakantie.

Lees ook:

hond los in auto

MAG DAT: autorijden met een hond los naast je in de auto?

Wij Eindhovenaren nemen onze trouwe viervoeters graag mee op pad. Terwijl we de zoveelste hond zagen...
World Cat Day

Kom maar door: wij zijn op zoek naar foto’s van Eindhovense katten

Deze woensdag is het World Cat Day. Wist je dat al? Uiteraard is het elke dag al een feest met je po...
Pagina 1/4
⟵ swipe swipe ⟶

Meer over

Dieren

adv.