De uitslag is bekend: dit zijn de 10 mooiste honden van Eindhoven

Door Ankie de Turck 22 maart 2019

Natúúrlijk is jouw hond de allermooiste, leukste en liefste van de wereld. Duh! Maar heb je hem/haar ook opgegeven voor de verkiezing ‘Mooiste hond 2019’? Farm Food Hondenvoeding organiseerde deze wedstrijd waarbij de mooiste hond per gemeente, provincie en Nederland gekozen wordt. Baasjes konden hun lieveling opgeven en vervolgens kon iedereen tot en met 12 maart stemmen. Inmiddels zijn de stemmen geteld en weten we welke wolleballen de mooiste van Eindhoven zijn. De top tien vind je hieronder, de hele lijst kun je hier bekijken.

Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

Nummer 10: Emmy

Mooiste hond Eindhoven
Foto: Linda van Hoof-Bijnen

Baasje Linda: “Emmy is een Australische herder die houdt van knuffelen en dol is op kinderen. Ze troost kinderen die verdrietig zijn, en kinderen die heel druk zijn worden erg rustig bij haar. Ook heeft Emmy al een aantal kinderen van hun angst voor honden afgeholpen. Emmy heeft al vele harten gestolen. Overal waar ze komt krijgt ze wel wat aandacht en daardoor weet ze altijd wel wat extra knuffels te scoren.”

Nummer 9: Dexter

Mooiste hond Eindhoven
Foto: Corianne Bedet

Baasje Corianne vindt dat Dexter een knappe kop heeft. Verder is het een apart hondje omdat hij breed en compact is. Innerlijk is hij gewoon de liefste hond ever.

Nummer 8: Abbey

Mooiste hond Eindhoven
Foto: Sandra van den Bogaard

Baasje Sandra verwoord het kort en krachtig: “Prachtige vacht, mooie oren, lieve trouwe blik en vooral heel lief en gehoorzaam.”

Nummer 7: Tyson

Foto: Ralph de Barse

Volgens baasje Ralph is hij gewoon de allermooiste. Qua karakter én uiterlijk.

Nummer 6: Isa

Foto: Maxime Smulders

Baasje Maxine is dol op haar hond. “Isa is ontzettend lief, aanhankelijk en nieuwsgierig. Wij waren op slag verliefd toen we haar als pup zagen. We worden op straat veel aangesproken omdat mensen haar, net als wij, heel mooi vinden en zeggen dat ze eruit ziet als een klein vosje.”

Nummer 5: Dushi

Foto: Greetje Dethmers

Ook voor baasje Greetje is het heel duidelijk: “Dushi is gewoon de knapste en liefste knuffelbeer van de wereld!”

Nummer 4: Yagger

Foto: Michelle van der Linden

Baasje Michelle: “Yagger ziet er misschien wat eng uit, vaak lopen mensen ook voor hem om. Maar het een schatje en hij doet geen vlieg kwaad! Hij is ook het beste maatje van Annelynn (3 jaar, de dochter van mijn broer en schoonzus).”

Nummer 2: Dodge

Foto: Ascha Brekelmans

Dodge is geëindigd op een gedeelde tweede plek. Baasje Ascha: “Hij is voor mij sowieso de mooiste, haha. Voor een Bordeaux Dog zit hij mooi in zijn vacht, hij heeft geen onder- of overbeet, geen overgewicht en een mooie kop. Hij luistert goed en is super lief en grappig! Hij is hooguit wat laag, maar ach. Klein maar fijn, net als zijn vrouwtje!”

Nummer 2: Quinn

Foto: Maxime Steutel

Ook een mooie tweede plek voor Quin. Hij en Dodge hebben precies hetzelfde aantal stemmen. Baasje Maxime: “Voor mij is Quinn een enorme toevoeging aan mijn sociale leven, omdat ik op straat vaak benaderd word over hem. Een enkeling raadt welk ras hij is, maar ik blijf toch vaak leuke gokjes horen. Quinn is voor mij de mooiste hond, omdat hij zijn ras perfect vertegenwoordigd in zijn bouw en rastypische kenmerken. Ik kan me geen betere, leukere, mooiere hond voorstellen.”

Nummer 1: Ozzy

Foto: Gijs van de Loo

En de winnaar is… Ozzy! Baasje Gijs is een man van weinig woorden. Zijn motivatie: “De foto zegt meer dan duizend woorden.”

Lees ook:

Bobbie

Binnenkijken bij Diego: is dit écht dezelfde hond als die Frekkel look-a-like?

Even een kleine opfrisser. Begin 2019 schreven we een artikel over Diego: een hond die eruit zag als...
Eindhovense honden

13 x de leukste Eindhovense honden op Instagram

Soms, op druilerige dagen of tijdens een lange treinreis, is het heerlijk om met verstand op nul doo...
Pagina 1 / 10
⟵ swipe swipe ⟶

adv.