Dazzle en zijn zeiloren zoeken een liefdevol thuis

Door Ankie de Turck 21 april 2019

Wat een schatje, deze kleine Mechelse herder. Dazzle is ongeveer 10 maanden oud en is als zwervertje binnengebracht bij het asiel. Helaas is er dus niets bekend over zijn achtergrond. Dat deze niet heel fijn was is wel duidelijk, want het is een angstig hondje dat waarschijnlijk geen of weinig socialisatie heeft gehad. 

In het begin vond hij alles in het asiel eng en dook hij in een hoekje als ze hem wilden aaien. Gelukkig is hij lief en nieuwsgierig genoeg om toch het een en ander toe te laten. Héél voorzichtig laat hij zich soms aanhalen en daar geniet hij dan ook echt van. Ook het aan de riem lopen gaat steeds beter.

Spelen en ravotten

Andere honden vindt Dazzle best spannend, maar hij heeft inmiddels vriendschap gesloten met twee andere jonge honden en vindt het geweldig om lekker te spelen en te ravotten. Je ziet dan even de angst verdwijnen en het is heerlijk om te zien hoe blij en speels hij dan is.

Rustige omgeving

Voor Dazzle wordt een thuis met één of twee eigenaren gezocht in een rustige omgeving waar hij de ruimte heeft. Kinderen zijn voor hem te spannend en te onvoorspelbaar. Het is belangrijk dat zijn nieuwe baasje zich ervan bewust is dat hij veel tijd nodig zal hebben om te wennen en vertrouwen op te bouwen.

Liefdevol thuis

Ben jij degene die Dazzle de kans geeft om zich in zijn eigen tempo te ontwikkelen en te leren? Kan jij hem een liefdevol thuis geven waar hij zich eindelijk veilig en geliefd kan voelen? Ga dan snel kennis met hem maken in het asiel.


Meer over Dierenopvangcentrum De Doornakker ontdekken?

Dierenopvangcentrum De Doornakker dierenopvang

Gesloten14:00 - 17:00

Doornakkersweg 51, Eindhoven

Bekijk meer:dierenopvang

Lees ook:

De Mooiste Hond Van Nederland 2019

De uitslag is bekend: dit zijn de 10 mooiste honden van Eindhoven

Natúúrlijk is jouw hond de allermooiste, leukste en liefste van de wereld. Duh! Maar heb je hem/haar...
Eindhovense honden

13 x de leukste Eindhovense honden op Instagram

Soms, op druilerige dagen of tijdens een lange treinreis, is het heerlijk om met verstand op nul doo...

Meer over

Dieren

adv.