Baasje gezocht: 7 x deze lieve dieren zitten in het asiel in Eindhoven

Ben je op zoek naar een nieuw maatje in huis? In de dierenasiels van Eindhoven wachten een hoop dieren met smart op een baasje. Omdat ieder dier volgens ons een fijn thuis verdient, hebben we er een aantal voor je op een rij gezet. Zit jouw match erbij?

Mambo

Mambo is een gezellige kater van 1 jaar oud. Hij is een echte knuffelbeer en komt graag op schoot liggen. Als je hem geen aandacht geeft, trekt hij zich rustig terug, dus hij kan ook prima een dagdeel alleen zijn. Vanwege zijn rustige en lieve karakter kan Mambo zelfs in een gezin met kleine kinderen geplaatst worden. Hij vindt het wel leuk om op zijn nieuwe plekje af en toe naar buiten te kunnen.

Lees hier meer over Mambo >

Foto: ROZE

Juul

Dit schatje heet Juul en is samen met zijn nestgenootjes binnengekomen bij het asiel. Hij wil samenwonen met een dame, dus mag hij met één van zijn zusjes verhuizen of naar een nieuw thuis waar al een vrouwelijk konijn woont. Juul is erg afwachtend naar mensen toe en heeft tijd nodig om je vertrouwen te winnen. Het asiel plaatst hem daarom niet bij kinderen onder de 12 jaar. Juul heeft nog geen wintervacht en zoekt een huisje waar hij deze winter lekker binnen kan blijven.

Lees hier meer over Juul >

Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker

Hippo

Deze schattige jongen heeft zijn naam niet voor niets gekregen, want lijkt hij stiekem niet op een nijlpaardje? Hippo is vermoedelijk een kruising tussen een Engelse Stafford en een Jack Russel, met mogelijk ook een beetje zwarte labrador. Helaas is Hippo ontzettend bang voor mensen, waarschijnlijk omdat hij in het verleden wat nare dingen heeft meegemaakt. Gelukkig leert hij in het asiel langzaam dat er ook lieve mensen zijn en komt hij soms al zelf een snackje halen.

Hippo’s nieuwe baasje moet flink wat geduld en liefde hebben, zodat hij op zijn eigen tempo een veilig nieuw leven op kan bouwen. Houd er rekening mee dat Hippo nog niet zindelijk is en af en toe de neiging heeft om spullen te slopen. Omdat hij helemaal opbloeit bij andere viervoeters, plaatst het asiel Hippo het liefst bij een andere stabiele hond of meerdere honden.

Lees hier meer over Hippo >

Foto: ROZE

Bolle

Deze stevige goedzak van 12 jaar is geen typische huiskat, maar een echte buitenkat. Bolle woont al enkele jaren bij Dierenopvangcentrum De Doornakker, waar hij is komen aanlopen. Omdat het asiel gaat sluiten, is Bolle op zoek naar een nieuw plekje om lekker rond te struinen. Bolle zoekt een buitenruimte waar hij zijn eigen ding kan doen en dagelijks een lekker hapje voorgeschoteld krijgt. Andere katten zijn geen probleem voor Bolle. Ook honden kan hij op afstand prima verdragen, maar knuffelen en aaien zijn een no-go voor hem. Kortom, het gaat hier om een gezellige zwerver die een fijne plek zoekt om van zijn pensioen te genieten.

Lees hier meer over Bolle >

Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker

Karel

Naast honden, katten en konijnen, vind je in het asiel andere diersoorten. Zo ook valkparkiet Karel, die als vondeling is binnengebracht bij Regionale Opvang Zwerfdieren Eindhoven (ROZE). Hij is handtam, maar laat het soms wel duidelijk merken als hij het ergens niet mee eens is. Het asiel plaatst Karel alleen bij een andere valkparkiet. Voor een potentieel baasje zonder eigen valkparkiet kan eventueel gezocht worden naar een maatje dat tegelijk met Karel geadopteerd wordt.

Lees hier meer over Karel >

Foto: ROZE

Deejay

Stoere vent Deejay is een Stafford-kruising van 3 jaar oud. Hij zit nu voor de tweede keer in het asiel. Deejay is een lieve, vrolijke druktemaker met het hart op de juiste plaats. Het is een actieve hond die houdt van wandelen. Hij kan erg lomp zijn, maar heeft hierbij geen foute bedoelingen. En als zijn baas op hem moppert, komt hij het al snel goedmaken.

Deejay is redelijk snel onzeker, waarbij hij zich onderdanig gedraagt. Zelf reageert hij vaak goed op andere honden, maar door zijn lompheid vinden zij hem niet altijd even leuk. Vanwege zijn onstuimige karakter is Deejay niet geschikt voor een gezin met andere honden of kinderen. De reden dat Deejay terug is in het asiel, is dat hij niet alleen kan zijn. Zijn nieuwe baasje moet hier goed mee oefenen en zeker de eerste periode veel thuis zijn.

Lees hier meer over Deejay >

Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker

Faye

Deze sierlijke dame kwam in de opvang terecht nadat ze werd weggehaald uit een situatie met veel katten. Het kostte haar een poos om los te komen en in het begin was ze niet altijd even lief. Inmiddels woont Faye in een gastgezin, waar ze aardig gewend is. Ze houdt van een rustige aanpak. Ga je te snel, dan gaat ze ‘tandenknarsen’ om haar stress te uiten. Als ze eenmaal gewend is, is Faye een lieve poes die zich graag laat aaien en bij je op schoot ligt.

Voor Faye zoekt het asiel een ervaren kattenliefhebber. Bij voorkeur een vrouw, omdat ze mannen spannender lijkt te vinden. Het is belangrijk dat Faye’s nieuwe baasje weet hoe ze omgaat met een angstige kat en haar met geduld en liefde laat wennen aan haar nieuwe thuis.

Lees hier meer over Faye >

Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker

Lees ook:

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “7 x lieve Eindhovense asieldieren die een baasje zoeken”

7 x lieve Eindhovense asieldieren die een baasje zoeken

Asieldieren Eindhoven
Ga naar “Broer en zus Raan en Roos zoeken een nieuw baasje: ‘Ze vullen elkaar perfect aan’”

Broer en zus Raan en Roos zoeken een nieuw baasje: ‘Ze vullen elkaar perfect aan’

Raan en Roos Eindhoven dierenasiel
Ga naar “Speurneus Rinus zoekt baasje: ‘Hij is altijd overal voor in’”

Speurneus Rinus zoekt baasje: ‘Hij is altijd overal voor in’

Rinus dierenasiel ROZE Eindhoven

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98”

Satisfyer. Keuze uit het hele assortiment van € 19,95 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10”

Douwe Egberts Filterkoffie van € 15,30 voor € 10

 • Jumbo
 • Geldig t/m 6 december 2022
Ga naar “Jan van Haasteren puzzel € 9,99”

Jan van Haasteren puzzel € 9,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022
Ga naar “Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99”

Flanellen pyjama** van € 14,99 voor € 11,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 11 december 2022

Vacatures

Ga naar “Onderwijsassistent per direct”

Onderwijsassistent per direct

 • Matchpartner
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker uitkeringen, UWV”

Administratief medewerker uitkeringen, UWV

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Catering medewerker – Eindhoven – fijn werktijden!”

Catering medewerker – Eindhoven – fijn werktijden!

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Winkelmedewerker”

Winkelmedewerker

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime
Ga naar “Verkoopmedewerker”

Verkoopmedewerker

 • Randstad
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Kerstmarkt in Eindhoven”

Kerstmarkt in Eindhoven

 • Van 10 dec t/m 18 dec
Kerstmarkt EindhovenKerstmarkt Eindhoven
Ga naar “FeelGood Market”

FeelGood Market

 • T/m 18 dec
feelgoodmarketfeelgoodmarket
Ga naar “Urban Trail Eindhoven”

Urban Trail Eindhoven

 • 11 december 2022
Ga naar “Muzikaal Alzheimer Café”

Muzikaal Alzheimer Café

 • 19 december 2022
Muzikaal Alzheimer Café Eindhoven 19 decemberMuzikaal Alzheimer Café Eindhoven 19 december