7 x lieve Eindhovense asieldieren die een baasje zoeken

Altijd al gedroomd van het gezelschap van een huisdier? De Eindhovense asiels zitten vol met lieve dieren. Omdat ieder dier volgens ons een fijn thuis verdient, hebben we er een aantal voor je op een rij gezet. Zit jouw match erbij?

Noisey

Deze lieverd heet Noisey en is een Europese korthaar van nog maar 1 jaar oud. Momenteel verblijft ze in een gastgezin, waar ze wel even moest wennen. Ze was in het begin wat zenuwachtig en kon uithalen als haar verzorger haar onverwachts benaderde. Maar wanneer ze je leert kennen, doet ze dit niet meer. Omdat Noisey een rustig poesje is, wil het asiel haar het liefst plaatsen bij een gezin met oudere kinderen of volwassenen. Eenmaal gewend heeft ze een superlief karakter en is ze een echte knuffelkont.

Lees hier meer over Noisey >

Foto: ROZE

Dobby en Kers

Heb je plek voor niet één maar zelfs twee lieve dieren? Misschien is dit konijnenkoppel dan iets voor jou. Kers is een onzeker konijn en is naar mensen toe nog een beetje terughoudend. Ze werd gevonden als zwerver, dus er is weinig over haar bekend. Gelukkig was daar Dobby aan wie ze zich kon optrekken. Dobby verbleef al langere tijd in het asiel, omdat zijn oude baasje geen tijd meer voor hem had. Dobby heeft een wond aan zijn hak gehad, waardoor zijn hak nu nog wat kwetsbaar is en hij een zachte, droge ondergrond nodig heeft. Een fijn thuis waar ze lekker binnen kunnen blijven, is dus waar dit stel  naar op zoek is.

Lees hier meer over Dobby en Kers>

Stoere man Dobby. Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker
Rustige dame Kers. Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker

Hippo

Deze schattige jongen heeft zijn naam niet voor niets gekregen, want lijkt hij stiekem niet op een nijlpaardje? Hippo is vermoedelijk een kruising tussen een Engelse Stafford en een Jack Russel, met mogelijk ook een beetje zwarte labrador. Helaas is Hippo ontzettend bang voor mensen, waarschijnlijk omdat hij in het verleden wat nare dingen heeft meegemaakt. Gelukkig leert hij in het asiel langzaam dat er ook lieve mensen zijn en komt hij soms al zelf een snackje halen.

Hippo’s nieuwe baasje moet flink wat geduld en liefde hebben, zodat hij op zijn eigen tempo een veilig nieuw leven op kan bouwen. Houd er rekening mee dat Hippo nog niet zindelijk is en af en toe de neiging heeft om spullen te slopen. Omdat hij helemaal opbloeit bij andere viervoeters, plaatst het asiel Hippo het liefst bij een andere stabiele hond of meerdere honden.

Lees hier meer over Hippo >

Foto: ROZE

Randy en Lientje

Deze knappe broer en zus zijn nog maar een haf jaar oud en op zoek naar een nieuw thuis. Randy en Lientje worden door het asiel ook wel ‘lieve bangeriken’ genoemd. Beide katten zijn namelijk in het begin wat angstig en terughoudend, maar eenmaal gewend zijn ze hartstikke lief. Vanwege hun schrikachtige karakter wordt dit stel niet geplaatst bij jonge kinderen, maar met oudere kinderen kunnen ze goed opschieten. Omdat ze zo aan elkaar gehecht zijn, wil het asiel ze samen een nieuw thuis geven. Heb jij plek voor deze twee lieverds?

Lees hier meer over Randy en Lientje>

Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker

Chiya

Deze bijzondere verschijning heet Chiya en is een kruising tussen een Shiba Inu en een Corgi. Vooral het Shiba Inu-bloed is goed terug te zien in haar karakter en gedrag. Deze dame is namelijk erg zelfstandig en laat het duidelijk merken als ze iets niet wil. Als je Chiya iets laat doen dat haar niet aanstaat, kan ze agressief reageren. Als je echter haar hart hebt gewonnen, dan heb je aan haar een geweldig hondje. Chiya is een actieve dame die dol is op wandelen, zwemmen en met de bal spelen. Het asiel is op zoek naar een eigenaar die bekend is met het ras Shiba Inu of vergelijkbare rassen, zodat Chiya de zorg krijgt die bij haar past.

Lees hier meer over Chiya>

Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker

Deejay

Stoere vent Deejay is een Stafford-kruising van 3 jaar oud. Hij zit nu voor de tweede keer in het asiel. Deejay is een lieve, vrolijke druktemaker met het hart op de juiste plaats. Het is een actieve hond die houdt van wandelen. Hij kan erg lomp zijn, maar heeft hierbij geen foute bedoelingen. En als zijn baas op hem moppert, komt hij het al snel goedmaken.

Deejay is redelijk snel onzeker, waarbij hij zich onderdanig gedraagt. Zelf reageert hij vaak goed op andere honden, maar door zijn lompheid vinden zij hem niet altijd even leuk. Vanwege zijn onstuimige karakter is Deejay niet geschikt voor een gezin met andere honden of kinderen. De reden dat Deejay terug is in het asiel, is dat hij niet alleen kan zijn. Zijn nieuwe baasje moet hier goed mee oefenen en zeker de eerste periode veel thuis zijn.

Lees hier meer over Deejay >

Foto: Dierenopvangcentrum De Doornakker

Costa

Deze lieverd heet Costa en is een verlegen kater van 6 maanden oud. Hij werd samen met zijn broertjes en zusjes naar het asiel gebracht toen hij 12 weken oud was, nadat zijn zwerfmama in een tuin haar nestje had gekregen. Alle kittens misten een flink stuk socialisatie met mensen, dus was het zeker in het begin moeilijk om bij Costa in de buurt te komen. Inmiddels vindt hij mensen nog steeds spannend, maar is hij ook erg nieuwsgierig. Een baasje dat al ervaring heeft met angstige katten zou dus ideaal zijn. Ook een stabiele, vriendelijke en sociale kat in huis past goed bij Costa.

Lees hier meer over Costa >

Foto: ROZE

Lees ook:

Meer in deze categorie

Dieren

Ga naar “Baasje gezocht: deze lieve dieren zitten in het asiel in Eindhoven”

Baasje gezocht: deze lieve dieren zitten in het asiel in Eindhoven

Blacky dierenasiel Eindhoven
Ga naar “Baasje gezocht: deze lieve dieren zitten in het asiel in Eindhoven”

Baasje gezocht: deze lieve dieren zitten in het asiel in Eindhoven

Ga naar “Baasje gezocht: deze lieve dieren zitten in het asiel in Eindhoven”

Baasje gezocht: deze lieve dieren zitten in het asiel in Eindhoven

Bodie dierenasiel Eindhoven

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Kruidvat mondwater 500 ml 2 voor € 2,00”

Kruidvat mondwater 500 ml 2 voor € 2,00

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg Mini Classic € 119,99”

Ugg Mini Classic € 119,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Lange hoodie** € 14,99”

Lange hoodie** € 14,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023
Ga naar “Ugg pantoffels € 74,99”

Ugg pantoffels € 74,99

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 29 januari 2023

Vacatures

Ga naar “Medewerker bloedafname”

Medewerker bloedafname

 • Diagnostiek voor U
 • Parttime

Topper

Ga naar “Ochtendmedewerker parttime”

Ochtendmedewerker parttime

 • Olympia
 • Parttime
Ga naar “SPOED: Management Assistent gezocht!”

SPOED: Management Assistent gezocht!

 • Cibeo
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Office Assistent”

Office Assistent

 • Walters People
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Parttime voedingsassistent”

Parttime voedingsassistent

 • Aethon
 • Parttime

Agenda

Ga naar “Lampegatse Optocht 2023”

Lampegatse Optocht 2023

 • 18 februari 2023
carnaval 2022
Ga naar “Club Craft: The Dark Arts”

Club Craft: The Dark Arts

 • 4 februari 2023
Bierfestival EindhovenBierfestival Eindhoven
Ga naar “Koningsnacht en Koningsdag in Eindhoven”

Koningsnacht en Koningsdag in Eindhoven

 • Van 26 apr t/m 27 apr
Koningsdag 2022Koningsdag 2022
Ga naar “Van Moll Fest 2023”

Van Moll Fest 2023

 • Van 8 jul t/m 9 jul
Bier drinkenBier drinken
Ga naar “Art Eindhoven”

Art Eindhoven

 • Van 4 feb t/m 5 feb
Klokgebouw Eindhoven