Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Storm Ellen mogelijk op komst: dit is de status van de Lampegatse Optocht met carnaval

Door Chloë van der Smitte 18 februari 2020

Zoals je al eerder kon lezen, is er een grote kans dat je aankomend weekend misschien liever binnen blijft: storm Ellen komt mogelijk naar Eindhoven. Dat zou na Ciara en Dennis de derde weekendstorm op rij zijn. En laat het dit weekend nou net carnaval zijn… Oftewel: moeten we ons zorgen maken om de festiviteiten, met in het bijzonder de carnavalsoptocht? 

De meteoroloog van WeerOnline vertelt: “Het is nog onzeker of storm Ellen dit weekend ook echt komt, dat kunnen we in de loop van de week beter zien. Als de storm komt, zal dit op zondag of maandag zijn. We zien wel dat de weersvoorspelling er slecht uitziet dit weekend. Het gaat flink waaien en we zien dat het behoorlijk gaat regenen. Met carnaval op komst, is de kans best groot dat veel activiteiten daarom afgelast gaan worden.”

De Lampegatse Optocht

De carnavalsoptocht staat in Eindhoven gepland op zaterdag 22 februari. Volgens een van de organisatoren, hoeven we ons geen zorgen te maken dat het afgelast wordt. “We bekijken de situatie van het weer van dag tot dag. Voor zover we kunnen zien, kan de optocht gewoon doorgaan.”

 

Eindhoven Weer

Wagenbouwers

Mócht het toch ineens zo zijn dat de optocht afgelast moet worden, dan kan de knoop nog tot het laatste moment worden doorgehakt. “Wij zullen natuurlijk eerst de wagenbouwers informeren. Zij vertrekken zaterdag al om 5.00 uur in de ochtend naar Eindhoven. Mocht het zo zijn dat één minuut voor de start van de optocht het toch niet door kan gaan, dan draaien ze gewoon weer om. Maar daar gaan we nu niet van uit.”

Actuele informatie

De organisatie raadt carnavalvierders aan vooral de websites van onder andere het Eindhovens Dagblad in de gaten te houden voor actuele informatie. “Wij staan in nauw contact met diverse Brabantse dagbladen zoals het ED, zij zullen als eerste op de hoogte zijn als er iets afgelast wordt.”

Blijf op de hoogte

We houden het nieuws uiteraard ook nauwlettend voor je in de gaten. Zodra er iets bekend is als er activiteiten afgelast worden, lees je dat natuurlijk ook op de indebuurt Eindhoven. 

Alles over carnaval 2020 in Lampegat:

Route optocht Eindhoven 2019

Carnavalsoptocht Eindhoven 2020: dit is de route!

Als het goed is, heb je het al in de agenda genoteerd: zaterdag 22 februari is dé carnavalsoptocht v...

Dit is het motto voor de carnavalsoptocht van Eindhoven 2020

Slecht weer met carnaval in Eindhoven: storm Ellen mogelijk in aantocht

Bijna carnaval: 11 x de leukste feestjes in Lampegat

6 x bij deze Eindhovense winkels scoor je je carnavalsoutfit

Eerste hulp bij je carnavalskater: hier scoor jij een overheerlijk anti-katerontbijt

Mysterie opgelost: daarom verkleden we ons tijdens carnaval

Tips van ons: 11 x de meest originele carnavalsoutfits

Even opletten: gemeente Eindhoven verbiedt glas en blik tijdens carnavalszaterdag

adv.