Nu al belabberd en je moet nog twee dagen? Check onze anti-katertips voor carnaval!

Door Rachèl Sloven 3 maart 2019

Feesten kunnen we wel hier in Eindhoven. We zijn lekker losgegaan op carnavalskrakers en dronken daarbij de nodige biertjes. Vervelende bijkomstigheid: een kater terwijl carnaval nog in volle gang is… Wij hebben tips voor hoe je de laatste carnavalsdagen doorkomt zónder dat je de hele dag boven de pot hangt. En denk erom: ’s ochtends een vent…

<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

Drink water voor het slapen gaan

We beginnen met een vanzelfsprekende tip: drink water voor je je roes gaat uitslapen. Zorg dat je minimaal een liter binnenkrijgt zodat je lichaam tijdens het slapen weer redelijk op orde komt. Je bent helemáál verstandig als je voor ieder glas bier een glas water drinkt. Tip: gratis water overal in de stad uit de kraantjes:

water eindhoven

Hier kun je in Eindhoven gratis lekker fris drinkwater tappen

Lekker aan het fietsen of wandelen Eindhoven, dorst als een kameel en geen geld voor een terrasje? E...

Blijf zo lang mogelijk in je bed liggen

Lekker lang in je bed liggen. Dat was je waarschijnlijk al van plan na een avond hossen, maar het is blijkbaar ook effectief! Je lichaam herstelt het beste wanneer je slaapt omdat je dan vrij weinig energie verbruikt. Al deze energie kan je dan steken in het afbreken van de alcohol in je lichaam. Dus geen excuus meer om uit bed te gaan! Gewoon erin blijven.

Eetlepel suiker voor het slapengaan

Huh, je moest toch water drinken? Klopt als je hoofd de volgende dag. Maar een lepel suiker voor het slapengaan werkt blijkbaar ook. Je hebt na het drinken van alcohol geen energie meer. Een eetlepel suiker geeft je lichaam glucose genoeg om je kater te veranderen in een klein poesje.

Drink bier!

Huh, maar van bier krijg je toch een kater? Ja, dat weten we. Maar als we moeten kiezen tussen bier en sterke drank dan kunnen we beter voor het goud met de witte kraag gaan. Doordat de sterke drank gemixt wordt merk je niet zo snel dat je teveel op hebt. De meeste mensen die in een coma raken hebben vaak alleen sterke drank op.

Werk een vette hap naar binnen

We eindigen waar we vannacht gebleven zijn: niets is zo lekker als de katerdag beginnen met een lekkere vette hap. Een frietje of frikandelletje is niet alleen lekker in de nacht, maar vooral ook ’s ochtends als je hoofd op ontploffen staat. En ja, echt waar: het helpt tegen de kater! Het vet zorgt er namelijk voor dat de alcohol sneller en beter in je lichaam wordt opgenomen, waardoor je kater iets korter duurt. We hebben genoeg snackbars in de stad.

Pieperz Eindhoven

Met carnaval ga je voor een snelle hap naar de lekkerste snackbar van Eindhoven

Jaaa, het is bijna carnaval! Dat betekent twee dingen: hossen en friet eten. En niet zomaar friet, m...

Blijf met je tengels uit de medicijnkast

Misschien denk je dat een paracetamolletje in de ochtend een goed idee is, maar dat is niet zo. Paracetamol werkt wel tegen hoofdpijn, daar zijn pijnstillers tenslotte voor bedoeld, maar het is beter om ze niet in te nemen. Je lever moet, wanneer je medicatie hebt genomen, nog beter zijn best doen en dat betekent minder aandacht voor de af te breken alcohol. Je zult na een molletje dus wel minder hoofdpijn hebben, maar je ook langer beroerd voelen.

Lees ook:

De openingstijden tijdens carnaval in Eindhoven

Ga jij tijdens carnaval liever een dagje shoppen of gezellig tafelen in Eindhoven? Houd er dan reken...

Deze restaurants bezorgen na 1 uur ’s nachts in Eindhoven

Een heerlijke kapsalon, een pizza salami, een broodje kebab… Af en toe kun je wel aan je guilty plea...
<< < Pagina 1 / 6 >
⟵ swipe swipe ⟶

adv.