Het programma van D’n Vurtocht 2019 is bekend en dat wordt één groot feest!

Door Ankie de Turck 13 januari 2019

Een van de belangrijkste dagen in het jaar voor vele Eindhovenaren is die waarop carnaval weer losbarst! Traditiegetrouw hoort een kijkje nemen bij de grote optocht daarbij. Maar wat doen we in dat uur vóór die optocht begint? Voor de ongeduldigen is er D’n Vurtocht!

Op zaterdag 2 maart om 11.00 uur barst het feest los op het Lampegats plein van de Carnavaleske voorpret (oftewel het Stationsplein). In afwachting van de Stadsprins van het Lampegat, die ter plekke de macht over de stad zal krijgen, kun je die heupen alvast warmdraaien. Want niemand minder dan Karin Bloemen komt optreden om de prins groots te verwelkomen.

Doorknallen op de afterparty

Als dé Lampegatse optocht over het plein is getrokken kun je nog even doorknallen op de afterparty met muziekskes van verschillende artiesten, zoals Gustaf en Otto, Flipke van den Federatie en dj Bompa. Ook de publiekswinnaar van het Liedjesfist komt optreden.

Kisscam

Nóg iets leuks: dit jaar hangt er een kisscam op het plein. Een uit Amerika overgewaaid fenomeen. Zodra je in beeld komt is het de bedoeling dat je degene naast je een dikke smakkerd geeft. Hopelijk is dat je verkering of die ene leukerd waar je al een tijdje op aast.

Hoe, wat, waar?

Zaterdag 2 maart van 11.00 tot 17.00 uur op het Stationsplein
Entree: gratis

Wat ons betreft kan het feest beginnen. Wa gij?

Lees ook:

Optocht in Eindhoven 2019

Carnaval 2019: op deze dag is de optocht in Eindhoven

Heb je je outfit voor carnaval al gescoord? Zijn de kratten bier en flessen Schrobbelèr al ingeslage...
Carnaval EIndhoven

Eindhovens mysterie: waarom vieren we de elfde van de elfde?

De elfde van de elfde. We vieren op 11 november de start van carnaval. Maar waarom is dat eigenlijk?...

adv.