Luister eens naar deze Eindhovense carnavalsknaller!

Door Rachèl Sloven 15 februari 2019

‘Dopje Links, Dopje Rechts’ van het Eindhovense trio Heddewellus zou wel eens dé carnavalskraker van 2019 kunnen worden. Deze goeie mix tussen carnavaleske hoempapa met een deuntje dat blijft hangen én met een lekker stukje stampen op het eind, heeft in ieder geval alle ingrediënten. Wij krijgen ‘m nu al niet meer uit ons hoofd!

Maikel van Hout en de broertjes Sjors en Sander Steenbergen komen alle drie uit Eindhoven en omstreken. Ieder jaar vieren ze carnaval in Eindhoven. Ze hielden al jaren de nieuwste carnavalshits in de gaten en zeiden eind vorig jaar tegen elkaar: “Dit kunnen wij ook!”

Lars van Berkel

Ze trokken de stoute schoenen en vroegen niemand minder dan Lars van Berkel (bekend van ‘Hé Jacqueline – Mosterd na de maaltijd’) om hun nummer ‘Dopje Links, Dopje Rechts’te produceren. Een goede zet, zo blijkt, want het resultaat is een aanstekelijke meezinger.

Après-ski en hardstyle sausje

Met de sfeer van het Lampegatse carnaval is met het maken van dit nummer rekening gehouden. Sander: “We gingen uit van de welbekende hoempapa, dat móet natuurlijk! Maar ook het après-ski en hardstyle sausje dat hier in Brabant altijd enorm wordt gewaardeerd, zit erin. Onze clip is op Strijp S en in Meerhoven opgenomen en onze kleuren zijn natuurlijk oranje en blauw, net als die van het Lampegat.”

Vet toch? Wat jij?

Lees ook:

Johan Laurens Feestartikelen

Je carnavalsoutfit haal je hier!

Rond carnaval gaan we met z'n allen op pad voor een kek pakske, met Koningsdag blieven we een oranje...
Optocht in Eindhoven 2019

Carnaval 2019: op deze dag is de optocht in Eindhoven

Heb je je outfit voor carnaval al gescoord? Zijn de kratten bier en flessen Schrobbelèr al ingeslage...
D'n Vurtocht 2019

Het programma van D’n Vurtocht 2019 is bekend en dat wordt één groot feest!

Een van de belangrijkste dagen in het jaar voor vele Eindhovenaren is die waarop carnaval weer losba...

adv.