Carnaval in Lampegat 2021: dit staat er op de planning

Niet meer hossend de kroeg in met je ‘pekske’ aan en geen koude neuzen tijdens de optocht: zoals we allemaal wel weten zal carnaval dit jaar anders zijn dan we gewend zijn. Wat de alternatieven zijn tijdens carnaval in Eindhoven? Dit staat er tot nu toe op de planning:

De drie Brabantse Veiligheidsregio’s zetten eerder al een dikke streep door carnaval vanwege het hoge aantal coronabesmettingen en de opkomst van de Britse variant. Dat betekent dus thuis een Lampegats feestje bouwen. Hoe? Trek je outfit aan, zorg voor wat bier en versnaperingen, plof op de bank met je huisgenoten en tune in. Swipe snel verder!

Mist er nog een volgens jou? Mail de redactie!

3 Uurkes Vurraf

Foto: Omroep Brabant / Twan Spierts

Traditiegetrouw geeft Omroep Brabant met 3 Uurkes Vurraf het startschot voor carnaval in Brabant. Op vrijdag 12 februari om 15.00 uur kun je van de 32e editie van 3 Uurkes Vurraf genieten. In plaats van in de feesttent, is het nu vanuit de eigen huiskamer. Extra leuk: Met prijsvragen en via een loting worden 300 huishoudens geselecteerd om als VIP het feest mee te vieren. Voor meer info en om je aan te melden, kun je hier terecht.

Stratums Carnavals Show

Vier tóch carnaval met je favoriete kroegen van Stratumseind! 5 uur lang geniet je van één groot feest met je lievelings dj’s, zangers & kroegtijgers tijdens de Stratums Carnavals Show. Verwacht een avond vol entertainment en gekkigheid. Vergeet vooral niet je favoriete kroeg te steunen met dit carnavalspakket voor thuis en dan kan de pret echt beginnen!

Lampegatse Carnavalsmis

Op zondag 14 februari kun je de Lampegatse Carnavalsmis beleven met als thema ‘geloof, hoop en liefde’. Verwacht nieuwe en oude beelden vanuit de Catharinakerk. De slingers moet je alleen wel thuis zelf ophangen. Studio040 zal de carnavalsmis uitzenden op 14 februari om 11.11 uur. Meer informatie vind je op de Facebookpagina.

Kleinfisjenie

Het blijft niet alleen bij 3 Uurkes Vurraf. Waar Omroep Brabant normaal verslag doet van de carnavalsdagen zelf tijdens Fijnfisjenie, wordt het event nu omgedoopt tot het online Kleinfisjenie. Rondom het carnavalsweekend van 13 en 14 februari haalt Omroep Brabant herinneringen op aan de mooiste optochten, beste muziek en leukste tv-fragmenten. Geheid dat ook Lampegat aan bod komt. Houd de kanalen van Omroep Brabant in de gaten voor de precieze invulling en planning.

De Grote Carnavalsshow

Blok die Valentijnszondag op 14 februari maar in jouw agenda! Voordat je aanschuift bij het romantische diner voor twee, heeft Uitjesbazen iets leuks voor héél Nederland in petto. Namelijk De Grote Carnavalsshow tussen 11.11 tot 18 uur. Dit is een online show waar ‘tonpraters’ en prominente artiesten als Lamme Frans en de Partyfriex voorbijkomen onder leiding van het presentatieduo Bucket Boys. Verwacht ook Eindhovense artiesten op de line-up zoals Heddewellus en Rik Termeer.

“Ook is er een online Tindershow, wordt er een straatprijs uitgereikt en is er interactie via een Zoomverbinding”, legt Bernard Joosten van Uitjesbazen uit.

Schakelen met thuis

“Het sfeertje is gelijk aan het televisieprogramma Top 2000 tijdens Oud & Nieuw. We zullen af en toe schakelen naar huiskamers, waar we dus even binnenkijken terwijl carnavallers uitgedost en wel óp de bank staan te hossen.”

En dat is nog niet alles: als een rode draad loopt er een spel door het programma via de app. “Deze game maken we lokaal – aangepast op de stad of het dorp”, aldus Bernard. “En leuk om te vermelden: met de opbrengst gaan we uitjes organiseren voor het goede doel, namelijk onze zorgmedewerkers.”

Online carnavalsquiz

De gebroeders Brouwer willen carnavallend Nederland een goed virtueel alternatief bieden tijdens carnaval. Niet alleen met een online pubquiz, maar ook met een online afterparty in samenwerking met de feestmuziekgroep Het Foute Ski Pakken Party Team. Zie jij dat wel zitten? Zorg dan dat jouw carnavalsvereniging de quiz aanvraagt zodat je samen met je vrienden online kunt aanhaken! Meer info vind je hier.

Elluf Elluf Lampegat TV

We zouden aanstaande zaterdag het jaarlijkse lampegatse Liedjesfist organiseren . Maar binnen de huidige Corona regels…

Posted by Liedjesfist on Monday, January 4, 2021

Normaal gesproken hebben we het jaarlijkse Liedjesfist waarbij het beste, nieuwe carnavalsnummer bekend wordt gemaakt. Helaas ging ook dat niet door dit jaar, maar… er komt wel iets anders voor in de plaats. Wat precies, is nog niet bekend. Houd daarvoor de Facebookpagina Lampegat TV in de gaten.

Carnavalstocht

Tijdens de carnavalsvakantie wordt de Carnavalstocht Eindhoven georganiseerd. Een feestelijke puzzel- en wandeltocht speciaal voor de kleintjes. Je krijgt lekkers voor onderweg mee en je maakt kans op mooie prijzen. Een kaartje kost €9,50 per kind en € 3,50 per ouders. Meer informatie vind je hier.

We zochten nog veel meer voor je uit…

Meer in deze categorie

Carnaval Eindhoven

Ga naar “Carnavalsmysterie opgelost: hier komt de Eindhovense groet ‘salaai’ vandaan”

Carnavalsmysterie opgelost: hier komt de Eindhovense groet ‘salaai’ vandaan

Salaai Eindhoven
Ga naar “Salaai! De polonaise doe je dit jaar thuis met ‘Bommel Online Carnaval’”

Salaai! De polonaise doe je dit jaar thuis met ‘Bommel Online Carnaval’

Eetcafé Bommel
Ga naar “Weet je nog: 14 dikke carnavalshits met een Eindhovense link”

Weet je nog: 14 dikke carnavalshits met een Eindhovense link

In onze gids

Ga naar “MARQUEZA bijoux”

MARQUEZA bijoux

 • Echternachlaan 360
 • Winkelen
MARQUEZA bijoux

Nu geopend

Ga naar “Cucina Italiana”

Cucina Italiana

 • Kastanjelaan 400
 • Restaurants en horeca
 • 10:00 - 18:00
Cucina italiana

Nu geopend

Ga naar “Alpacafarm Riethoven”

Alpacafarm Riethoven

 • Heiereind 10
 • Boerenbedrijven
 • 10:00 - 20:00
Alpacafarm Riethoven

Nu geopend

Aanbiedingen

Ga naar “Twee kilo Kalahari koffiebonen cadeau bij aanschaf van de Jura D4!”

Twee kilo Kalahari koffiebonen cadeau bij aanschaf van de Jura D4!

 • BonneBella Shop Eindhoven
 • Geldig t/m 31 maart 2021
BonneBella Shop Eindhoven

Topper

Ga naar “click & collect”

click & collect

 • Action
 • Geldig t/m 14 maart 2021
Ga naar “Pergola van € 999 voor € 799,20”

Pergola van € 999 voor € 799,20

 • Karwei
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29”

Hak potten 330-370 gram en stazakken van € 2,58 voor € 1,29

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 7 maart 2021
Ga naar “site”

site

 • Prénatal
 • Geldig t/m 14 maart 2021

Vacatures

Ga naar “Medewerker Medisch Archief in het ziekenhuis”

Medewerker Medisch Archief in het ziekenhuis

 • Recruit a Student
 • Parttime
Ga naar “Stemmentellers verkiezingen 2021 Gemeente Eindhoven!”

Stemmentellers verkiezingen 2021 Gemeente Eindhoven!

 • Timing Uitzendteam
 • Parttime
Ga naar “Specialist Inkomen Gemeente”

Specialist Inkomen Gemeente

 • Cibeo
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Docent Nederlands”

Docent Nederlands

 • Maandag
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Allround operator bij Sonac in Eindhoven”

Allround operator bij Sonac in Eindhoven

 • Procestechniek.nl
 • Fulltime/Parttime