Ze weten alles van houtgasovens, verdienen hun brood met het bakken van schnitzels, verkopen relatiegeschenken, tonen hun kookkunsten of ontwerpen kleding of tassen. Wát Eindhovense ondernemers ook doen, ze doen het met hart en ziel. Elke week zetten wij van indebuurt iemand in de spotlights. Dat waren er dus een heleboel afgelopen jaar. We blikken terug op 2021 met negen mooie verhalen.
Mohamad en Anouk hebben een afhaalrestaurant aan huis
Kibbeh, falafel en man’ouche… het zijn een paar authentiek Syrische gerechten die je kunt bestellen bij Memories of Damascus; de afhaalkeuken van Mohamad Habanakeh (35) en Anouk Willemsen (29). ‘Ik kookte in Syrië nooit zelf’, zegt Mohamad. “Ik heb urenlang met mijn moeder aan de telefoon gehangen. Zij nam heel geduldig, stap voor stap de gerechten met me door.”
Mohamad aan het werk Foto: Memories of Damascus
Het hele verhaal lees je hier
Mohamad en Anouk hebben een afhaalrestaurant aan huis: ‘De Syrische keuken is heel verfijnd’
Kibbeh, falafel en man’ouche… het zijn een paar authentiek Syrische gerechten die je kunt bestellen bij Memories of Damascus; de…
Advertentie wordt geladen…
Wouter van restaurant De Burger bezorgt zélf: ‘Ik probeer vooral optimistisch te blijven’
Het ratelt continu in het hoofd van Wouter Fongers (36). Dat is maar goed ook, want vooralsnog komen daar alleen maar mooie dingen van. Zijn restaurant De Burger aan de Kerkstraat is sinds de opening in 2013 een begrip in Eindhoven. Tot begin dit jaar was er Beef en The Wingman in de Downtown Gourmet Market en deze zomer opent Wouter nóg een restaurant. “Als iets te lang duurt, bedenk ik wat anders om te doen.”
Foto: De Burger
Wouters verhaal lees je hier
Wouter van restaurant De Burger bezorgt zélf: ‘Ik probeer vooral optimistisch te blijven’
Het ratelt continu in het hoofd van Wouter Fongers (36). Dat is maar goed ook, want vooralsnog komen daar alleen…
Advertentie wordt geladen…
Bertus en zijn dochters bedachten een houtgasoven
Een portable gaspitoventje dat je tuinafval omzet in houtgas. Het idee had Bertus Fridael (61) al in 2010. Jarenlang onderzoek en vele prototypes verder, is de Burnwise Woodgas Stove klaar om de wijde wereld in te gaan. Om dát voor elkaar te krijgen haakten dochters Jade (28) en Eden (25) aan. Bertus: “Ik heb leuke ideeën en ik kan dingen bouwen en bedenken, maar van sociale media en communicatie heb ik nul kaas gegeten.”
Bertus met een prototype van de Burnwise Foto: indebuurt
Het hele verhaal lees je hier
Bertus en zijn dochters gaan de wereld veroveren met hun houtgasoven: ‘We zijn net een echt bedrijf’
Een portable gaspitoventje dat je tuinafval omzet in houtgas. Het idee had Bertus Fridael (61) al in 2010. Jarenlang onderzoek…
Advertentie wordt geladen…
Manou is modeontwerper ‘Voor mij is kleding iets romantisch’
In 2020 zag haar kledingmerk MANOU Collections het levenslicht. Komende week lanceert Manou van den Berg (30) haar allereerste collectie. “Ik wilde iets creëren waarin ik alles van mezelf kwijt kon. Niet alleen door het ontwerpen van kleding en tassen, maar ik neem ook de presentatie voor mijn rekening. Superspannend!”
Manou (derde van rechts) en haar modellen met haar afstudeercollectie in 2020 Foto: Manou Collections
Lees hier het hele verhaal van Manou
Manou is modeontwerper: ‘Voor mij is kleding iets romantisch’
In 2020 zag haar kledingmerk MANOU Collections het levenslicht. Komende week lanceert Manou van den Berg (30) haar allereerste collectie….
Advertentie wordt geladen…
Bertus van Hermann’s Schnitzel brengt Tirol naar Eindhoven
Overdag is hij huisschilder en ’s avonds bakt hij knuschperige Tiroler schnitzels. Het klinkt als een aflevering uit het Belgische tv-programma Jambers. Het is echt zo: sinds december 2020 voorziet Bertus Drenthen (56) Eindhovenaren van de allerlekkerste schnitzels naar authentiek Tirools recept, onder de naam Hermann’s Schnitzel. “Mensen vragen steeds of ík Hermann ben. Mooi, want dan heb ik meteen een goed verhaal.”
Bertus Foto: indebuurt
Lees hier het interview met Bertus
Bertus van Hermann’s Schnitzel brengt Tirol naar Eindhoven: ‘Ik eet er elke week eentje’
Overdag is hij huisschilder en ’s avonds bakt hij knuschperige Tiroler schnitzels. Het klinkt als een aflevering uit het Belgische…
Advertentie wordt geladen…
Mardjan begon een bedrijf in gepersonaliseerde artikelen
Ze werd geboren in Iran maar groeide op in Best en Eindhoven. Mardjan Mohammadi (39) was recruiter en projectmanager én brengt mensen bij elkaar als vrijwilliger voor leuk je te ontmoeten. Sinds begin 2021 runt ze haar bedrijf EIGEN HUISSTIJL. “In deze tijd voor mezelf beginnen was een risico, maar ik heb er nog geen moment spijt van gehad.”
Mardjan Foto: Rebecca Smeets
Lees hier haar hele verhaal
Mardjan begon een bedrijf in gepersonaliseerde artikelen: ‘Het is keispannend én keigaaf’
Ze werd geboren in Iran maar groeide op in Best en Eindhoven. Mardjan Mohammadi (39) was recruiter en projectmanager én…
Advertentie wordt geladen…
Son brengt de Cariben naar Eindhoven: ‘Onze satésaus moét je geproefd hebben’
Misschien ben je er al eens geweest: Tropical Bites aan de Bonifaciuslaan: het Caribisch afhaal- en bezorgrestaurant van Son Isidora (40) en zijn vrouw Ella (38). Hier kun je terecht voor de lekkerste barbecuegerechten van Caribisch Nederland. En die pasteitjes, kroketten, kaasballetjes en pika-ballen… yummm!
Foto: Tropical Bites
Lees hier het verhaal van Son
Son brengt de Cariben naar Eindhoven: ‘Onze satésaus moét je geproefd hebben’
Misschien ben je er al eens geweest: Tropical Bites aan de Bonifaciuslaan: het Caribisch afhaal- en bezorgrestaurant van Son Isidora…
Advertentie wordt geladen…
Derk en Nicky runnen Hotel Parkzicht: ‘Dit werk geeft ons energie’
Ze ontmoetten elkaar jaren geleden op de hotelschool in Den Haag. Inmiddels zijn Derk (35) en Nicky (36) van Westenbrugge – van Boldrik alweer negen jaar de trotse eigenaars van Hotel Parkzicht en restaurant Thym by Parkzicht. “Het klinkt misschien cliché, maar een eigen horecazaak is iets waarvan we allebei altijd al droomden”, zegt Derk.
Foto: Derk en Nicky
Lees hier het hele verhaal
Derk en Nicky runnen Hotel Parkzicht: ‘Dit werk geeft ons energie’
Ze ontmoetten elkaar jaren geleden op de hotelschool in Den Haag. Inmiddels zijn Derk (35) en Nicky (36) van Westenbrugge…
Advertentie wordt geladen…
Romee en Coco ontwerpen gepersonaliseerde tassen
Romee de Brouwer (27) en Coco van Gerwen (26) leerden elkaar meer dan twintig jaar geleden kennen bij Bruce Dance Factory waar ze allebei dansten. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. In 2018 lanceerden ze hun accessoirelijn ROOCY The Label. Coco: “Het kwam op ons pad als een wild idee en het werd een mooie droom die uitkwam.”
Coco en Romee Foto: ROOCY The Label
lees hier het interview met Romee en Coco
Romee en Coco ontwerpen gepersonaliseerde tassen: ‘Als we inkopen doen in Marrakesh zijn we net twee pakezels’
Romee de Brouwer (27) en Coco van Gerwen (26) leerden elkaar meer dan twintig jaar geleden kennen bij Bruce Dance…
Advertentie wordt geladen…
We zochten nog veel meer voor je uit…
Doen met kerst: 5 x mooie uitbuikroutes in Eindhoven
Kerst: hartstikke gezellig en liefde all over. Maar ook veel, heel veel, eten. Ach, deze dagen gooien we al onze…