Wow! Hier kun je eten met uitzicht op het spelersveld van PSV

Aangeboden door Restaurant de Blauwe Lotus 11 januari 2019

Even voor de duidelijkheid: restaurant de Blauwe Lotus is géén Chinees, maar een Aziatisch top restaurant. Oké, er staan een paar Chinese gerechten op de kaart, maar de hoofdmoot is Azië en daar wordt regelmatig een andere wereldkeuken aan toegevoegd, zoals Thais, Frans en Japans. Je kunt het wel raden: de menukaart is heel divers.

Wat meteen opvalt naast de Kuifje-figuren bij de ingang, is het geweldige uitzicht op de befaamde middenstip. Best een ongewone plek voor een Aziatisch restaurant, toch? Restaurantmanager Hannemieke legt uit: “Vroeger nodigde Chang het bestuur en de spelers van PSV uit om te komen eten op de Limburglaan. PSV heeft ons daarom benaderd om hierheen te verhuizen. Het is een fijne plek, met veel parkeerruimte, vlak bij het centrum én Strijp S. Van buiten zie je alleen niet goed dat we hier zitten, waardoor mensen misschien denken dat we weg zijn. Absoluut niet.” Oké, een tafeltje bij het raam bij de eerstvolgende wedstrijd van PSV graag. Hannemieke: “Nee, helaas. Tijdens de wedstrijden is het restaurant gevuld met businessgasten van PSV, maar buiten de wedstrijden om kun je net zo lang naar het veld kijken als je wilt.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Restaurant de Blauwe Lotus
Foto: indebuurt

Pindakarretje

Grote kans dat je wel eens bij restaurant de Blauwe Lotus hebt gegeten en anders je ouders wel. Ze bestaan al sinds 1971. Zo ging het: oprichter Chang Fa Ching stond in 1950 met een karretje vol gebrande pinda’s op de Markt in Eindhoven. Daarna opende hij het allereerste Chinese restaurant van Eindhoven: Pom Lai, dat later werd voortgezet door zijn zonen en dochter. In 1971 opende zoon Chang de Blauwe Lotus op de Limburglaan. Zijn broer en zus volgden hem een paar jaar later. In 2004 verkocht de familie Ching de zaak aan Hannemieke Smits en Peter van den Luitgaarden en zes jaar geleden verhuisden zij ermee naar het PSV-stadion. Nu kun je er eten met uitzicht op het spelersveld. Hoe vet is dat!

(Tekst loopt door onder de foto)

Restaurant de Blauwe Lotus
Foto: indebuurt

Nieuwe gerechten naast de klassiekers

De Blauwe Lotus heeft veel fans van het eerste uur. Zij komen speciaal voor de klassiekers: de Sashimi van Ossehaas, de zalm op Japanse wijze en de pekingeend bijvoorbeeld. Hannemieke: “Er wordt vaak gevraagd of we alsjeblieft de gesuikerde garnalen weer op de kaart willen zetten. Wie weet.. maar we hebben op dit moment veel nieuwe, spannende gerechten die je zeker niet mag missen. Er komen hier veel jongere gasten én er wonen veel expats en andere niet-Eindhovenaren in deze stad met kennis van de Aziatische keuken. Er is ontzettend veel aanbod. We kunnen dus niet op een Chinees eiland blijven zitten. We werken vooral met wisselende menu’s en specialiseren ons in fusion-cooking. Het is een Aziatische keuken met wereldse invloeden dus. Het is leuk dat de oudere gasten steeds vaker de nieuwe gerechten proberen, die ze dan de volgende keer weer bestellen.”

(Tekst loopt door onder de foto)

Restaurant de Blauwe Lotus
Rendang van kalfswang Foto: Restaurant de Blauwe Lotus

Géén all you can eat

Wil je wokken en onbeperkt Sushi bestellen, dan kun je beter ergens anders heengaan. Hannemieke: “Aanbod genoeg op dat gebied. Nee, daarvoor moet je echt niet bij ons zijn. Wij staan voor kwaliteit. Onze koks koken creatief en passen hun gerechten voortdurend aan op de seizoenen. Een aantal nieuwe gerechten zoals de Okonomiyaki een Japans pannenkoekje met Blacktiger garnalen is niet te versmaden net als de 48 uur lang gegaarde buikspek met coquille en rode curry.” Hmm! Ook fijn: de zaak is niet volgepropt met zoveel mogelijk tafels. Hannemieke: “We hebben gezellige hoekjes gemaakt. Daardoor heb je veel privacy. We zijn ook af te huren voor walking dinners, feestjes en netwerkborrels. Nee, niet tijdens voetbalwedstrijden..”

Restaurant de Blauwe Lotus restaurants en horeca

Vandaag gesloten

Frederiklaan 10D, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.