Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vier vrienden runnen Papa John’s Pizza Eindhoven: ‘Je steekt er met liefde al je energie in’

Door Rachèl Sloven 19 juli 2019

Wat doe je als je naast je drukke, universitaire studie een bijbaan zoekt? Dan begin je je eigen pizzeria. Yeah Right! Ja echt, de broertjes Izahir (22) en Alexander Clemencia (27) en hun vrienden Emir Kadric (22) en Hassan Najem (21) deden het. Ze runnen sinds maart dit jaar de allereerste Papa John’s vestiging aan de Kleine Berg in Eindhoven.

“Ik zag toevallig een advertentie op Instagram, waarin franchisenemers werden gezocht voor Eindhoven”, vertelt Izahir. “Wij vier organiseerden grote R&B-evenementen hier in de regio en we dachten dat we dit er wel bij konden doen. Dat was een beetje overmoedig. Om je eigen horecazaak te runnen heb je slaap nodig. Met die evenementen zijn we meteen gestopt.”

Training

“We hadden naast een beginkapitaal een beetje horeca-ervaring, maar er komt natuurlijk veel meer bij kijken”, gaat Izahir verder. “We kregen een training. Je wilt natuurlijk weten hoe je van A tot Z een zaak runt. Die training was heel fijn en leerzaam. Nog steeds kunnen we met vragen terecht bij onze businessmanager.”

Tekst loopt door onder de foto

Papa John's Pizza
Izahir aan het werk Foto: indebuurt

Afwisselen en ondersteunen

Izahir studeert fiscale economie en Emir en Hassan allebei werktuigbouwkunde. Alexander werkt als projectmanager. De studenten moeten fulltime colleges volgen. Hoe doen ze dat? Izahir: “We doen dit samen. We wisselen elkaar af en ondersteunen elkaar als team. Het is best zwaar soms, dat geef ik toe. We zijn zeven dagen per week van 11.00 tot 23.00 uur open, maar het is je eigen zaak, dus je steekt er met liefde en plezier al je energie in.”

‘Wij staan achter ons product’

Bij Papa John’s worden alleen maar verse ingrediënten gebruikt. “Dat maakt het zo leuk om hier te werken”, vertelt Izahir. “Wij staan echt achter ons product. Hier komt niks ingevroren of voorgesneden binnen en twee keer per week krijgen we vers deeg geleverd. Onze bodem is lekker knapperig en onze pizza’s smaken extra lekker. Nee, dat verzin ik echt niet zelf. Onze klanten geven aan dat onze pizza’s natuurlijker en puurder smaken dan bij andere zaken.”

Tekst loopt door onder de foto

Papa John's Pizza
Papa John’s Pizza Foto: indebuurt

Klant is koning

Naast de hoge kwaliteit van het eten, staat klanttevredenheid bovenaan de lijst met eisen. “Wanneer we te laat zijn bieden we een gratis pizza aan of je krijgt een tegoedbon. Laatst had een klant de verkeerde pizza gekregen. Toen hij daarvoor belde waren we al dicht. We hebben meteen de oven weer aangezet en een nieuwe gemaakt. Ik heb die persoonlijk met de auto naar Tongelre gebracht. Die man was superblij. En daar worden wij ook blij van.”

Fulltime meewerken

Hoewel de vier zeker dertig bezorgers en pizzabakkers in dienst hebben, staan ze zelf te bakken en springen ze net zo gemakkelijk op de scooter om pizza’s te bezorgen. “Dat maakt het nou juist leuk, want je leert er zoveel van als je alle facetten van je bedrijf meekrijgt. In september openen we nog een vestiging: aan de Kruisstraat. Zo leuk vinden we het.”

Tekst loopt door onder de foto

Papa John's Pizza
De rol instructie bij Papa John’s Pizza Foto: indebuurt

Hot piri piri poppers en vegan pizza’s

De meest populaire pizza bij papa John’s is de Double Pepperoni. Maar ook de Farmhouse met ham en mozarella is in trek bij Eindhovenaren. De hot piri piri chicken poppers en chicken wings, vaak samen besteld met een pizza, zijn niet aan te slepen. Izahirs favoriet is de Tuscan 6 Cheese. Izahir: “Heerlijk is die. Binnenkort hebben we ook vegan pizza’s én we hebben zoetigheden. Onze warme Giant Chip Choco Cookie, daar kan ik moeilijk van afblijven.”

Wil jij een Papa John’s gaan runnen in Eindhoven?

Denk jij nou: ik wil franchisenemer worden voor Papa John’s in Eindhoven? It’s your lucky day! Op de Roostenlaan is nog plek voor een derde vestiging. Dat wordt de allereerste in Eindhoven met een dine in. Dat wil zeggen dat mensen er kunnen komen eten. Supergezellig! Reageer dus meteen voordat iemand anders het doet!

Hier een paar Papa John’s pizza’s om je vingers bij af te likken:

De Double Pepperoni Foto: Papa John's Pizza
De Farmhouse Foto: Papa John's Pizza
De Chicken BBQ Foto: Papa John's Pizza

Meer over Papa John’s Pizza ontdekken?

Papa John’s Pizza pizzeria's

Geopend11:00 - 23:00

Kleine Berg 78, Eindhoven

Bekijk meer:pizzeria's

adv.