Na 10 zanglessen sta jij op het podium van het Muziekgebouw!

Aangeboden door Koninklijk Mannenkoor La Bonne Esperance 8 maart 2019

Bij een mannenkoor denk je waarschijnlijk aan heren op leeftijd, in smoking. Als het aan La Bonne Esperance ligt, komt daar heel snel verandering in. De jongste zanger is 34 en de oudste 87 jaar. Daar mogen wat secretaris Fons de Breet betreft, nog een heleboel jongemannen bijkomen. Fons: “We willen graag nieuwe, jonge leden én een nieuw publiek aantrekken. Daarom nodigen we mannen, die het leuk vinden om te zingen uit, om op 5 oktober met ons mee te zingen in het Muziekgebouw.” 

Waarschijnlijk kent je opa het koor nog wel, of je overgrootvader? Een stukje geschiedenis: La Bonne Esperance (De goede hoop), door de heren zelf La Bonne genoemd, werd in 1871 opgericht door vijf mannen in café de Oude Tempel in Vlokhoven. Die kroeg bestaat niet meer, maar op dezelfde plaats staat nu Unitas, de zaal waar ze repeteren. Het koor komt daar nog steeds iedere dinsdagavond bij elkaar. Het gerucht gaat dat de oprichtingsakte daar ergens begraven zou zijn. Fons: “We denken erover om ernaar op zoek te gaan, nu we bijna 150 jaar bestaan. In de jubileumboeken staat omschreven dat het in een verzegelde fles achter in de tuin ligt. Wie weet.”

Moderne muziek

Het koor heeft de afgelopen jaren haar repertoire aangepast. Fons: “We moeten met de tijd mee, dus we zingen naast opera en operette ook nummers van de Beatles, Charles Aznavour, liedjes uit bekende musicals en andere moderne nummers. We hebben vorig jaar een Afrikaans kerstnummer gezongen en stonden daar allemaal op mee te bewegen terwijl we zongen. De zaal lag in een deuk. Wanneer we niet zo stijfjes overkomen, verandert ons imago en dat is nodig als we willen verjongen.”

Tekst loopt door onder de foto

La Bonne Esperance
Foto: La Bonne Esperance

Gratis zangles

Je hoeft geen Andrea Bocelli te zijn om mee te doen hè. Je krijgt als nieuw lid tien gratis zanglessen van een professionele zangcoach die met jou aan je zangtechniek gaat werken.  Het is wel een voordeel als je graag zingt. Fons: “We zijn een amateurkoor dat op zo’n hoog mogelijk niveau wil zingen.” La Bonne is naast een koor vooral een heel gezellige vereniging met allemaal verschillende mensen die het leuk vinden om na afloop met elkaar aan de bar te zitten met een biertje.”

Verschillende optredens

“Afgelopen jaar hadden we een druk programma”, zegt Fons. “We zongen tijdens de opening van Station Eindhoven en tijdens de onthulling van het MH17 monument bij de vliegbasis. We traden op tijdens de dodenherdenking, bij de Gildedag in het Evoluon en in juni hadden we ons eerste concert in het Muziekgebouw.”

Tekst loopt door onder de foto

La Bonne Esperance
Foto: La Bonne Esperance

Kom proefdraaien

Hou jij van zingen en lijkt het jou wel wat om deel uit te maken van deze gezellige muzikale familie? Dan kun je komen proefdraaien! Op 5 oktober 2019 geeft het koor samen met het Symfonie Orkest Eindhoven een concert in het Muziekgebouw, ter gelegenheid van de bevrijding van Eindhoven, 75 jaar geleden. Voor dit concert nodigt het La Bonne mannen uit, die graag zingen én op het podium van het Muziekgebouw willen staan om mee te doen.

Kijk hier voor meer informatie en schrijf je vrijblijvend in! Je zit nergens aan vast, dus als je het bij dit ene optreden wilt laten: prima. Grote kans dat je daarna lid wordt, want dit is wel een heel leuke club.

Hieronder wat La Bonne-kiekjes uit de oude doos:

Foto: La Bonne Esperance
Een nog gemengd la Bonne Esperance in 1937 Foto: Eindhoven Toen
Foto: La Bonne Esperance
La Bonne Esperance en het Tivolikoor in 1968 Foto: Frans van Mierlo, Eindhoven Toen

 


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Koninklijk Mannenkoor La Bonne Esperance. Meer over Koninklijk Mannenkoor La Bonne Esperance ontdekken?

Koninklijk Mannenkoor La Bonne Esperance entertainment

Nu gesloten09:00 - 18:00

Petrus Dondersstraat 49 , Eindhoven

Bekijk meer:entertainment

adv.