Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Twan van Keukenglas heeft hard gewerkt voor zijn succes: ‘Ik wil geen controlfreak meer zijn’

Aangeboden door Keukenglas 7 februari 2020

Twan Thijssen (42) wist lang niet wat hij wilde worden. Hij had zichzelf wel een aantal duidelijke doelen gesteld. “Ons gezin had het niet breed en we woonden in een minder aantrekkelijk deel van Tongelre. Ik wist één ding zeker: deze situatie gun ik mijn kinderen niet.

“Ik bedacht dat ik op mijn twintigste een eigen huis wilde, op mijn dertigste de vetste auto én uiteindelijk zou ik een vrijstaand huis en eigen bedrijf hebben”, zegt hij. “Dat waren vooral financiële en materialistische doelen. Ik had mijn eigen schilders- en glaszettersbedrijf en moest  héél hard werken om die hoge levensstandaard die ik mezelf had opgelegd, vol te houden. Bovendien waren al mijn dagen hetzelfde. Ik ging dus goed nadenken wat ik écht graag wilde gaan doen. Dat was ongeveer rond mijn 36e.”

Iets nieuws

“Ik wilde een nichemarkt aanboren”, zegt Twan. “Iets opzetten dat er nog niet echt was. Het liefst iets creatiefs waarbij, door een kleine ingreep een supermooi eindresultaat bereikt kon worden. Ik zat al in de glas-business, dus het idee werd me bijna aangedragen. Een klant vroeg of ik door het gebruik van speciaal glas, zijn keuken een chiquere uitstraling kon geven met een eigen gekozen kleur. Daar mochten geen voegen in zitten en het moest bestand zijn tegen de hitte.”

Tekst loopt door onder de foto

Keukenglas
Twan Foto: Keukenglas

Uitdaging

Twan is dol op uitdagingen en ging meteen aan de slag: “Ik moest en zou dit idee verder gaan ontwikkelen en ging onderzoeken welke technieken daarvoor nodig waren.” De rest is geschiedenis: zijn schilders- en glaszettersbedrijf is er nog steeds, maar Keukenglas is booming. Dit bedrijf levert maandelijks zo’n honderdvijftig glazen wanden voor keukens en badkamers in binnen- en buitenland. “We kunnen ons glas in 30.000 kleuren en in miljoenen verschillende afbeeldingen leveren’” zegt hij trots. “Echt álles is mogelijk.”

Inspireren

Het leukste van deze baan vindt Twan dat hij er steeds op uit mag. “Ik kom bij de mensen thuis en laat me inspireren door de omgeving. Daarbij kijk ik naar waar de behoefte ligt. Soms is dat iets heel persoonlijks. Zoals die keer toen een vrouw een foto van het gezin uitzocht, in de wetenschap dat ze nog maar heel kort te leven had. Dat moest iets bijzonders worden dat haar ná haar dood zou symboliseren. Bij deze klant heb ik gehuild. Ik besefte me ineens hoe iemands dood het leven van een gezin verandert.”

Tekst loopt door onder de foto

Keukenglas
Foto: Keukenglas

Mensen helpen

Waar hij vandaan komt is Twan nooit vergeten. “Ik heb soms de drang om mensen te helpen die het minder breed hebben. Ik steun goede doelen, maar zorg dat ik ook persoonlijk mensen blij maak. Ik had een klant met een slechte gezondheid. Zijn wens was om nog één keer op reis te kunnen. Door zijn gezondheid ging al dat geld naar het HR+ glas dat ik kwam zetten, tegen de kou. Bij de oplevering kwam ik erachter dat ze al 13 jaar aan het sparen waren om naar Oostenrijk te gaan. Uiteindelijk heb ik het geld terug gestort met het verzoek om me een kaartje te sturen vanuit de sneeuw.”

Balans vinden

Vorig jaar ging het met Twans gezondheid ineens niet goed. “Ik was op een punt in mijn leven beland dat ik alles kon doen wat ik wilde, maar als je dan ziek wordt besef je hoe weinig dat eigenlijk betekent. Ik kwam in een dip terecht en ben minder gaan werken. Ik besloot dat ik een balans moest vinden tussen werken en leven. Meer energie steken in mijn gezin en vrienden dus en meer op vakantie gaan. Er is meer dan werken. Dat kon ik eerst moeilijk zien.”

Tekst loopt door onder de foto

Keukenglas
Twan en zijn vrouw Foto: Keukenglas

Loslaten

Heeft Twan nog dromen voor de toekomst? “Ik wil minder een controlfreak zijn”, zegt hij.  Ik moet accepteren dat anderen het tóch nooit precies zo doen als ik het voor ogen had. Dat hoeft niet meteen slechter te zijn. Oh, ik heb wel een soort droom: het liefst zou ik op mijn vijftigste stoppen met werken en heel lang op vakantie gaan. Dat wordt lastig. Niets doen is niks voor mij. Ik zal altijd wel bezig blijven. Ach, als het woordje ‘moeten’ er maar af gaat uiteindelijk. Mijn motto is: niet weten waar het schip strandt is minder erg dan de boot missen.”


Meer over Keukenglas ontdekken?

Keukenglas speciaalzaken

Park Forum 1029, Eindhoven

Bekijk meer:speciaalzaken

adv.