Sofia van EuroBazar XL: ‘Wij verkopen álles en voor weinig geld!’

Aangeboden door Euro Bazar XL Eindhoven 8 februari 2019

Iedereen die al eens bij EuroBazar XL op de Kloosterdreef naar binnen is geweest, kan erover meepraten: hier hebben ze veel! Met lege handen naar huis gaan is haast onmogelijk. Of je moet je portemonnee zijn vergeten, maar zelfs dán zullen ze je aankopen bewaren totdat je ze komt ophalen. Zo zijn ze wel. Eigenaresse Sofia Chang: “Wij vinden het heel belangrijk dat onze klanten tevreden zijn. Dan komen ze terug.”

Er is maar één EuroBazar XL in Nederland. Er zijn er zelfs maar twee in de wereld eigenlijk. Die andere bevindt zich in Italië, aan het Gardameer. En de eigenaar daarvan is… Sofia’s broer! Sofia: “Ik ben altijd dol geweest op die megastores in Spanje, Italië en Portugal. Wanneer ik op reis was, nam ik altijd koffers vol spullen mee terug. Ook als ik naar mijn broer ging. Ik vond het zo raar dat die winkels er in Nederland zo weinig zijn, dus toen ik tegen mijn broer zei dat ik een kledingwinkel wilde gaan beginnen, zei hij: “waarom ga je niet net zoiets beginnen als ik?” Dat was twee jaar geleden.”

Tekst loopt door onder de foto

EuroBazar XL
EuroBazar XL Foto: indebuurt

Eigen smaak

Helemaal hetzelfde als Italiaanse versie is deze EuroBazar niet. Sofia: “Mijn broer en zijn vrouw hebben me heel erg geholpen met het opzetten van deze winkel en ik bestelde in het begin veel spullen via hun leveranciers. Nu ik het op de rit heb, vul ik mijn winkel met spullen die wat meer naar mijn eigen smaak zijn. Niet alleen handige gebruiksvoorwerpen dus, maar ook veel Chinese artikelen als beelden, vazen en schilderijen. Of kunstbloemen. En ik verkoop heel veel mooie kleding natuurlijk. Wel grappig, ik wilde een kledingwinkel en kreeg veel meer dan dat. Uiteraard verkoop ik alles voor weinig geld. Dat is juist de hele opzet.”

Tekst loopt door onder de foto

EuroBazar XL
EuroBazar XL Foto: indebuurt

Ideale locatie

Sofia heeft lang een snackbar gerund in Tilburg, maar de lange werkuren en het feit dat ze haar kinderen weinig zag, maakte dat zij en haar man deze carrièreswitch wilden maken. Sofia: “Dit is ook hard werken, maar we zijn nu vooral overdag van huis. Heerlijk!” Toen ze eenmaal had besloten dat ze een winkel zoals deze wilde opzetten, moest ze op zoek naar een pand. Sofia: “Ik vond het belangrijk dat het een groot pand was, dat het op een drukke plek zat én dat je er kon parkeren. Deze voormalige Blokker en Scapinopanden, met de Woenselse Markt recht voor de deur én met altijd parkeerplek behalve op zaterdag, is ideaal!”

Tekst loopt door onder de foto

EuroBazar XL
EuroBazar XL Foto: indebuurt

Uithangbord

Hier vind je echt álles wat je nodig hebt, voor heel erg weinig geld. Telefoonaccessoires, schoenen, huishoudelijke spullen en decoratieve spullen om je huis mee op te vrolijken. Het assortiment lampen is megagroot en ook voor verzorgingsproducten moet je hier wezen. EuroBazar verkoopt  A-merken en alternatieve merken, dus je hoeft niet bang te zijn dat je spullen bij thuiskomst uit elkaar vallen. Sofia winkelt hier zelf ook graag: “Ik ben helemaal gek op deze winkel. Ik koop hier al mijn kleren. En mijn schoenen. Die lopen echt heerlijk! Ik ben een soort uithangbord van mijn eigen winkel.” Heb je een vraag, zijn je spullen te zwaar om te tillen, of mis je iets in de winkel? Het personeel staat altijd klaar om je te helpen.

Tekst loopt door onder de foto

EuroBazar XL
De Valentijnstafel Foto: indebuurt

Valentijnsdag en carnaval

Het is weer bijna zover: Valentijnsdag en carnaval. Bij EuroBazar vind je alles voor je lief. Ze hebben naast een Valentijnstafel ook een heel Valentijnsschap. Lekker rood en met veel hartjes. Ook de carnavalshoek wordt as we speak ingericht. En we kunnen je alvast verklappen: als je hier één keer bent geweest, ben je waarschijnlijk al helemaal klaar voor de polonaise.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Euro Bazar XL Eindhoven Meer over Euro Bazar XL Eindhoven ontdekken?

Euro Bazar XL Eindhoven winkelen

Nu open09:30 - 19:00

Kloosterdreef 47-49, Eindhoven

Bekijk meer:winkelen

adv.