Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Slager Danny Megens wil zich onderscheiden: ‘Karbonades heeft iedereen al in de vitrine liggen’

Aangeboden door Keurslager Danny Megens 31 januari 2020

Als Danny Megens (46) op zijn achttiende geen schouderblessure had gekregen, was hij nu sportdocent geweest in plaats van slager. Hij was zelfs al aangenomen bij sportopleiding Cios. “Ik had na mijn herstel alsnog daarheen kunnen gaan hoor. Zo erg was het allemaal niet. Maar toen ik ging nadenken over wat ik écht wilde, besloot ik naar de slagersvakschool te gaan. “Inmiddels runt hij alweer tien jaar Keurslagerij Danny Megens aan de Woenselse Markt.

Op vijf december 2018 brandde zijn zaak af. Kortsluiting. “Vreselijk en we hadden net alles verbouwd”, zegt Danny. “Toch was het eerste wat ik dacht toen ik uit mijn bed werd gebeld: ‘Ik heb m’n vrouw en kinderen nog en we zullen eens kijken hoe goed we verzekerd zijn.’ Ik heb geen moment gedacht dat het voorbij was, maar ging meteen bedenken hoe we de boel weer draaiende konden krijgen. Ik ben altijd positief.”

Strategische keuze

In de tijd van zijn schouderblessure werkte hij ’s weekends in de slagerij van zijn oom. De totale ommezwaai van sportman naar slager kwam dus niet zomaar uit de lucht vallen. “Het slagersvak heeft me altijd getrokken”, zegt hij. “Ik zag mezelf wel groeien hierin. Bovendien was er niet veel werk voor sportdocenten in die tijd, dus het was een beetje een strategische keuze. Ik had niet gedacht dat ik ooit een eigen zaak zou runnen, totdat ik deze in 2010 kon overnemen van mijn oude baas. Ach, je wordt ouder en dan rol je vanzelf een richting op.”

Tekst loopt door onder de foto

Slagerij Danny Megens
De ‘grillerij’ Foto: indebuurt

Onderscheiden

Mocht je nou niet weten waar Danny’s slagerij precies is, dan hoef je op de Woenselse Markt alleen maar even op de gegrilde kippengeur af te gaan. Voor de winkel staat het welbekende grilloventje waarin de goudgele bouten en hele kippen ronddraaien. Ook binnen liggen gegrilde haantjes, billetjes, hammetjes en spareribs te wachten op hongerige klanten. “De grillerij is waarin wij ons onderscheiden”, legt Danny uit. “Ik kan wel koteletjes, schnitzels en speklapjes in de vitrine leggen, maar dat heeft iedere slager. Als je doet wat iedereen doet, is het moeilijk om je hoofd boven water te houden.”

Tekst loopt door onder de foto

Danny Megens
Danny aan het werk Foto: indebuurt

Goede naam

De slagerij heeft wel iets weg van een restaurant. Met een grote keuken achterin, waar een kok vlees aan het marineren is en in de zaak zijn werknemers bezig met het snijden van groenten en vlees. Danny heeft zelfs speciaal een grilloven laten maken. “Wat wij doen is uniek”, zegt hij trots. “Wij maken alles volgens eigen recept en we verkopen producten die je nergens anders kunt krijgen. We hebben een naam opgebouwd, met name door die grillgerechten. Dan willen we wél dat die hier perfect de deur uit gaan natuurlijk.”

‘Je kunt wel zelf zeggen: ‘Wij hebben het beste vlees van Eindhoven’, maar uiteindelijk beslist de klant dat’

Winkelbeleving

Op zaterdag, wanneer het markt is, staan de klanten in de rij voor een gerild kippetje, maar ook op andere dagen is het druk bij Danny. “Dit is een geweldige plek. Er is hier altijd aanloop omdat al die andere winkels er zijn. Mensen maken een praatje, drinken een kopje koffie in onze corner en nemen dan vaak impulsief iets lekkers mee naar huis omdat onze vitrine er zo uitnodigend uitziet. Wij bieden een extra stukje winkelbeleving. Ik vind dat belangrijk. Je kunt wel zelf zeggen: ‘Wij hebben het beste vlees van Eindhoven’, maar uiteindelijk beslist de klant dat en niet ik.”

Tekst loopt door onder de foto

Danny Megens
Het vlees wordt gesneden Foto: indebuurt

Kwaliteit boven kwantiteit

Voor kiloknallers hoef je niet naar Danny. “Ik wil kwaliteit verkopen, geen kwantiteit. Alles wat hier ligt is traceerbaar. Ik heb al jaren dezelfde leveranciers en die kopen alles in bij diezelfde boeren waar zij al jaren zaken mee doen. Klanten vertrouwen mij daarin blind. Ik zou wel gek zijn om dat te schaden. Mijn hele hart en ziel zit in deze zaak. Ik wil dat mensen blij worden van onze producten. Daar word ik namelijk ook blij van.”

Thuisbezorgen

Danny verkoopt ook broodjes, sauzen, gourmet- en barbecuepakketten en hapjespannen. Hier zie je wat ze allemaal hebben. Danny: “Je kunt ze bij ons in de winkel bestellen, maar we bezorgen ze ook bij je thuis. Superhandig als je een feestje hebt, of heel veel eters”


Meer over Keurslager Danny Megens ontdekken?

Keurslager Danny Megens slagers

Gesloten09:00 - 19:00

Woenselse Markt 15, Eindhoven

Bekijk meer:slagers

adv.