Rieks van AB Makelaars: ‘Bezichtigingen doen we lekker op de fiets’

Aangeboden door AB Makelaars 13 april 2018

“We zitten sinds kort letterlijk in de buurt”, vertelt eigenaar van AB Makelaars Rieks van den Berg. Samen met zijn vrouw Desirée beheert hij dit kleine makelaarskantoor, midden in de nieuwe woonwijk Strijp-R. Een wijk met heel veel potentie. “Het is nu al een razend populaire plek.”

Maar eerst even voorstellen. Rieks en Desirée dus. Rieks is al dertig jaar werkzaam in de makelaardij. Als jong broekie ging hij vroeger al met zijn vader en opa de bouw op. Dat deed hem besluiten de opleiding vastgoed en makelaardij te volgen. Maar dat was voor hem nog niet genoeg. Na deze studie heeft hij zich verder gespecialiseerd en mag hij zich als één van de eersten in Nederland NVM-Woningmarkt Consultant noemen. Daarnaast heeft Rieks de masterstudie Executive Master Real Estate afgerond. We kunnen dus wel stellen dat deze studiebol precies weet waar hij mee bezig is. Echtgenote Desirée is zijn linker- en rechterhand als office-manager.

Een goede klik is belangrijk

En dat zijn leergierigheid vertrouwen geeft blijkt uit het aantal vaste klanten dat steeds terug blijft komen. Bijvoorbeeld als ze een nieuwe stap gaan maken in hun leven of – en dat is iets minder – als ze in een scheiding verzeild raken. “Ja, we krijgen vaak te maken met persoonlijke verhalen. Logisch ook. Als exen echt niet meer met elkaar door een deur kunnen ben ik ineens, naast de makelaar, ook bemiddelaar. Tja, het moet toch allemaal geregeld worden. Met nieuwe klanten gaan we altijd even om de tafel. Het is belangrijk dat je een klik hebt met elkaar. Is dat niet het geval dan vind ik dat we eerlijk naar elkaar moeten zijn. Het is toch een heel traject, het (ver)kopen van een huis”, zegt Rieks.

Een tour d’Eindhoven

Er kloppen opvallend veel expats aan bij Rieks en Desirée. “Tja, de internationale school zit hier natuurlijk om de hoek. Ze willen hier hun leven opbouwen, en het liefst zo snel mogelijk. Geen verbouwingen, maar een instapklaar huis. En daarom is deze wijk zo gewild. Het zijn allemaal nieuwe woningen. En als het nodig is ook weer snel verkoopbaar. Twee keer per jaar organiseren we een tour door Eindhoven met uitleg over de wijken en de prijzen. Dat is net dat extraatje wat wordt gewaardeerd.”

Een groene makelaar

Terug naar wat AB Makelaars zo bijzonder maakt: het is een groene makelaar. Nee, geen letterlijk groen pand of groene verf op de muren, maar duurzaam. Dat betekent in dit geval dat de ruimte verwarmd (en gekoeld) wordt met aardwarmte en het is co2-neutraal. Bezichtigingen worden waar mogelijk op de fiets gedaan.

“Ik vind het belangrijk iets terug te doen voor de maatschappij”

Rieks vindt het belangrijk iets terug te doen voor de maatschappij. En niet alleen op het gebied van milieu, maar ook op persoonlijk niveau. “Het gaat goed met mijn kantoor, daar heb ik hartstikke veel geluk mee en daar ben ik me heel erg van bewust. Daarom ben ik ook actief als lid bij de stichting Kiwanis die zich inzet voor kansarme kinderen die ook weleens naar een wedstrijd van PSV willen, of een bezoekje willen brengen aan een echt goede kapper. Daarnaast organiseren we elk jaar een grote sportdag voor deze kinderen.”

We kunnen wel uren doorpraten met deze inspirerende man, maar ga zelf eens langs voor een gesprekje. De (duurzame) koffie staat voor je klaar!

AB Makelaars makelaars

Nu open10:00 - 16:00

Kathodelaan 22, Eindhoven

Bekijk meer:makelaars