‘Hypnotherapie, eng of zweverig? Nee joh!’

Aangeboden door Innermost hypnotherapie praktijk 15 februari 2019

Mensen vooruit helpen in het leven, dat is wat hypnotherapeut Neela Gajadhar voor ogen heeft met haar praktijk Innermost. “Ik ben een van de gelukkigen die van haar passie haar werk heeft kunnen maken.”

Vergeet Rasti Rostelli en vergeet pendels en draaiende klokjes waarmee mensen onder hypnose worden gebracht. “Daar heeft hypnotherapie bij Innermost absoluut niks mee te maken”, legt Neela uit. “Het is in feite gewoon een gesprek. Hypnose is een transmoment. Een inductie. “Vergelijk het met een situatie waarin je helemaal in een film of een boek zit, of wanneer je in gedachten bent verzonken. Je bent weg, maar je bent er nog gewoon. Ik spreek je onderbewuste aan. Daar is niks engs of zweverigs aan.”

Tekst loopt door onder de foto

Innermost
Innermost hypnotherapie Foto: indebuurt

Ervoor open staan

Neela is naast hypnotherapeut ook re-integratiecoach en ambulant begeleider. Neela: “Alles wat ik doe, heeft als doel mensen te helpen. Bij Innermost kloppen mensen aan met hele diverse klachten als rouwverwerking, relatieproblemen, stoornissen en ernstige trauma’s, maar ook wanneer je wil ontspannen kan hypnotherapie een oplossing zijn. Wel moet je ervoor openstaan als je geholpen wilt worden. Als je een verslaving hebt, dan moet je erachter staan dat je daar vanaf wilt. Ben je er niet klaar voor, dan heeft het geen zin.”

Tekst loopt door onder de foto

Innermost
Innermost hypnotherapie Foto: indebuurt

Niks paranormaals aan

Neela is niet paranormaal begaafd. “Dat is een associatie die veel mensen hebben”, zegt Neela. “De opleiding tot hypnotherapeut is een vierjarige hbo-opleiding. Iedereen kan het leren, maar je moet er wel feeling mee hebben. Net zo goed als een boekhouder dat nodig heeft in zijn vak. Ik zet hypnose in als therapeutisch middel, zodat ik mensen doelgericht en veilig kan helpen met hun problemen.”

Het is therapie, geen show

Hoe het werkt? Neela: Stel, er komt iemand bij mij in de praktijk met een heel ernstig trauma. Dan ga ik met hem of haar terug naar het moment dat het gebeurde. Ik laat de persoon dat moment herbeleven. Soms had diegene eigenlijk dingen willen zeggen of doen op dat moment en heeft dat niet gedaan om welke reden dan ook. Bij mij kan dat alsnog, maar dan in een veilige situatie. Dat is heftig, maar het verzacht uiteindelijk de emoties, helpt bij de acceptatie en daardoor ook bij de verwerking. Niemand blijft erin en gaat gekke dingen doen. Het is therapie hè, geen show.”

Tekst loopt door onder de foto

Innermost
Innermost hypnotherapie Foto: indebuurt

Altijd in controle

“Wanneer je iets niet wilt, dan gebeurt het niet”, vervolgt Neela. “Soms forceer ik het een klein beetje, omdat ik dat noodzakelijk vind. Wanneer je verder wilt, dan moet natuurlijk wél ergens erdoorheen. Dat forceren is niet eng. Je houdt altijd controle.” Hoeveel sessie iemand nodig heeft, hangt af van de persoon. Neela: “Sommige mensen kunnen moeilijker met emoties omgaan. Voor hen duurt het wat langer. Het is geen jarentraject in ieder geval. Ik heb mensen in mijn praktijk gehad met een burn-out, die binnen een half jaar weer aan het werk waren. Het werkt echt. Maar het is wel heftig omdat ik de diepte in ga. Je leven wordt er een stuk aangenamer van, dus het is zeker de moeite waard.”

Vergoeding en introductiekorting

Hypnotherapie van Innermost is een erkende behandelmethode en wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door verschillende zorgverleners. Check even bij die van jou wat de voorwaarden zijn. Ook heeft Innermost een hele vette aanbieding. Wanneer je je nu aanmeldt voor een hypnotherapie sessie van 45 minuten, dan krijg je eenmalig €45,00 introductiekorting.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Innermost hypnotherapie praktijk. Meer over Innermost hypnotherapie praktijk ontdekken?

Innermost hypnotherapie praktijk zorg

Nu gesloten09:00 - 17:00

Torenallee 20, Eindhoven

Bekijk meer:zorg

adv.