Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Max van Bakers Zitten en Wonen: ‘Achteroverleunen, daar heeft geen enkel bedrijf wat aan’

Aangeboden door Bakers Zitmeubelen 14 maart 2020

Max Bakers (49), eigenaar van Bakers Zitten & Wonen wist als kind al dat hij íets in het familiebedrijf wilde gaan doen als hij groot was. “Ik ging meestal na school naar de zaak. Dan werkte ik in het magazijn of ik stak flyers in brievenbussen en achter ruitenwissers. De meubelbranche heeft me altijd getrokken en ik vind het nog steeds heerlijk dat ik dit mag doen. Misschien zit het in ons Bakersbloed. Geen idee.”

Max’ overgrootmoeder Anna Bakers-Verhoeven begon in 1918 in het huidige pand aan de Kruisstraat met BAVO textiel, waar ze stoffen verkocht. Haar zoon Cor kwam al heel jong ook in de zaak. Max: “Mijn opa had niks met textiel en ging daarnaast meubels verkopen.”

Gespecialiseerd

Daarna verkocht BAVO (Bakers-Verhoeven) complete woninginrichtingen met textiel, bedden en meubelen. Begin jaren ’70 verhuisden ze een tijdje naar de Demer en naar de Markt, maar in 1983, nadat Max’ ouders de zaak hadden overgenomen, ging het bedrijf terug naar het pand aan de Kruisstraat. Nu onder de naam Bakers Zitmeubelen. Geen bedden en textiel meer. Bakers was nu gespecialiseerd in zitmeubelen.

Tekst loopt door onder de foto

Bakers Zitten & Wonen
De oude winkel Foto: Bakers Zitten & Wonen

Frisse wind

Toen hij 22 was werd Max mede-eigenaar en in 1999 nam hij de zaak helemaal over van zijn ouders. “Ik had het geluk dat Bakers Zitmeubelen inmiddels een gevestigde naam was. Ik heb heel veel gehad aan de jarenlange ervaring van mijn ouders, maar zij op hun beurt ook aan mij en de frisse wind die ik meebracht. Achteroverleunen, daar heeft geen enkel bedrijf wat aan. Om te blijven bestaan, moet je blijven vernieuwen.”

Tekst loopt door onder de foto

Bakers Zitten & Wonen
Opa Cor tijdens de heropening van de zaak Foto: Bakers Zitten & Wonen

Trouwe klantenkring

“We hebben uiteraard een hele trouwe klantenkring opgebouwd in de afgelopen honderd jaar”, gaat Max verder. “De kinderen en kleinkinderen van de klanten van mijn grootvader kopen hier nog steeds meubels. Wij gaan ver voor onze klanten. Ik denk dat dat er mede toe heeft bijgedragen dat wij nog steeds zo goed draaien. Wij bezorgen de meubels niet alleen thuis, wij zetten alles in elkaar en op de juiste plaats en geven waar nodig uitleg. De oude meubels nemen we mee terug. Ook geven we vrijblijvend interieuradvies bij je thuis.”

Onze filosofie

Daarnaast hoopt Bakers ook mensen aan te spreken die anders misschien naar een grote meubelketen zou gaan. Max: “Wij hebben een uitgebreide collectie moderne meubels in diverse stijlen en prijsklassen waarbij zitcomfort, kwaliteit en maatwerk voorop staat in onze collectie. Wij hopen dan ook de jongere generatie die deze wensen heeft, aan te spreken.”

Tekst loopt door onder de foto

Bakers Zitten & Wonen
Max’ vader en oma Foto: Bakers Zitten & Wonen

Contact

Bakers Zitten & Wonen heeft geen webshop. “Dat is bewust”, zegt Max. “Wij willen dat er contact is tussen ons en onze klanten. Dat is juist onze kracht. Mensen moeten zich hier lekker voelen. Ze moeten beleven hoe een bank of een fauteuil zit en wat de mogelijkheden zijn. Pas dan kunnen we ze helpen om iets te vinden waar ze zich echt happy bij voelen. Dat klinkt misschien ouderwets, maar we gaan wel met de tijd mee hoor. We zijn bezig met meer zichtbaarheid op Instagram bijvoorbeeld. Wil je jongeren bereiken, dan is social media dé manier natuurlijk.”

Tekst loopt door onder de foto

Bakers Ziitmeubelen
Max Bakers en zijn gezin Foto: Bakers Zitten & Wonen

Samen

Het team van Bakers is hecht en het is er altijd gezellig. Max: “We hebben mensen in dienst die hier al meer dan veertig jaar werken. Zelfs nadat ze met pensioen gaan blijven ze contact houden. Dat komt waarschijnlijk omdat wij allemaal samen Bakers zijn. De interieurverzorgster, de bezorgers, de verkopers, ik, mijn vrouw… er is hier geen hiërarchie. Ik sjouw net zo hard mee als de rest en dat wordt gewaardeerd.”

Veel te leuk

“Sinds vorig jaar heet Bakers Zitmeubelen, Bakers Zitten & Wonen. Max: “We verkopen inmiddels meer dan alleen zitmeubelen, dus dat leek me een betere naam.” Als Max straks de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt, wie neemt de zaak dan over? “Geen idee”, zegt hij. “We hebben drie kinderen en twee van onze zoons helpen regelmatig mee. Wie weet. Waarschijnlijk werk ik toch door totdat ik erbij neer val. Zo lang ik er zoveel plezier in heb én er energie van krijg ga ik door!”


Meer over Bakers Zitmeubelen ontdekken?

Bakers Zitmeubelen woonwinkels

Vandaag gesloten

Kruisstraat 181, Eindhoven

Bekijk meer:woonwinkels

adv.