Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maak kennis met Veerle en Stijn: de nieuwe eigenaren van het Koffiehuisje!

Door Chloë van der Smitte 27 november 2019

Ja, je leest het goed. Het Koffiehuisje krijgt een nieuwe eigenaar. Niet één, maar twee: Veerle Stevens (30) en Stijn Pijnenburg (31) nemen samen het stokje over van Loes Hermes. Vanaf het nieuwe jaar bereiden zij jouw verse koffie aan De Jonghlaan 32.

Veerle: “Stijn en ik zijn goed bevriend en werkten hiervoor samen bij Het Ketelhuis. We wisten al snel dat we samen een nieuw avontuur wilden aangaan. Toen zijn we onze zoektocht gestart naar een eigen pand.”

Staat als een huis(je)

Uiteindelijk werd het duo benaderd benaderd door Lotte Gesman, de matchmaker. Lotte is een vriendin van Loes en werkte op dat moment voor het Koffiehuisje. Veerle: “Zij stelde het voor aan ons, ze wist dat Loes ervoor openstond om de zaak te verkopen. Na een tijdje werd het duidelijk: het wordt van ons! Het Koffiehuisje staat als een huis: het concept is goed, de locatie is prachtig en de koffie lekker. Alles klopt, het is precies wat wij al in ons hoofd hadden.”

Trainingen

Veerle en Stijn hebben al de nodige horeca-ervaring, maar als toekomstige koffiebarista’s worden ze nog even extra opgefrist. Veerle: “We hebben verschillende koffiecursussen gehad tijdens onze vorige baantjes. Wij gaan een training volgen, Loes zal ons natuurlijk ook
nog extra goed inwerken en dan mag voor ons het echte werk beginnen.”

Loslaten

Voor Loes voelt het bitterzoet om haar Koffiehuisje achter te laten. “Ik ben in 2012 samen begonnen met Arjan (BeanBrothers) aan het Ketelhuisplein. Het was te gek om daar te pionieren. Uiteindelijk zette Arjan zijn eigen branderij op aan de Bergstraat, ik wilde het Koffiehuisje verder laten groeien.”

Even slikken

Loes geloofde heel erg in de locatie midden in Philipsdorp en haar project is dan ook meer dan geslaagd in haar ogen. “Maar na zeven jaar is het ook weer tijd voor andere dingen. Ik ga het enorm missen, ik krijg veel energie van het werken met mijn fijne team en de fijne gasten, dat wordt wel even slikken straks.”

Nieuwe avonturen

Wat voor nieuwe avonturen Loes te wachten staan? “Ik heb niet alleen als ondernemer dromen, maar ook als jonge moeder. Mijn vriend is net als ik ondernemer en ik merk dat het daardoor soms best lastig is om de balans te houden: allebei ondernemen en het ‘bedrijfje’ thuis draaiende houden. We dromen van een niet te groot huis met een stuk grond erbij. In het beste scenario vinden we dat volgend jaar en kan ik er lekker gaan klussen. Mocht het niet zo zijn, dan heb ik er alle vertrouwen in dat er iets anders op mijn pad komt. De kans is groot dat ik vroeg of laat ergens in Eindhoven weer iets opzet, ideeën genoeg!”


Meer over Koffiehuisje Eindhoven ontdekken?

Koffiehuisje Eindhoven koffiebars

Gesloten08:00 - 17:00

De Jonghlaan 32, Eindhoven

Bekijk meer:koffiebars

Lees ook:

aanbiedingen binnenstad centrum

Toen in Eindhoven: de Demer en Rechtestraat door de jaren heen

De Demer en de Rechtestraat... Wat zou de binnenstad toch zijn zonder? Precies. Beide straten hebben...
stadsbos vdma

Wow! Eindhoven krijgt een stadsbos in hartje centrum

Hoe gaaf: op slechts twee minuten lopen van het centraal station komt straks een stadsbos. Dat is he...
parkeren eindhoven centrum gratis

5 x restaurants in Eindhoven met gratis (!) parkeerplaats voor de deur

Je hebt zin om vanavond buiten de deur te eten, maar het regent pijpenstelen. Wat nu? Bij veel eetge...

 

adv.