Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lisa van Coffee Fellows: ‘ik verhuisde van Spanje naar Eindhoven voor de koffiezaak’

Door Chloë van der Smitte 11 oktober 2019

Misschien heb je haar al wel gespot toen je een kopje koffie haalde op het station: Lisa Brinkman (29) is de trotse uitbater van Coffee Fellows. Lisa woonde tot voor kort nog in het warme Spanje. Tot ze de franchisegevers van Coffee Fellows tegenkwam. “Niet veel later overhandigden ze mij de sleutels van de zaak in Eindhoven.”

Lisa heeft al heel wat plekken bewoond in haar leven: zo is ze geboren in Twello, studeerde ze aan de Hoge Hotelschool in Leeuwarden en verhuisde ze vlak erna naar Málaga in Spanje. Daar ontmoette ze haar huidige vriend, ze verbleven er twee jaar. En nu is ze sinds kort weer in ons kikkerlandje te vinden in Den Bosch, waar ze samenwoont.

Oestermeisje

Het horecaleven zat er bij Lisa al vroeg in. “Na mijn studie ging ik voor een buggybedrijf in de buurt van Malaga werken. Daar organiseerde ik buggytours. Maar dat was niet alles: ik was ook oestermeisje bij het cateringbedrijf dat ik samen met mijn vriend had opgezet. Tijdens een van onze caterevents kwam ik de franchisegevers van Coffee Fellows tegen. Ik wist al snel dat ik de locatie in Eindhoven zou overnemen van de vorige uitbater.”

Tekst loopt door onder de foto

coffeefellows-lisa
Foto: Coffee Fellows

Ondernemersbloed

Na een paar weken nam de franchisegever weer contact op met Lisa. Niet veel later kreeg ze de sleutels van de koffietent in haar handen gedrukt. “In april van dit jaar ben ik begonnen. Ik kon niet wachten, het ondernemen zit mij ook wel een beetje in het bloed.”

Niet vies van hard werken

De familie van Lisa komt uit de paardenwereld, zo was niet alleen haar opa ondernemer maar ook haar neven. “Mijn vader had het weer totaal niet, die drang naar een eigen bedrijf. ‘Je moet doen wat je leuk vindt’, zei hij altijd. Of ‘geniet ervan, he!’ Dat heb ik wel in mijn oren geknoopt. Ik ben niet vies van hard werken, graag zelfs.”

Tekst loopt door onder de foto

View this post on Instagram

A post shared by 👸 جويريه👸 (@october_khin) on

 

Hard werken

Zo is Coffee Fellows bijna 14 uur per dag, 7 dagen in de week geopend, Lisa runt de zaak dan ook met een team van acht meiden. “Ze werken allemaal hard. De stationomroepster schettert de hele dag in onze oren en er komen duizenden mensen voorbij. Maar ik raak altijd gemotiveerd wanneer we onze gasten blij kunnen maken met iets lekkers.”

Afwisselend werk

Lisa vindt de variatie van haar werk en het samenwerken in een team het allerleukste. “Geen dag is hetzelfde. Elke dag proberen we weer andere goedgevulde en kleurrijke creaties te maken van onze vitrine. De uitstraling van de winkel, de kwaliteit van koffie, de goedgevulde bagels, het blijft een uitdaging.”

Tekst loopt door onder de foto

Op nummer één

Als we aan Lisa vragen of er ook nadelen zijn, antwoordt ze: “Het is soms best lastig om je aandacht te verdelen tussen de zaak en je privéleven. Coffee Fellows staat onbewust toch wel op nummer één. Mijn vriend werkt in de zomerperiode mee in de winkel en deelt dezelfde passies als ik. Daar heb ik zoveel geluk mee. Toch klaagt hij ook regelmatig ‘of we het even niet over Coffee Fellows willen hebben’. Dat begrijp ik natuurlijk. Ik zeg dan altijd ‘wil je koffie, schatje?’, en dan is het weer helemaal goed.

Koffietrends

We zijn wel benieuwd of er ook koffietrends zijn waar we zeker vanaf moeten weten. Lisa hoeft niet lang na te denken: “De vegan melksoorten zijn nog steeds erg populair. Wij bieden nu een ruim assortiment: kokos-, haver-, amandel- en soyamelk, we hebben het allemaal in huis. En nog zoiets: de coffeemug is een trend die ook heel snel haar intrede heeft gemaakt.”

Toekomstplannen

Tot slot vragen we Lisa naar haar toekomstplannen. “Het valt me op dat er weinig gezonde avondmaaltijden te vinden zijn op het station. Het lijkt mij een leuk idee om daarom kleurrijke salades aan te bieden zoals pokébowls met superfood. Daarnaast zouden we heel graag nog een mannelijke koffieliefhebber in ons midden willen hebben. Dit ‘project’ heb ik dan niet helemaal zelf in de hand, maar ze zijn echt gewild! En ik heb nog een persoonlijk plan voor 2020: een tweede vestiging openen. Waar? Dat vertel ik nog niet!”

Lees ook:

Coffeelab Eindhoven

5 x de beste koffietentjes volgens local Sam: ‘Leuk dat deze zaak verborgen zit’

De beste tips, die komen van locals. Want wie in een stad woont én leeft, kent vaak de allerleukste ...
lucifer koffiebranderij

Dit zijn de 5 beste koffietentjes van Eindhoven volgens koffiekenners

Op de Bestekoffievan.nl beoordelen koffiekenners van Eindhoven de spots in de buurt. Aan de hand van...
lucifer koffiebranderij

Binnenkijken bij koffiebranders Bob en Joep: ‘Hier maken we onze eigen Eindje blend’

Sinds 1,5 jaar heeft eigenaar van koffiebar Lucifer, Bob Kemperman (37), zijn eigen koffiebranderij ...

adv.