Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kim en haar broer Rens runnen Essink Sport ‘Mensen komen hier niet om hun triceps te showen’

Aangeboden door Essink sportcentrum 24 januari 2020

Ze hadden niet de intentie om in de sportbranche te gaan werken. Toch hebben Kim (29) en Rens (28) Essink sinds vijf jaar de dagelijkse leiding over beide vestigingen van Essink Sport. Kim: “Mensen denken vaak onterecht dat wij na het werk de hele dag in de sportschool staan.”

“Een logische gedachte hoor”, zegt Kim. “Onze opa was judoka en gaf les en ook onze ouders hebben altijd zelf voor groepen gestaan. Wij zitten vooral op kantoor. Ik was even bang dat onze werknemers er moeite mee zouden hebben dat wij de leiding overnamen. Onze ouders stonden namelijk altijd dicht bij hen omdat zij hetzelfde werk deden. Die angst was nergens voor nodig. We kwamen in een warm bad terecht.”

Flexibele uren

“Onze ouders gaven zelf les en deden daarnaast het management van de sportschool”, vult Rens aan. “Door de jaren heen is ons bedrijf zó gegroeid, dat er naast het coördineren weinig tijd overbleef om zelf voor de groep te staan. Onze uitdaging ligt dan ook meer áchter de schermen.”

Tekst loopt door onder de foto

Rens en Kim Essink
Rens en Kim in het horecagedeelte van Essink Sport Foto: indebuurt

Verschillende werkplekken

Kim heeft de leiding over Essink City Gym aan de Willemstraat en Rens runt Essink Sportcentrum aan de Toon Schröderlaan. Kim: “City Gym is persoonlijk, kleinschaliger en wat luxer. Wij richten ons op werkende singles, jonge ouders, zelfstandig ondernemers en gepensioneerden. De grote locatie is laagdrempeliger, heeft een sfeervol sportcafé en een kinderopvang. Naast een uitgebreide fitnessruimte richten we ons daar ook op groepslessen. Het is goed dat we op twee verschillende plekken werken. We vinden namelijk precies dezelfde dingen leuk om te doen en op één plek zouden we elkaar het gras voor de voeten wegmaaien.”

Familie

Toch overleggen ze veel. “We gaan regelmatig lunchen. Vaak met onze ouders erbij”, zegt Rens. “Zij zitten nog achter de schermen in de zaak. Dan sparren we en maken we nieuwe plannen voor het bedrijf. Wanneer een afspraak werkgerelateerd is, spreken we dat van tevoren af. Tijdens familiediners en verjaardagen gaat het nooit over werk. We zijn ook nog broer en zus, die gewoon met het hele gezin én aanhang op wintersport gaan.”

Tekst loopt door onder de foto

Essink City Gym
Essink City Gym Foto: © Twycer

Goede keuze

Rens studeerde bedrijfseconomie en deed zijn master in het marketingmanagement. Kim ging naar de hogere hotelschool en studeerde communicatiewetenschappen. “Ik wilde de horeca in”, zegt ze. “Ik merkte alleen dat een sportschool best veel overlap heeft met die branche. Dit is ook een plek waar je bezoekers gastvrij verwelkomt, waarin je mensen aanstuurt en de juiste poppetjes op de juiste plek zet. Bovendien hebben we nog horeca ook. Ik heb de juiste keuze gemaakt.” Rens: “Mijn studie sloot heel goed aan bij het bedrijf dat we al hadden, dus dat ik hier ging werken was eigenlijk logisch.”

Zelf kiezen

De Essink-kinderen zijn nooit gedrild door hun ouders om fanatiek te sporten. Rens: “We werden wel gemotiveerd natuurlijk, maar we mochten zelf kiezen. Schaken was waarschijnlijk ook goed geweest. We hebben allebei gehockeyd totdat we ongeveer zestien waren en daarna waren er een tijdje andere dingen belangrijker dan fit blijven.”

Tekst loopt door onder de foto

Essink Sportcentrum Eindhoven
Foto: Essink Sportcentrum

Ondersteuning en motivatie

“Uiteraard fitness ik ook hier”, gaat Rens verder, “Toch ben ik geen typische sportschoolhouder die urenlang gewichten aan het tillen is.” Kim: “Ik doe de Milon Cirkel en de functionele Pixformancetraining, maar vind sporten verder net zo leuk als ieder ander. Het feit dat Rens en ik niet van die fanatieke spierbundels zijn, klopt eigenlijk wel. Wij zijn ook niet dat type sportschool.”

Oplossing bieden

“Wij zijn ons juist de laatste jaren steeds meer aan het richten op kwalitatieve begeleiding”, vult Rens aan. “We willen een oplossing bieden aan mensen die ondersteuning, begeleiding en motivatie nodig hebben om fit te worden. Dat doen we in een prettige en persoonlijke sfeer. Mensen komen hier dus niet om hun triceps te showen. ”


Meer over Essink sportcentrum ontdekken?

Essink sportcentrum sportcentra

Gesloten08:30 - 22:30

Toon Schroderlaan 2, Eindhoven

Bekijk meer:sportcentra

Lees ook:

Essink Sport

Kim van Essink City Gym: ‘Wij hebben de uitstraling van een buurtbakker’

Twee jaar geleden opende Essink Sport naast de sportschool in Stratum, een tweede, kleinere vestigin...
Essink

5x superleuke groepslessen die je bij Essink kunt gaan volgen!

Wil jij sporten, maar lukt je dat niet in je eentje? Bij Essink Sportcentrum kun je superveel versch...
Essink Sportcentrum

Cecile werd weer superfit dankzij trainer Mike bij Essink Sportcentrum!

Bij Essink vinden ze het superbelangrijk dat iedereen, jong én oud, op een zo effectieve en plezieri...
Essink Sportcentrum Eindhoven

Kim Essink: ‘Mensen voelen zich thuis bij ons.’

Er zijn megaveel sportscholen in Eindhoven, maar wist je dat Essink Sportcentrum de allereerste was?...
Essink City Gym

Zweten bij de nieuwe aanwinst van Essink: de City Gym in hartje Eindhoven

Het komend weekend opent de spiksplinternieuwe sportschool Essink City Gym haar deuren. Op zaterdag,...

adv.