In restaurant Benz kookt een Zweedse sterrenchef!

Aangeboden door Restaurant Benz at Kazerne 15 maart 2019

We hebben er een toprestaurant bij in Eindhoven! Benz, het tweede restaurant in Kazerne is open. Er zijn maar dertig zitplaatsen en de keuken wordt gerund door een Zweedse sterrenchef. Dat wordt op tijd reserveren dus!

Je kon al superlekker dineren en lunchen bij Kazerne, maar met dit tweede, intiemere restaurant Benz, gaan ze ook liefhebbers van fine dining heel blij maken. Hier ga je niet zomaar uit eten. Nee, een avond bij Benz is een gastronomische beleving… met een Nordic Touch. Bijzondere gerechten uit de Scandinavische keuken dus. De pas 23-jarige Zweedse Rasmus Olander was chef bij drie-sterren restaurant Geranium in Kopenhagen. Het concept is bij hem in veilige handen.

Tekst loopt door onder de foto

Benz at Kazerne
Benz at Kazerne Foto: Ruud Balk

Eigen stijl

Sous-chefs Nik Tonglet en Mark Groenendaal hebben hun gastronomische sporen al behoorlijk verdiend. Samen met de Zweedse chef maken zij het Benz-team compleet. Rasmus: “Ik kijk ernaar uit om met deze crew nieuwe gerechten te creëren. We gaan de tijd nemen om een eigen stijl te ontwikkelen en dat gaan we doen vanuit het Nordic gedachtegoed. Dat betekent dat we seizoensgebonden, lokale ingrediënten gebruiken, die we op bijzondere manieren zullen bereiden.”

Tekst loopt door onder de foto

Granita van schapenyoghurt met hooigerookte biet en saus van biet Foto: Ruud Balk

Vernoemd naar brandweerwagen

Fine dining restaurant Benz zit in het pas gerenoveerde koetshuis van de voormalige marechausseekazerne. Het gebouw werd ook jarenlang door de brandweer gebruikt, vandaar dat het vernoemd werd naar een van de brandweerwagens die hier ooit stond, die de bijnaam ‘D’n Benz’ had. Net zo nieuwsgierig geworden als wij? Benz is open van dinsdag tot en met zaterdag. Een tafeltje reserveren kan via [email protected].


Meer over Restaurant Benz at Kazerne ontdekken?

Restaurant Benz at Kazerne restaurants en horeca

Nu gesloten18:00 - 00:00

Paradijslaan 6, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook: 

Kazerne Eindhoven

Toen in Eindhoven: oude foto’s van de Kazerne!

Kazerne aan de Paradijslaan is nu een design hotspot. Een plek waar werk van toonaangevende ontwerpe...
  • Wil jij een 'Nieuw in Eindhoven' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Eindhoven.

adv.