Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Harm van Domino’s Pizza: ‘Afhalen kan nog steeds, maar we bezorgen nu liever’

Door de maatregelen zijn veel horecazaken gespecialiseerd in afhalen en bezorgen. Domino’s Pizza Eindhoven deed dat natuurlijk al. Wij vroegen aan Harm van der Westen, eigenaar van zes Domino’s zaken in Eindhoven, wat er voor hém is veranderd, naast dat je pizza’s niet meer in zijn zaken mag opeten.

“Alle Domino’s vestigingen in Eindhoven zijn open”, zegt Harm. “Ook afhalen is nog steeds mogelijk, maar we bezorgen liever. Als mensen toch voor afhalen willen kiezen, vragen we of ze van tevoren online bestellen én betalen. Online kun je via de pizza tracker zien of je pizza klaar is. Dan kun je je melden bij de winkel, je pizza in ontvangst nemen en meteen naar huis gaan. Zonder wachttijd. Op deze manier kunnen we voldoen aan de maatregelen. Zo laten we bij onze kleine zaken maar één klant tegelijk in de winkel toe. Is de winkel iets groter dan zijn dat één tot drie personen.”

Genieten is belangrijk

Volgens Harm worden er in deze periode veel pizza’s bezorgd. “Het aantal mensen dat komt afhalen is alleen wel flink gedaald. Toch genieten veel mensen momenteel samen met hun gezin van ons eten. Het is een heftige periode en samen zijn voor zover dat mogelijk is, is nu extra belangrijk. Als we daaraan ons steentje kunnen bijdragen is dat alleen maar mooi.”

Tekst loopt door onder de foto

Domino's Pizza Eindhoven
Harm van der Westen voor één van zijn zes Eindhovense zaken Foto: indebuurt

Landelijke richtlijnen

“Ik ben veel bezig met het informeren van mijn team. Iedereen moet volgens de veiligheidsrichtlijnen van het RIVM werken. We voeren met Domino’s landelijk één beleid dat is gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM. Zo zorgen we ervoor dat wáár in Nederland je ook een pizza bestelt, dezelfde richtlijnen en procedures worden gevolgd. Zo kun je altijd vertrouwen op de beste  kwaliteit en service.” Harm gaat verder: “We zijn met zijn alleen een nóg hechter team geworden dan we al waren. Iedereen wil iets moois te maken van de situatie waar we in beland zijn. Dat maakt me trots.”

Tekst loopt door onder de foto

Domino's Eindhoven
Foto: St. Annaziekenhuis

Anders werken

Even rustig de situatie overpeinzen is er niet bij. Momenteel is Harm zich aan het voorbereiden op zijn tiende vestiging. Net buiten Eindhoven dit keer. “Ik werk niet minder, maar wel ánders”, gaat Harm verder. “Ik regel wat meer vanuit huis, houd telefonische meetings en videobellen is de normaalste zaak van de wereld geworden. Dat scheelt me een hoop tijd in de auto, moet ik zeggen. Zo lang de hond slaapt is het best productief om vanuit huis te werken.”

Scherp blijven

Harm heeft gelukkig geen mensen hoeven te ontslaan. “Sterker nog, we hebben redelijk wat mensen aangenomen die door het virus tijdelijk zonder werk zijn komen zitten. Ik maak me dan ook niet per se zorgen over de toekomst. Ik heb wél het gevoel dat ik dubbel zo scherp moet zijn. Elk foutje wordt in deze tijd dubbel zo hard opgemerkt, omdat iedereen overal bovenop zit. Dat geldt ook voor de positieve dingen die we doen gelukkig, dus ik focus me vooral daarop.”

Tekst loopt door onder de foto

Domino's Eindhoven
Foto: St. Annaziekenhuis

Hart onder de riem

Die positieve dingen zijn inderdaad niet onopgemerkt gebleven. Harm en zijn team hebben in de afgelopen weken een hoop mensen van gratis pizza’s voorzien. “We zijn naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop en het het Catherinaziekehuis in Eindhoven geweest, maar ook bij de daklozenopvang, de voedselbank en verschillende huisartsenposten hebben we pizza’s gebracht. Dit was een initiatief van alle vestigingen in Nederland samen. Een stukje dankbaarheid voor de mensen in de zorg, maar ook even een hart onder de riem voor de mensen die het extra hard nodig hebben nu.”

Iets extra’s doen

“Bij Domino’s denken mensen al snel alleen maar aan die grote, bekende naam aan de gevel, maar ik ben gewoon een Brabander hè. Onze managers wonen hier, de bezorgers en de pizzabakkers ons hele team; allemaal Brabanders. Als je iets kunt doen voor je eigen omgeving, in een tijd waar dit extra nodig of welkom is, dan word je daar als team heel blij van.”

Tekst loopt door onder de foto

Domino's Eindhoven
Foto: St. Annaziekenhuis

Uitbreiden

“Via onze website kun je mensen opgeven die een pizza verdiend hebben’, zegt Harm tot slot. “We blijven dit soort initiatieven voorlopig doorzetten en uitbreiden. Verder werken we met ons hele team hard om op een verantwoorde manier mensen van een goede maaltijd te voorzien. Dat deden we al en dat blijven we doen zolang we dat nog mogen doen.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Domino’s Pizza Eindhoven – Karel de Grotelaan. Meer over Domino’s Pizza Eindhoven – Karel de Grotelaan ontdekken?

Domino’s Pizza Eindhoven – Karel de Grotelaan pizzeria's

Gesloten11:00 - 00:00

Karel de Grotelaan 353A, Eindhoven

Bekijk meer:pizzeria's

Lees ook:

Harm van der Westen

Harm is eigenaar van acht Domino’s Pizza’s: ‘Ik slaap waarschijnlijk structureel te weinig’

Op zijn 16e begon Harm van der Westen (29) als pizzabezorger bij Domino's Pizza Gestel. "Ik moest me...
Domino's Pizza

Jeroen is de manager van de allernieuwste Domino’s in Eindhoven: ‘Dit is een prachtplek’

Nog een paar dagen en dan gaat de zesde vestiging van Domino's Pizza in Eindhoven open. Op 3 maart k...

adv.