Handig: vanaf nu weet jij precies wat je moet bestellen bij FAB Famous American Bistro!

Aangeboden door FAB Famous American Bistro 22 februari 2019

Bij FAB (Famous American Bistro) willen ze alleen échte Amerikaanse gerechten. Alles moet zo smaken alsof je het in Californië hebt besteld. Ze doen bij FAB dan ook heel veel moeite om exact de juiste kruiden en ingrediënten te vinden. Veel komt van ver, dus het kan zijn dat je soms even niet weet wat je moet bestellen… omdat je er nog nooit van hebt gehoord. Dat kan natuurlijk niet. FAB geeft uitleg:

Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

Quesadilla

FAB Eindhoven
De Quesadilla Foto: Aleksandar Markovic

Dit is een soort Mexicaanse tosti. In plaats van brood gebruiken ze alleen tortilla’s (wraps). Deze worden gevuld met kip, varkensvlees of zalm en kaas en vervolgens gaan ze onder de gril. De Quesadilla is net zo gemakkelijk te eten als een boterham. Hij is alleen veel lekkerder! Echt iets voor je lunch of middagsnack. 

Chipotle

Moeilijk uit te leggen eigenlijk, maar wel heel lekker om te eten! Chipotle is gerookte chili die veel wordt gebruikt in Californië. FAB gebruikt het onder andere in hun honing-chipotle kip, die tegelijkertijd zoet, rokerig en zacht gekruid is

Ranch dressing

Dit is een populaire saladedressing en dipsaus waar veel Amerikanen niet zonder kunnen. Wij straks ook niet meer waarschijnlijk. Hij is gemaakt van mayonaise, karnemelk, zure room, knoflook en kruiden.

Fajitas

FAB Eindhoven
De Chicken Fajitas Foto: Aleksandar Markovic

Deze ken je waarschijnlijk wel. Gebakken paprika en ui, geserveerd op een gloeiend hete gietijzeren koekenpan met kip of vlees, tortilla’s en dipsaus. Je kunt je eigen wraps aan tafel maken en je mag met je handen te eten. Knoeien mag dus!

Arnold Palmer

FAB Eindhoven
De Arnold Palmer Foto: Aleksandar Markovic

Wie? Arnold Palmer was een wereldberoemde golfer. Toen hij eind jaren veertig op de universiteit zat, gingen hij en zijn vrienden altijd naar dezelfde bar en hij vroeg de serveerster altijd om half limonade, half ijsthee als drankje. De serveerster proefde het zelf en raadde het anderen aan. Het was zó goed dat ze het op het menu zetten en ze noemden het naar Mr. Palmer. De rest is geschiedenis, aangezien Arnold Palmer nu verkrijgbaar is in bijna alle restaurants in Amerika. En bij FAB natuurlijk.

Cobb salade

Cobb was eigenaar van het beroemde Brown Derby-restaurant in 1937 in Hollywood. Op een avond had hij de hele dag niets gegeten en ging om middernacht naar de keuken. Hij gooide alles bij elkaar wat hij in de keuken kon vinden en vroeg aan zijn kok om wat spek te koken. Het resultaat was een heerlijke salade met kip, gekookt ei, blauwe kaas, tomaat, avocado en spek, op een bedje van gemengde groenten. Wow!

Buffalosaus

FAB Eindhoven
De Buffalo Wings Foto: Aleksandar Markovic

Buffelsaus dankt zijn naam aan de Anchor Bar in de stad Buffalo. Deze hete en zure saus wordt gemaakt met azijn, boter en kruiden en het is de traditionele saus voor kippenvleugels. Kijk uit, want aan de pittige, zure smaak moet je misschien wel even wennen.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door FAB Famous American Bistro. Meer over FAB Famous American Bistro ontdekken?

FAB Famous American Bistro restaurants en horeca

Gesloten08:00 - 22:00

Kerkstraat 16, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

Lees ook:

Famous American Bistro

’s Middags zin in een ontbijtje? Bij FAB Famous American Bistro kan het!

Wist je al dat je bij FAB Famous American Bistro kunt ontbijten? Je kunt er zelfs je eigen ontbijt n...
FAB Famous American Bistro

Geen Cadillacs aan de muur bij FAB Famous American Bistro

Heb je altijd al een keer Amerikaans willen eten? Maar dan echt zoals in een trendy bistro in Los An...
Pagina 1 / 7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.