Dikke aanrader: bij restaurant Fling eet je Frans én Aziatisch!

Aangeboden door Restaurant Fling 5 april 2019

Restaurant Fling aan de Dommelstraat ging 16 maart open! Ben jij er al geweest? In dit historische Boerenleenbank-gebouw kun je op een bijzondere manier kennismaken met de Franse én de Aziatische keuken. Fling heeft namelijk twee menukaarten. De ene staat vol met kleine gerechtjes om te delen en op de tweede vind je heerlijke, op houtskool gegrilde spiezen van een meter lang. Eigenaresse Ling Zhang: “Volgens mij is dit het perfecte concept voor een lange avond gezellig tafelen.”

Als iemand weet hoe ze gasten een geweldige avond moet bezorgen dan is het Ling wel. 16 jaar geleden richtte ze wereldrestaurant ‘Onze Wereld’ op in Spoordonk. Misschien ken je het wel. Daar werden heel veel verschillende en superlekkere gerechten van over de hele wereld recht voor je neus bereid. Twee uur lang kon je pakken wat je wilde. Ling: “We waren de allereerste in Nederland met dit concept. Een groot succes, want het is inmiddels heel vaak gekopieerd. Ik was toe aan meer uitdaging. De kennis van wereldse gerechten hadden we inmiddels in the pocket. Nu werd het tijd voor een heel nieuw concept én een nieuwe locatie.”

Liefde op het eerste gezicht

Die locatie was liefde op het eerste gezicht voor Ling. “Meteen toen ik hier binnenliep voelde ik dat het goed zat. Zo’n mooi oud monumentaal pand en ook nog midden in de stad.” Rudolf, haar vriend en kok, verruilde samen met collega-kok Sebastiaan, Onze Wereld voor Eindhoven, om zich toe te leggen op de Franse keuken. Ling liet daarnaast vier specialiteiten-koks uit China overkomen. Zij nemen het Aziatische gedeelte voor hun rekening. Ling: “De kwaliteit van onze gerechten staat altijd voorop en dat hoeft niet heel duur te zijn. Kijk maar naar onze kaart.”

Tekst loopt door onder de foto

Restaurant Fling
De entree Foto: Restaurant Fling

Wereldse gerechten

Die kaart ziet er inderdaad behoorlijk betaalbaar uit en hij is ontzettend uitgebreid! Bij de sharing gerechtjes valt ons oog meteen op de Franse oesters en de sashimi. Duidelijker kan een Frans-Aziatische mix van gerechten niet zijn natuurlijk. Heerlijk! Ling: “We serveren uiteraard ook minder bekende gerechten, anders had ik geen koks uit China over hoeven laten komen. We willen onze gasten kennis laten maken met wereldse gerechten als Bibimbap, dat is een Koreaans rijstgerecht met ei. Ook onze Japanse paddestoelen-groentenmix, aan tafel bereid, is een aanrader.”

Tekst loopt door onder de foto

Restaurant Fling
De gratis borrelplank Foto: Restaurant Fling

Gratis borrelplank

De op houtskool gegrilde spiezen van een meter lang zijn onze absolute favoriet. Ze hangen aan een soort stok die rechtop in je tafel wordt geschoven. Je kunt onder andere kiezen uit spiezen met kalfshaas, rib-eye, gamba’s en Argentijnse Ossenhaas. Yum! Wanneer je er een hebt gekozen, verschijnt er een plank met gratis gerechtjes op tafel. Ling: “We willen dat onze gasten een avond écht komen genieten, dus daar hoort een cadeautje bij. Toen we net open waren kwam Luuk de Jong van PSV hier eten. Hij bestelde een spies en vond het lekker. Ik moest hem met rust laten van mijn personeel, maar ik had hem eigenlijk willen zeggen dat ik het leuk vond dat hij er was.”

Tekst loopt door onder de foto 

Restaurant Fling
De sushiplank Foto”Restaurant Fling

Borrelen

Bij Fling kun je ook terecht voor je borrel of feestje. Ling: “We zijn vanaf 16.00 uur open, dus je kunt meteen na je werk aan een van de vele tafeltjes, of aan de cocktail- en Champagne-bar plaatsnemen. We hebben bijzondere wijnen, aangepast aan elk gerecht dat we hebben. Ons personeel kan je daar goed in adviseren.” Achterin de sfeervol ingerichte zaak is nog een ruimte. Daar heb je nog wél contact met het restaurant, maar het is wat meer beschut. Ling: “Je kunt er met grote groepen terecht. Ideaal voor feestjes, recepties, borrels, meetings. Alles kan. Kom maar langs.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Restaurant Fling. Meer over Restaurant Fling ontdekken?

Restaurant Fling restaurants en horeca

Dommelstraat 9, Eindhoven

Bekijk meer:restaurants en horeca

adv.