Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De rode pizzabus van da Portare is een stukje Italië op wielen

Aangeboden door Da Portare 12 april 2019

Woon je in Strijp of in de buurt van het Mimosaplein, dan ken je die rode bus met die superlekkere steenovenpizza’s allang. Of misschien ben je op een zondag wel eens in de tuin op de Geldropseweg geweest voor zo’n overheerlijke ‘Luca Brasi’, of ‘Occhio di Bue’? We hebben het natuurlijk over Da Portare: een stukje Italië op wielen.

De pizzavonk sloeg over toen Maarten Claassens (44) in een pizzeria in België werkte. “Ik was altijd al gek op lekker eten en voor een goede pizza kon je me ’s nachts wakker maken”, zegt Maarten. ” Maar toen ik ze zelf ging maken, begon ik me pas echt te verdiepen in de beste ingrediënten voor het perfecte deeg.

Duidelijk doel voor ogen

Toen Maarten in 2006 terugkwam in Nederland wilde hij per se zijn eigen pizzabus. “Ik kon inmiddels goede pizza’s maken én ik had duidelijk voor ogen wat ik wilde. Namelijk: de lekkerste pizza’s van Nederland maken, in een mobiele setting. Het enige wat ik nog nodig had was een businessplan en geld. Mijn vader heeft een eigen onderneming. Ik leende bij hem het geld om een bus en inboedel te kopen en begon met bouwen.”

Tekst loopt door onder de foto

Da Portare
Foto: Facebook Da Portare

Klantenbinding

In 2009 was de bus klaar. “We hebben van tevoren geflyerd rondom de plaatsen waar ik zou gaan staan”, vertelt Maarten. “Meer niet. Ik ben gewoon gaan bakken. In het begin was het rustig, maar al snel stond er overal een rij. Ik maak nogal gemakkelijk contact. Dat helpt natuurlijk als het gaat om klantenbinding. Binnen mum van tijd kwamen dezelfde mensen iedere week terug om een pizza bij me te halen en dat is nu na tien jaar nog steeds zo.”

Unieke bodem

Voor standaard pizza’s moet je niet bij da Portare zijn. Maarten: “Ik bereid alles helemaal zelf, van het begin tot het eind en al mijn ingrediënten zijn van de allerbeste kwaliteit. Ik importeer veel uit Italië. Het recept voor de bodem is uniek en…  geheim natuurlijk! Alles wat we gebruiken is echt supervers.” De variatie in pizza’s is groot én verrassend. Er is voor iedereen wat wils. Vier van de pizza’s zijn zelfs vernoemd naar zijn kinderen: Isabeau, Kay, Giulia en Rafael.

Tekst loopt door onder de foto

Portare
De tuin aan de Geldropseweg Foto: Facebook Da Portare

Drankje erbij

Er is in die tien jaar niet veel veranderd aan Da Portare. Maarten: “Aan een sterk concept moet je niet sleutelen. Ik heb inmiddels een goed team waar ik mee werk en er zijn nóg lekkerdere pizza’s bijgekomen. Ik luister goed naar wat mijn gasten willen. Het gaat om hún ervaring. Ik wil meer zijn dan alleen een bus waar je pizza’s kunt afhalen. Er staan banken en tafels omheen waar je onder het genot van een drankje je pizza kunt opeten. Oké, in de winter en als het regent gaat die vlieger niet op, maar ik vind het wel belangrijk dat het ook gezellig is. De tuin aan de Geldropseweg op zondag, dat is bijna een klein festival.”

Tweede bus

“Dit werk geeft me veel vrijheid”, zegt Maarten. “Het is geen negen-tot-vijf-baan én ik mag iedere dag een mooi, uniek product maken waarop ik megatrots ben. Een mooie combi die weinig stress met zich meebrengt, mits je het goed organiseert. Dat lukt prima.” Naast de drie locaties in Eindhoven staat de bus ook op twee plaatsen in Geldrop en in Waalre. Iedere dag een andere stek dus. Maarten: “Al mijn standplaatsen zijn vast en dat is een fijne stabiele factor. Verder ben ik op dit moment een tweede bus aan het bouwen. Waar die gaat staan blijft nog even een verrassing.”

Tekst loopt door onder de foto

Da Portare
Foto: Facebook Da Portare

‘Mijn hart gevolgd’

Naast dat de rij behoorlijk wat korter is als het vriest of regent, kan het in de bus behoorlijk heet zijn in de zomer. Maarten: “Dat hakt er weleens in. Maar goed, daar moet je niet over vallen, je krijgt er veel voor terug. Ik heb mijn hart gevolgd, dat is het geheim van het succes van Da Portare. Als je naar jezelf luistert, weet je vanzelf wat je moet doen. Je moet het alleen wel durven.”


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Da Portare. Meer over Da Portare ontdekken?

Da Portare pizzeria's

Gesloten17:00 - 20:00

Bekijk meer:pizzeria's

adv.