De allerleukste uittips voor de Dutch Technology Week in Eindhoven

Aangeboden door Dutch Technology Week 10 mei 2019

De Dutch Technology Week (DTW) komt eraan. Van 20 tot en met 25 mei zijn er in heel Nederland superleuke evenementen op het gebied van technologie.Hier zijn de events in Eindhoven waar je naar toe kunt gaan:

Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

Museum door de Stad

Dutch Technology Week
Foto: Max Kneefel

Tijdens DTW presenteert Museum door de Stad op Strijp-S tegenover het Klokgebouw verschillende interactieve installaties van Dutch Designers en studenten Industrial Design van TU/e. Neem een kijkje bij Bumper Ballet, dat is een kleine botsautobaan. Dit is op het eerste gezicht een attractie zoals je gewend bent van de kermis, totdat de computer het van de botsauto’s overneemt. Spannend!

Wanneer: 20 t/m 24 mei

Kijk hier voor meer info.

Technologie Festival Strijp-S Ketelhuisplein

Sioux festival
Foto: Dutch Technology Week

Tijdens dit tweedaagse Tech Festival wordt het Ketelhuisplein tegenover het Klokgebouw op Strijp S omgetoverd tot een Tehnologie-Walhalla voor iedereen. Bestuurbare reuzenrobots, een virtuele kermis en robotraces, brengen techniek tot leven.

Wanneer: woensdag 22 en donderdag 23 mei

Kijk hier voor meer info.

Live robotoperatie vanuit het Catharina Ziekenhuis

Davincirobot
Davincirobot Foto: Dutch Technology week

Je kunt live een echte operatie volgen via de online televisie van het ED. een gynaecoloog voert via een robot een operatie uit. Kijkers kunnen tijdens de operatie via WhatsApp en Facebook vragen stellen die door een andere arts live vanuit de operatiekamer worden beantwoord.

Wanneer: woensdag 22 mei 10.00 – 12.00 uur

Kijk hier voor meer info.

Theatervoorstelling Noir in Mu

Noir
Noir Foto: JulianMaiwald

Welkom in de toekomst. Welkom in Club Noir! Buiten hebben algoritmes, robots en drones het voor het zeggen, maar hier ben je veilig! In dit spannende toneelstuk dat zich afspeelt in de toekomst, onderzoekt theatergezelschap Nineties Productions of de mens nog zichzelf kan zijn. Dus niet geprogrammeerd maar vrij denkend én handelend, terwijl de rest van de wereld geautomatiseerd is.

Wanneer: woensdag 22 mei in Mu

Kijk hier voor meer info.

High Tech Ontdekkingsroute Brainport Industries Campus

Brainport Industries Campus

Tijdens de High Tech Ontdekkingsroute kun je een kijkje nemen op de Brainport Industries Campus. Hier kun je je verwonderen over de verschillende technologieën die er schuilgaan. Techbedrijven stellen zich voor en er zijn leuke activiteiten voor jong en oud. Zo verzorgt Tech Playgrounds een aantal vette workshops, zoals het maken van je eigen bibberbot of zenuwenspiraal.

Wanneer: Zaterdag 25 mei

Kijk hier voor meer info.

High Tech Ontdekkingsroute op Strijp-T

Strijp-T

Je bent van harte welkom om een bezoek te brengen aan Strijp-T. Neem een kijkje bij de Additive Industries fabriek waar 3D-metaalprinters worden gemaakt en het Innovation Powerhouse of  bezoek de expositie van Strijp-T bedrijven en TU-studenten. Ook kun je leuke spelletjes spelen op interactieve schermen en een éénpersoons helikopter van heel dichtbij bekijken. Wow!

Wanneer: zaterdag 25 mei

Kijk hier voor meer info.

Open dag Thermo Fischer

Thermo Fisher
Thermo Fisher

Thermo Fisher Scientific opent haar deuren aan de Achtseweg Noord, om de hightech elektronenmicroscopen te laten zien die ze daar ontwikkelen en produceren. Er zijn doe-activiteiten voor kinderen. Je kunt mee op een tour door de fabriek en krijgt een kijkje achter de schermen bij R&D (research en development).

Wanneer: zaterdag 25 mei

Kijk hier voor meer info.

Philips Museum

Philips Museum
Philips Museum Foto: indebuurt

Op zaterdag 25 mei kun je het Philips Museum gratis bezoeken. Er zijn verschillende innovaties en demo’s te zien van producten die de toekomst van de gezondheidszorg totaal zullen veranderen. Bijvoorbeeld de revolutionaire nieuwe TrueVue render engine, die realistische beelden van CT-scans kan maken.

Wanneer: zaterdag 25 mei

Kijk hier voor meer info.


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Dutch Technology Week. Meer over Dutch Technology Week ontdekken?

Dutch Technology Week overige bezienswaardigheden

Nu open09:00 - 18:00

Emmasingel 11 , Eindhoven

Bekijk meer:overige bezienswaardigheden
Pagina 1 / 8
⟵ swipe swipe ⟶

adv.