Dat lange wachten bij de apotheek: niet fijn. Bij SGE is dat verleden tijd!

Dit is een ondernemersbijdrage 11 mei 2018

Iedereen die weleens in de apotheek komt heeft dezelfde frustraties. Nummer één op eenzame hoogte is het lange wachten. Of je nu alleen voor een doosje paracetamol komt of met een uitgebreid recept van de huisarts in je knuist, je staat toch al snel een kwartiertje in de rij. Bij SGE zorgen ze ervoor dat dát binnenkort verleden tijd is. Hoe dan?

“Het instituut apotheek is al twee eeuwen oud”, vertelt apotheker Pim Poels. “En het concept is ook nooit veranderd. Je bent ziek, hebt medicijnen nodig en gaat daarvoor naar de apotheek. En dat heeft ook al die tijd prima gewerkt, hoor. Maar het is nu wel tijd voor verandering.”

Medicijnen aan de deur

Pim: “Daarom gaan wij onze diensten nu een soort van splitsen. Mensen die alleen snel medicijnen nodig hebben, kunnen er ook voor kiezen het in de 24/7 automaat te laten plaatsen of te laten bezorgen. Dat laatste kan ook op je werkplek of in de vroege avond. Degenen die toch meer uitleg willen van de apotheker krijgen nu meer tijd.” Je kunt dus helemaal zelf kiezen hoe je de pillen, poedertjes of drankjes in jouw medicijnkastje krijgt.

Drukkerij wordt distributiecentrum

Om dit allemaal mogelijk te maken is er een megagroot distributiecentrum gecreëerd. Hier worden de medicijnen klaargemaakt voor verzending, iets wat voorheen in de apotheken zelf gebeurde. Maar dat distributiecentrum verbouwen, dat was nogal een klus. Daar kwam Kantoor Totaalinrichting uit Eindhoven om de hoek kijken. Eigenaar Arnoud Asselman: “Wij zijn verantwoordelijk voor de inrichting en de efficiënte indeling van het pand. En dat was nog niet zo eenvoudig in deze voormalige drukkerij, want een pand vol medicijnen moet natuurlijk aan behoorlijk wat veiligheidseisen voldoen. Maar het is gelukt en we zijn trots op het resultaat. We kunnen onszelf nu wel zo’n beetje dé professionals op het gebied van inrichting van zorginstellingen noemen”, zegt Arnoud lachend.

Meer tijd voor zorg

In de apotheken zelf komt nu veel meer tijd vrij voor de zorg. Dus wil jij uitgebreid advies over wat je allemaal nodig hebt als je op reis gaat met je koters, of wil je het even hebben over de bijwerkingen van je medicijnen, dan kan dat zonder dat er ongeduldige mensen in je nek staan te hijgen. Er komen op steeds meer locaties zelfs aparte advieskamers. Ook fijn voor je privacy. Niet íedereen hoeft immers te weten dat je last hebt van aambeien.

‘We zijn er bijna, we zijn er bijna’

Kies je ervoor om je medicijnen te laten bezorgen, dan gaat SGE ook flink met de tijd mee. Niet alleen flexibel qua bezorgplek, maar er komt ook een soort track en trace. Krijg je een berichtje: ‘We zijn er bijna!’ Ook wordt er al gedacht over openbare lockers, net als bij pakketjes. Uiteraard kun je medicijnen ook  nog gewoon ophalen bij de apotheek zelf. Op website kun je bij twee apotheken van tevoren al bekijken wat de wachttijd is. Hoe handig is dat?

24/7 uitgiftepunten

En wat was dat met die 24/7 apparaten? Want dat klonk ook wel heel ideaal. Nou, hiervan zijn er op het moment drie in Eindhoven: op de Noord Brabantlaan 66 (gezondheidscentrum SGE Strijp), in Winkelcentrum Woensel 83 d (Gezondheidscentrum SGE Woensel) en Meerwater 27, (Gezondheidscentrum SGE Meerhoven)

SGE Zorg: huisarts, apotheek, fysiotherapeut, psycholoog zorg

nu gesloten08:30 - 17:00

Bekijk meer:zorg

Totaal Kantoorinrichting zakelijke dienstverleners

Broekakkerseweg 22, Eindhoven

Bekijk meer:zakelijke dienstverleners