Eindhoven

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Daphne van kapsalon The Cutting Edge: ‘Ik praat niet graag over het weer’

Door Anna van den Berg 31 mei 2019

Mensen lopen de deur plat bij Daphne Reinkingh (40). Met haar salon The Cutting Edge heeft ze blijkbaar een succesformule te pakken. En dat voor iemand die lang twijfelde of ze wel kapper wilde worden. Daphne: “Het belangrijkste vind ik dat mensen gelukzalig naar huis gaan.”

Elke dag stuurt Daphne een team van drie topstylisten aan. Haar agenda is vaak al weken volgeboekt. Daphne lacht: “Ik begon m’n eigen zaak aan huis zodat ik meer thuis kon zijn, bij mijn zoon. Ik wilde meer rust in mijn leven. Dat liep anders, want rustig is het absoluut niet.” Wij vroegen haar naar het geheim achter haar succes.

Ambitieus maar rusteloos

Samen met haar man Marco bouwde ze de ruimte achter hun huis eigenhandig om tot salon. Toen ze in maart 2015 de deuren opende, ontving Daphne haar eerste klanten nog tussen het bouwstof. Als je haar nu in haar salon bezig ziet, lijkt het alsof ze nooit iets anders heeft gewild. Toch was dat nét even anders.

Tekst loopt door onder de foto

The Cutting Edge
Foto: indebuurt

Ongeslepen diamant

Ze knipt al sinds haar zeventiende, maar deed er steeds van alles naast. Daphne: “Ik was een jaartje tandartsassistente en begeleidde vakanties voor één-oudergezinnen. Ik wist lange tijd niet of ik kapper wilde zijn, maar ik was tegelijkertijd wel heel ambitieus.” Ze werkte bij Haarmode Michael, en bij Shane Hair Professionals. Daphne: “Bij Michael zei ik altijd dat ik ooit die zaak zou overnemen. Zij noemden mij een ongeslepen diamant. Ze bedoelden dat ik nog lang niet klaar was voor een eigen zaak.”

Lekker persoonlijk

Alle ervaring die ze in de afgelopen jaren opdeed komt nu goed van pas. “Je staat er niet zo bij stil, maar mensen vinden het heftig om zichzelf twee uur in een spiegel aan te kijken”, zegt ze. “En dan ook nog met natte haren of gekke dingen op hun hoofd, dus ik moet me verplaatsen in die mensen in de stoel, zodat die zich op hun gemak kunnen voelen. Ook neem ik de tijd voor iedereen. Niemand is hier een haastklus.”

Tekst loopt door onder de foto

The Cutting Edge
Foto: indebuurt

Intiem werk

Kapper zijn is best intiem werk, maar ze gaat graag de menselijke verbinding aan met haar klanten. Daphne: “Ik praat niet graag over het weer. Ik heb óók liever een goed gesprek.” Haar persoonlijke aanpak werkt; ze heeft inmiddels een trouwe achterban aan klanten. Die komen soms uit Valencia, Zuid-Frankrijk en zelfs Californië. “Het is best een eer, dat mensen vier keer per jaar op familiebezoek gaan en dan een hele middag inplannen om naar mij te komen.”

Tekst loopt door onder de foto

The Cutting Edge
Foto: indebuurt

Loslaten

Ze knipt al jaren niet meer in haar eentje. “Daar is het echt te druk voor”, legt Daphne uit. “Ik heb een heel fijn team naast me staan. Hierdoor ken ik alleen niet meer iedereen die hier komt. Dat is best gek, maar ook mooi. Ik heb geleerd om los te laten. Dat was mijn allergrootste leerproces.”

Fixen

Tenslotte vroegen we haar natuurlijk ook nog even of haar vingers jeuken als ze mensen met slechte kapsels ziet. Lachend: “Nee, ik wil niet de hele dag iedereen ‘fixen’…. gelukkig.”


Meer over Kapsalon The Cutting Edge ontdekken?

Kapsalon The Cutting Edge kappers

Gesloten09:00 - 20:00

Leenderweg 280, Eindhoven

Bekijk meer:kappers

Lees ook:

Eetcafé de Karseboom

Fransje van Eetcafé de Karseboom: ‘Poetsen en sjouwen hoef ik bijna niet meer van mijn personeel’

Soms zit een concept zó goed in elkaar, dat je er weinig aan hoeft te veranderen. Een succesvol eetc...

adv.